onscreenkeyboard01 370fcd05948b412da110dad7db76319e

Mitä tietää

 • Pääsy Windowsiin Kirjoittaminen asetukset ja sammuta kosketusnäppäimistön asetus. Voit myös kytkeä sen pois päältä Helppokäyttöiset näppäimistöasetukset.
 • Jos mikään muu epäonnistuu, poista kosketusnäppäimistöpalvelu käytöstä.

Tämä opas auttaa sinua poistamaan näyttönäppäimistön käytöstä kirjautumisnäytössä Windows 10:ssä.

Kuinka voin poistaa näytön näppäimistön käytöstä Windows 10:ssä?

Jos käytät vain Windows 10:n näyttönäppäimistöä työpöydällä tai sovelluksissa ja haluat sammuttaa (tai ottaa sen takaisin käyttöön), paina Windows Avain+Ctrl+O kytkeäksesi näppäimistön päälle ja pois päältä. Jos kuitenkin huomaat, että näyttönäppäimistö tulee kirjautumisnäytölle, kun et halua sitä, saatat joutua poistamaan sen käytöstä lisätoimiin.

 1. Avaa Windows-asetukset-sovellus painamalla Windows-avain+l.

 2. Valitse Laitteet.

 3. Valitse Kirjoittaminen vasemmalta.

 4. Vieritä alas, kunnes löydät . löytöjä Kosketusnäppäimistö osio. Etsi kytkin, jossa lukee: Näytä kosketusnäppäimistö, kun se ei ole tablettitilassa eikä näppäimistöä ole kytketty. Vaihda se kohtaan Ulos.

  Windows 10 Kirjoitusasetusvalikko, jossa "Näytä kosketusnäppäimistö" -kytkin on korostettuna

Poista näyttönäppäimistö käytöstä Helppokäyttökeskuksessa

Jos yllä oleva menetelmä ei poista näyttönäppäimistöä käytöstä, voit myös poistaa sen käytöstä Windows 10:ssä Helppokäyttöinen näppäimistö valikosta.

 1. Käytä Windowsin hakukenttää löytääksesi Helppokäyttöiset näppäimistöasetukset ja valitse vastaavat tulokset.

  Windows-haku esteettömyysnäppäimistöasetukset korostettuna

 2. Etsi vaihtokytkin otsikolla Näyttönäppäimistön käyttäminen ja sammuta se ja käynnistä se sitten uudelleen. Näppäimistö saattaa ilmestyä kosketusnäytölle ja hävitä uudelleen.

  Esteettömyysnäppäimistövalikko Windows 10:ssä, jossa "Käytä näyttönäppäimistöä" -kytkin on korostettuna

Poista näytön näppäimistöpalvelu käytöstä

Jos poistat näytön näppäimistöpalvelun käytöstä, se ei ehkä näy ollenkaan. Käytä tätä menetelmää vain, jos et halua käyttää näppäimistöä ollenkaan. Jos poistat sen käytöstä toistaiseksi, sinun on otettava palvelu myöhemmin uudelleen käyttöön.

 1. Käytä Windows-hakua hakemiseen Palvelut ja valitse vastaava tulos.

  Etsi palveluita Windows 10 -haussa hakukentän korostettuna

 2. Selaa palveluluetteloa, kunnes olet Kosketusnäppäimistö ja käsinkirjoituspaneelipalvelu. Kaksoisnapsauta tai kaksoisnapauta sitä avataksesi sen ominaisuudet.

  Windows 10 -palvelunäyttö, jossa on kosketusnäppäimistön ja käsinkirjoituspaneelin palvelun ominaisuudet korostettuina

 3. paina Lopettaa -painiketta, jos se on jo aktiivinen, käytä vieressä olevaa avattavaa valikkoa Käynnistystyyppi Valitseminen vammainen.

  Kosketusnäytön palvelun ominaisuudet Windows 10:n palveluvalikossa, jossa Disabled on korostettuna

 4. Valitse Käytä sitten Okei.

Poista äskettäin asennetut sovellukset tai ohjaimet

Joskus näyttönäppäimistö saattaa ilmestyä satunnaisesti kirjautumisnäytölle äskettäin asennetun sovelluksen tai ohjaimen vuoksi. Jos sinulla on aavistustakaan, mikä se voisi olla, kokeile poistaa asennus käytöstä, palauttaa se tai poistaa asennus nähdäksesi, korjaako se ongelman. Voit myös yrittää palata palautuspisteeseen.

Miksi näppäimistöni näkyy näytöllä?

Näyttönäppäimistö tulee yleensä näkyviin, koska sitä pyydettiin (vaikka et olisi halunnut pyytää sitä). Joissakin tapauksissa, kuten tableteissa, kosketusnäytöllisissä kannettavissa tietokoneissa ja tiettyjen sovellusten ja ohjainten asennuksen jälkeen, se saattaa ilmestyä kirjautumisnäytölle automaattisesti. Yllä olevien menetelmien pitäisi auttaa poistamaan se käytöstä.

FAQ

 • Kuinka voin poistaa näytön näppäimistön käytöstä Chromebookissa?

  Jos haluat poistaa näytön näppäimistön käytöstä Chromebookissa, valitse aika näytön oikeassa alakulmassa ja valitse sitten asetukset (rataskuvake). Vuonna Pitkälle kehittynyt > Esteettömyys osio, valitse Hallinnoi esteettömyysominaisuuksia. Vuonna Näppäimistö ja tekstinsyöttö osio, poista käytöstä Ota näyttönäppäimistö käyttöön.

 • Kuinka poistan Surfacen näyttönäppäimistön käytöstä?

  Voit poistaa Surface Pron näyttönäppäimistön käytöstä samalla tavalla kuin muissa Windows 10 -laitteissa, kuten yllä on kuvattu. Helpoin tapa: mene osoitteeseen Helppokäyttöiset näppäimistöasetukset ja poista ominaisuus käytöstä.

 • Kuinka saan näyttönäppäimistön päälle Macissa?

  Mac 11 Big Surissa näyttönäppäimistöä kutsutaan esteettömyysnäppäimistöksi. Ota se käyttöön siirtymällä kohtaan Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja valitse Esteettömyys. Napsauta sitten Näppäimistö > Esteettömyysnäppäimistö ja valitse Ota esteettömyysnäppäimistö käyttöön. Valitse Mac 12:ssa Monterey katsoja jälkeen Näppäimistö ja varten Ota esteettömyysnäppäimistö käyttöön osa näitä vaiheita.

 • Kuinka voin poistaa näytön näppäimistön käytöstä Windows 7:ssä?

  Avaa Windows 7:ssä Ohjauspaneeli ja valitse Helppokäyttöisyys > Helppokäyttöisyyskeskus. alla Käytä tietokonetta ilman hiirtä tai näppäimistöäpoista valinta Näyttönäppäimistön käyttö ja napsauta Okei.

Por Markus