GettyImages 139823957 596fe176845b340011248b3e

Digitaalitelevisiosignaalit liikkuvat ilmassa ikään kuin vesi sekoittuisi öljyn kanssa. Nämä signaalit eivät ole kestäviä kuten vanhat analogiset TV-signaalit, jotka toimitettiin sateessa, räntäsateessa, lumessa tai auringonpaisteessa. Jos vastaanotto on huono digitaalisen sisäantennin kanssa, käytä seuraavia vianetsintätekniikoita ohjeena, jotta pääset takaisin parhaaseen katseluaikaan. Nämä tiedot koskevat eri valmistajien televisioita, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, LG:n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion televisioita.

Mikä aiheuttaa huonon TV-antennin vastaanoton?

Antennilla voi olla vaikeuksia poimia suosikkiasemiasi useista syistä. Syyt liittyvät yleensä siihen perusajatukseen, että laitteeseen saapuvat signaalit eivät ole riittävän vahvoja. Saatat olla liian kaukana lähetyspaikasta tai jokin estää fyysisesti signaalit. Antenni voi olla epäoptimaalisessa asennossa tai osoittaa väärään suuntaan. Tai joissakin tapauksissa antenni ei ehkä ole tarpeeksi vahva.

Kuinka korjata TV-antennin huono vastaanotto

Ratkaise ongelma noudattamalla näitä mahdollisia ratkaisuja esitetyssä järjestyksessä:

 1. Suorita kaksoisskannaus. Federal Communications Commission (FCC) on kehittänyt kaksoisuudelleenskannaukseksi kutsutun prosessin, joka pyyhkii ja ohjelmoi uudelleen kanavat digitaalitelevision muuntimesta tai muistista. Voit tehdä sen seuraavasti:

  1. Irrota antenni muuntimesta tai digitaalitelevisiosta.
  2. Irrota muuntimen ja digi-TV:n virtalähteet seinästä. Odota hetki ennen kuin liität kaapelit uudelleen. Antenni on vielä irrotettava.
  3. Kun antenni on irti, käytä kanavahaku toiminto muuntimessa tai digi-TV:ssä. Kun skannaus on valmis, kaikki muunninlaatikon tai digi-TV:n muistissa olevat kanavatiedot tulee poistaa.
  4. Hae uudelleen liittämällä antenni uudelleen muunninrasiaan tai digitaalitelevisioon ja suorittamalla kanavahakutoiminto uudelleen.
 2. Tee muuntimen vianmääritys. Jos ongelma ei johdu kanavista, se voi olla toinen laitteisto. Muunnin voi vaikuttaa järjestelmän kykyyn vastaanottaa ja näyttää kanavia. Joitakin mahdollisia ratkaisuja tähän ongelmaan ovat laitteen irrottaminen, liitäntöjen tarkistaminen ja sen varmistaminen, että televisiossa on oikea kanava.

 3. Säädä antenni. Siirrä antenni toiseen paikkaan viihdekeskuksessa ja suuntaa se ylös tai alas ja vasemmalle tai oikealle. FCC sanoo, että antennin siirtäminen muutaman metrin verran voi vähentää häiriöitä kilpailevista elektronisista laitteista, kuten DVD-soittimesta, muuntimesta tai televisiosta. Antennin siirtäminen muutaman metrin päähän muunninkotelosta ei välttämättä vaikuta paljon, mutta kokeile sitä. Jos se ei toimi, siirrä antennia.

 4. Siirrä antennia. Sisäantennin tulee olla mahdollisimman lähellä ulkomaailmaa. Aseta hänet ikkunan lähelle, jotta hän näkee ulkona esteettä. Vedä antennin sauvat (kutsutaan myös dipoleiksi) kokonaan ylös, jos käytät pupun korvia. Ennen kuin siirrät antennia, käy Antenna Webissä saadaksesi käsityksen siitä, missä tv-tornit ovat suhteessa osoitteesi. Suuntaa sitten antenni ulos ikkunasta, josta on näkymä noihin torneihin. Tämä lisää mahdollisuutta siepata hyvä digitaalinen TV-signaali. Antennin siirtäminen aiheuttaa joitain logistisia ongelmia. Saatat joutua pidentämään antennin koaksiaalikaapelia siirtääksesi sen ikkunan lähelle. Osta tätä varten lisää koaksiaalikaapelia ja koaksiaalijatke. Näitä tuotteita myydään useimmissa rauta- ja elektroniikkaliikkeissä. Kun olet siirtänyt antennia, suorita kaksoisskannaus uudelleen.

 5. Osta uusi antenni. Harkitse sisäantennin vaihtamista ulkomalliin. Ulkoantennit ovat kalliimpia ja vaikeampi asentaa, mutta vastaanoton laadun parantaminen voi olla sen arvoista. Ennen kuin ostat ulkoantennin, tutustu Antenna Webiin, jotta saat tarkimman suosituksen osoitteellesi. Jos ulkoantenni ei ole mahdollinen, kokeile erityyppistä sisäantennia, erityisesti digitaalista. Uusilla digitaalisesti parannetuilla antenneilla on litteämpi muotoilu, mikä auttaa poimimaan TV-signaalin.

 6. Vahvista antenni. Jos vastaanotat digitaalista TV-signaalia, kokeile vahvistusta. Signaali voi olla huono, mutta ainakin se on olemassa. Jos et ota mitään, vahvistus ei todennäköisesti ole vaihtoehto. Harkitse siinä tapauksessa ulkoantennin ostamista. Mike Mountford, All American Directin entinen toimitusjohtaja, selittää asian parhaiten vertaamalla digitaalisen TV-signaalin vahvistusta veteen, joka tuskin putoaa letkusta. Antennivahvistus on kuin suuttimen kiinnittämistä letkun päähän ruiskutehon lisäämiseksi. Boost ei ole taattu ratkaisu jokaiseen huonoon TV-vastaanottoon, mutta se on vaihtoehto. Älä ylivahvista signaalia. Voit puhaltaa TV-virittimen ulos samalla tavalla kuin auton kaiuttimen, kun lisäät äänenvoimakkuutta.

 7. Harkitse vaihtoehtoa. Voit täydentää television katseluasi ohjelmilla Internetissä. Harkitse satelliittipalvelupaketin hankkimista jonkun kanssa ja kustannusten jakamista tai halvimman peruskaapelipalvelun maksamista.

 8. Hae apua. Ota yhteyttä paikallisiin lähetysyhtiöihin, jotta he voivat auttaa sinua. Heillä voi olla teknisiä ongelmia, joista et ole tietoinen.

Erityinen kiitos Hank Caskeylle, Audiovoxin antennivastaanoton varapuheenjohtajalle, joka auttoi tämän artikkelin muokkaamisessa arvokkaalla näkemyksllään antennivastaanotosta.

Por Markus