GettyImages 85406821 5a1b478ce258f8003b9ccc54

Ping-apuohjelma etsii verkkosivustojen ja muiden aktiivisten verkkolaitteiden IP-osoitteita. Ping yrittää ottaa yhteyttä sivustoon nimellä ja raportoi löydetyllä IP-osoitteella sekä muita yhteyttä koskevia tietoja. Ping on Windowsin komentokehote. Esimerkiksi, jos haluat löytää example.com-osoitteen pöytätietokoneelta, käytä komentorivikäyttöliittymää graafisen käyttöliittymän sijaan ja anna komento: ping lifewire.com

Komento palauttaa seuraavan kaltaisen tuloksen, joka sisältää IP-osoitteen:

  • Ping osoitteeseen example.com [​255.255.255.255] jossa on 32 tavua tietoa: . . .

Sekä Google Play että Apple App Store sisältävät monia sovelluksia, jotka luovat samat pingit mobiililaitteesta. Monet suuret verkkosivustot eivät palauta yhteystietoja vastauksena ping-komentoihin turvatoimenpiteenä. Näet kuitenkin silti sivuston IP-osoitteen. Ping-menetelmä epäonnistuu, jos verkkosivusto on tilapäisesti poissa käytöstä tai jos pingin suorittamiseen käytetty tietokone ei ole yhteydessä Internetiin.

Käytä Internetin WHOIS-järjestelmää

Vaihtoehtoinen tapa löytää verkkosivustojen IP-osoitteita perustuu Internetin WHOIS-järjestelmään. WHOIS on tietokanta, joka pitää kirjaa verkkosivustojen rekisteröintitiedoista, mukaan lukien omistajat ja IP-osoitteet. WHOIS ei aina anna tietoja IP-osoitteesta. Voit kokeilla ensin toista menetelmää. Voit etsiä WHOIS-sivustojen IP-osoitteita käymällä jollakin julkisista sivustoista, kuten who.is tai networksolutions.com, jotka tarjoavat WHOIS-tietokantakyselypalveluita. Tietyn sivuston nimen etsiminen palauttaa seuraavanlaisen tuloksen:

  • Nykyinen rekisterinpitäjä: REGISTER.COM, INC.
  • IP-osoite: 207.241.148.80 (ARIN & RIPE IP Search)

Lifewire.comin WHOIS-tiedot

WHOIS-menetelmällä IP-osoitteet tallennetaan staattisesti tietokantaan, eikä verkkosivuston tarvitse olla online-tilassa tai saatavilla Internetin kautta.

WhatsMyIPAddress.com

WhatsMyIPAddress.com on suosittu verkkosivusto, josta voit etsiä julkista IP-osoitettasi. Siinä on myös yksinkertainen työkalu, jonka avulla voit etsiä verkkosivustojen IP-osoitteita. Avaa selain ja käy sivustolla. Haku on yhtä yksinkertaista, kun syötät haluamasi sivuston nimen hakukenttään ja suoritat haun. Näet välittömästi sivustosi käyttämät IP-osoitteet.

WhatsMyIPAddress IP-haun kuvakaappaus

Käytä IP-osoiteluetteloita

Suositut verkkosivustot julkaisevat IP-osoitetietonsa, joita voidaan käyttää tavallisten Internet-hakujen kautta. Jos esimerkiksi haluat Facebookin IP-osoitteen, löydät sen verkosta yksinkertaisella haulla.

Por Markus