internet browser binary code and security icon digital composite BD0635 001 593b014f5f9b58d58a578412 scaled

Useimmat laajakaistareitittimet ja muut langattomat tukiasemat lähettävät automaattisesti verkkonimensä palvelusarjan tunnus, yleensä lyhennettynä SSID – muutaman sekunnin välein ulkoilmassa. SSID-lähetys auttaa asiakkaita näkemään ja muodostamaan yhteyden verkkoon. Muussa tapauksessa heidän on tiedettävä nimi ja muodostettava yhteys siihen manuaalisesti. Useimmat reitittimet tukevat vaihtamista SSID:n lähettämiseen tai lähettämättä jättämiseen.

Onko SSID-lähetys verkon tietoturvariski?

Harkitse analogia murtovarkaasta. Oven lukitseminen kotoa poistuttaessa on viisas päätös, sillä se estää keskimääräistä murtovarkaa kävelemästä sisään. Päättäväinen henkilö kuitenkin joko murtautuu ovesta, murtaa lukon tai astuu sisään ikkunasta. Samoin vaikka SSID:n piilottaminen on parempi päätös, se ei ole idioottivarma turvatoimenpide. Joku, jolla on oikeat työkalut ja tarpeeksi aikaa, voi haistaa verkostasi tulevan liikenteen, löytää SSID:n ja tunkeutua verkkoon pidemmälle. SSID-tunnisteiden tukahduttaminen luo ylimääräisen kitkapisteen, kuten olisi ainoa talo, jossa on suljettu ovi. Ihmiset, jotka haluavat varastaa verkkotunnuksia Wi-Fi-signaalilla, valitsevat yleensä alhaisimman riippuvan hedelmän (eli lähetyksen SSID:t kantaman alueella) ennen kuin he vaivautuvat haistelemaan tukahdutettua SSID:tä paketeissa.

Kuinka poistaa SSID-lähetys käytöstä Wi-Fi-verkossa

Jos haluat poistaa SSID-lähetyksen käytöstä, sinun on kirjauduttava reitittimeen järjestelmänvalvojana. Kun olet reitittimen asetuksissa, SSID-lähetys käytöstäpoistosivu on erilainen reitittimen mukaan. Sitä varmaan kutsutaan SSID-lähetys ja on asetettu Kytketty päälle standardi. Ota yhteyttä reitittimen valmistajaan saadaksesi yksityiskohtaisia ​​tietoja SSID:n piilottamisesta. Vieraile esimerkiksi Linksysin verkkosivustolla saadaksesi Linksys-reitittimeen liittyviä ohjeita tai NETGEAR-reitittimen NETGEAR-sivulta.

Yhdistetään verkkoon, jossa on piilotettu SSID

Verkon nimeä ei näytetä langattomille laitteille, mikä on syy SSID-lähetyksen poistamiseen käytöstä. Verkkoon yhdistäminen ei silloin ole niin helppoa. Koska SSID ei enää näy langattomille laitteille näytettävien verkkojen luettelossa, jokainen laite on määritettävä manuaalisesti käyttämällä profiiliasetuksia, mukaan lukien verkon nimi ja suojaustila. Kun ensimmäinen yhteys on muodostettu, laitteet muistavat nämä asetukset, eikä niitä tarvitse erikseen määrittää uudelleen. Esimerkiksi iPhone voi muodostaa yhteyden piilotettuun verkkoon asetukset sovelluksessa Wi-Fi > Muut valikosta.

Pitäisikö SSID-lähetys poistaa käytöstä kotiverkossasi?

Kotiverkot eivät vaadi näkyvän SSID:n käyttöä, ellei verkko käytä useita tukiasemia, joiden välillä laitteet liikkuvat. Jos verkkosi käyttää yhtä reititintä, tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä on kompromissi mahdollisten tietoturvaetujen ja uusien kotiverkkoasiakkaiden käyttöönoton mukavuuden menetyksen välillä. SSID:n estäminen heikentää Wi-Fi-verkkosi profiilia naapuritalouksien kanssa. SSID-tunnusten manuaalinen syöttäminen uusille asiakaslaitteille lisää kuitenkin vaivaa. Pelkän verkon salasanan antamisen sijaan vaaditaan myös SSID ja suojaustila.

Por Markus