rsz resized 5adef887c5542e003695d3ce scaled

Mitä tietää

 • Kirjaudu Amazoniin ja mene osoitteeseen Tilaukset > Valitse tilaus > TuottoPeruuta asioita > Valitse peruutettavat kohteet > Peruuta valitut kohteet
 • Jos haluat lähettää tilauksia, kirjaudu sisään Amazoniin ja siirry osoitteeseen Tilaukset > Valitse tilaus > Tuotto > valitse vastaus > Hyppää kyytiinLähetä

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Amazon-tilaukset peruutetaan. Se kattaa tilanteet, joissa ostat tuotteen vahingossa ja haluat peruuttaa sen välittömästi, sekä tilanteet, joissa tuote on jo lähetetty tai vastaanotettu ja olet ostanut jotain Amazon Marketplacen myyjältä.

 

Amazonin tilauksen peruuttaminen, kun sitä ei ole lähetetty

 1. Kirjaudu sisään Amazon
 2. Klikkaa Tilaukset -painiketta valikkorivin oikealla puolella.
 3. Klikkaa Peruuta asioita -painiketta sen tilauksen vieressä, jonka haluat peruuttaa.
 4. Valitse Peruuttamisen syy (valinnainen).
 5. Napsauta pientä valintaruutu peruutettavien kohteiden vieressä.
 6. Klikkaus Peruuta valitut kohteet

 

Peruuta tilaus Amazonissa, kun tuotteita valmistellaan lähetettäväksi

Voitko peruuttaa Amazon-tilauksen, jota valmistellaan lähetettäväksi? Se riippuu. Itse prosessi on lähes identtinen yllä olevan kanssa, mutta sen sijaan, että voisit peruuttaa tuotteen välittömästi, sinun on lähetettävä peruutuspyyntö, joka voidaan hyväksyä tai ei.

 1. Seuraa vaiheet 1-5 edellä.
 2. Klikkaus Peruutuspyyntö

On vaikea sanoa tarkalleen, mikä määrittää, hyväksyykö Amazon pyynnön, vaikka se riippuu pääasiassa siitä, kuinka lähellä tuote on toimitusta. Jos se on lähetettävä, pyyntösi voidaan hylätä.

 

Peruuta Amazon Marketplace -tilaus

Jos on kulunut alle 30 minuuttia siitä, kun tilasit tuotteen Marketplace-myyjän kautta, voit peruuttaa tilauksen välittömästi noudattamalla tämän artikkelin ensimmäisessä osassa kuvattuja ohjeita. Jos tilauksen tekemisestä on kuitenkin kulunut yli 30 minuuttia, sinun on lähetettävä peruutuspyyntö samalla tavalla kuin yllä olevassa osiossa. Jälleen, se, hyväksytäänkö pyyntösi, riippuu myyjästä. Voit esimerkiksi esittää peruutuspyynnön juuri ennen kuin he lähettävät tuotteen (eli peruutuksen pitäisi olla teknisesti mahdollista). Kuitenkin siihen mennessä, kun he näkevät ilmoituksen pyynnöstä, he voivat olla jo lähettäneet paketin.

 

Peruuta tilaus Amazonissa lähetyksen tai vastaanoton jälkeen

Tapauksissa, joissa Amazon-tilauksen peruuttaminen ennen toimitusta ei ole mahdollista, asiakkaat voivat tehdä vain yhden asian: palauttaa tuotteen ja vaatia hyvitystä. Amazon antaa sinulle mahdollisuuden kieltäytyä lähettämäsi paketin toimittamisesta, jolloin rahdinkuljettajan on olennaisesti pakko palauttaa se Amazonille puolestasi. Jos hyväksyt paketin toimituksen, sinun on palautettava tuote itse Amazonille (hae «Amazon Returns Center» saadaksesi ohjeet tämän tekemiseen). Kummassakin tapauksessa sinun on suoritettava seuraavat vaiheet, jotka koskevat sekä tuotteiden palauttamista että vaihtamista.

 1. Kirjaudu sisään Amazon
 2. Klikkaa Tilaukset -painiketta valikkorivin oikealla puolella.
 3. Etsi tilaus, jonka haluat palauttaa (tai vaihtaa) ja napsauta Palauttaa tai vaihtaa tavaroita
 4. Valitse kommentti miksi palautat tai vaihdat tuotteen. Anna a Huomautus haluttaessa (valinnainen).
 5. Klikkaus Hyppää kyytiin
 6. Katso palautustiedot seuraavalla sivulla ja napsauta sitten Lähetä palautuspyyntö

Itse prosessi on tarpeeksi yksinkertainen, mutta muista, että joitain sääntöjä sovelletaan. Ensimmäinen on, että Amazon tarjoaa täyden hyvityksen vain, jos palauttamasi tuote on avaamaton. Toiseksi se on palautettava 30 päivän kuluessa toimituksesta. Jälkimmäistä ehtoa on kuitenkin lievennetty jouluostoksille, kun Amazon sallii 1.11.-31.12. välisenä aikana ostetun avaamattoman tuotteen palauttamisen tammikuun 31. päivään mennessä. Toisin sanoen tuotetta ei voi palauttaa, jos avaat sen, huomaat, että et todella pidä siitä tai haluat enemmän, ja päätät vaatia hyvitystä. Avatut tuotteet voidaan kuitenkin palauttaa 30 päivän sisällä, jos ne ovat viallisia tai vaurioituneet. Jos heillä on ongelmia 30 päivän kuluttua, ota yhteyttä Amazonin asiakaspalveluun.

 

Kuinka kauan kestää, että Amazon hyvittää peruutetun tilauksen?

Amazonin mukaan peruutustilauksen käsittelyssä kestää muutaman minuutin, ennen kuin hyvitys maksetaan ostajan luottokortille. Voi kuitenkin kestää 3–5 päivää ennen kuin kyseinen summa näkyy hänen luottokorttinsa tiliotteessa, kun taas pankkikorteilla voi kestää jopa 10 arkipäivää.

Por Markus