camera smartphone 167455841 56a9fe0b3df78cf772abf2f3

Kuten nimestä voi päätellä, maantieteellinen merkintä tarkoittaa maantieteellisen sijainnin «tagaamista» esimerkiksi tilapäivitykseen, twiittiin, valokuvaan tai mihin tahansa muuhun, jonka julkaiset verkossa. Se on erityisen hyödyllinen, koska monet ihmiset jakavat nyt sisältöä suosikkisosiaalisissa verkostoissaan älypuhelimensa tai tablet-tietokoneensa kautta liikkeellä ollessaan, joten he eivät aina ole yhdessä tietyssä paikassa, kuten ennen, kun saimme käyttää Internetiä vain työpöydältä. tietokone.

Miksi geotag jotain sosiaalisessa mediassa?

Sijainnin lisääminen viesteihisi antaa ystävillesi ja seuraajillesi syvemmän käsityksen siitä, missä olet ja mitä teet. Jos esimerkiksi twiitat keskustan ravintolakokemuksesta, voit merkitä kyseisen ravintolan sijainnin viestiisi, jotta kaikki tietävät tarkalleen missä olet, jotta he tietävät vierailla (tai jopa välttää, riippuen siitä, millainen olet) kyseisessä paikassa. kerro siitä). Tai jos julkaiset valokuvia lomallasi, voit merkitä tietyn hotellin, lomakeskuksen tai muun sijainnin antaaksesi ihmisille käsityksen paikoista, joissa käyt.

Suositut sosiaaliset verkostot, jotka tukevat geokoodeja

Useimmissa nykyisissä suurissa sosiaalisissa verkostoissa on geotagging-ominaisuudet sisäänrakennettuina – sekä verkkoversioissaan että mobiilisovelluksissaan. Tässä on nopeita vinkkejä sen käyttöön.

Geotage Facebook-viestisi

Kun julkaiset tilapäivityksen tai muun mediajulkaisun Facebookiin, sinun pitäisi nähdä pieni sijaintineulakuvake, jota napsauttamalla voit «kirjautua sisään» paikkaan. Käytä avattavaa valikkoa valitaksesi lähellä olevan paikan tai etsiäksesi tiettyä paikkaa. Sijaintisi julkaistaan ​​Facebook-viestisi vieressä.

Geotage twiittisi Twitteristä

Kuten Facebook, Twitterissä on myös sijaintinastakuvake twiitin säveltäjässä, jota voit napsauttaa tai napauttaa löytääksesi lähellä olevan sijainnin. Sijaintisi näkyy twiittisi alla, kun se julkaistaan.

Geotage Instagram-kuvasi ja -videosi

Instagramissa on kyse jakamisesta tien päällä, ja joka kerta, kun valmistaudut julkaisemaan uutta videota tai valokuvaa, sinulla on mahdollisuus lisätä sijainti tekstitettyyn välilehteen. Jos lisäät sijainnin, tämä kuva tai video tallennetaan myös vastaavaan paikkaan henkilökohtaisella Instagram-kortillasi (löytyy profiilistasi).

Geotage Snapchat-kuvasi ja -videosi

Jos käytät Snapchatia, voit ottaa valokuvan tai nauhoittaa videon ja pyyhkäisemällä sitten oikealle lisätäksesi hauskan tarran, joka muuttuu sijaintisi mukaan. Laitteesi tai tietokoneesi pyytää luultavasti ensin lupaasi käyttää sijaintiasi, joten sinun on sallittava se ennen kuin voit aloittaa maantieteellisen merkinnän. Varmista, että käytät geotag-ominaisuuksia turvallisesti ja vastuullisesti. Jos sosiaalisen profiilisi näkyvyys on asetettu julkiseksi, muista, että kuka tahansa voi nähdä lähettämäsi sijainnin. Jos et halua jakaa sijaintiasi julkisesti, aseta profiilisi yksityiseksi, jotta vain hyväksytyt seuraajat voivat nähdä sen, tai älä julkaise sitä ollenkaan.

FAQ

  • Mitä geotagging on Androidissa?

    Android-puhelimen kamerat voivat lisätä geotunnisteita, mutta sinun on säädettävä joitain asetuksia. Siirry Android-laitteeseesi asetuksetnapauta Paikkaja kytke päälle Käytä GPS-satelliitteja. Palaa päänäyttöön, käynnistä kamera, napauta Valikko > asetuksetja vieritä kohtaan Tallenna sijainti kuvissa (tai Geo tag -kuvat, riippuen käyttöjärjestelmäversiostasi). Napauta Okei kun näet viestin GPS:stä. Valokuvasi on nyt geotag-merkitty.

  • Kuinka poistan geokoodaus käytöstä iPhonessa?

    Jos haluat poistaa paikkamerkit iPhone-kuvista, käy osoitteessa asetukset > Yksityisyys > Paikka Palvelut > Kamera ja napauta Ei milloinkaan. Voit myös valita Kysy ensi kerralla tai kun jaan mahdollistaaksesi maantieteellisen merkinnän tapauskohtaisesti.

  • Kuinka poistan maantieteellisen merkinnän käytöstä Androidissa?

    Jos haluat poistaa maantieteellisen merkinnän käytöstä Androidissa, käynnistä se Kamera sovellus, napauta asetukset (rataskuvake) ja sammuta virta Tallenna sijainti. Tai mene osoitteeseen asetukset > Sovellukset > Kamera > Oikeudet ja sammuta Paikka.

Por Markus