how to optimize chromecast 5188758 11 c477ab17e7cf4de1826187bd53ce7795

Mitä tietää

 • Lataa sisältöä laitteellesi ja suoratoista tiedosto sen sijaan, että suoratoistaisit videoita verkosta.
 • Vähennä videon laatua ennen suoratoistoa vähentääksesi suoratoistoon tarvittavaa kaistanleveyttä.
 • Valitse Optimoi koko näytön videot, jos haluat poistaa peilaus käytöstä ja optimoida näytön, jolle suoratoistat.

Tämä artikkeli sisältää ohjeet Chromecastin optimointiin, mukaan lukien suoratoiston nopeuttamiseen ja tietokoneen tai mobiililaitteen optimoimiseen Chromecastin käyttöä varten.

Kuinka voin nopeuttaa Chromecastia?

On olemassa muutamia tapoja, joilla voit parantaa suoratoistosi tiedonsiirtonopeutta, mikä vähentää videosi viivästymisen tai keskeytyksen todennäköisyyttä.

Paikallisen sisällön suoratoisto

Yksi helpoimmista tavoista nopeuttaa Chromecastin suoratoistoa on suoratoistaa sisältöä suoraan laitteeltasi internetin sijaan. Tämä toimii, koska kun suoratoistat palvelusta, kuten YouTubesta tai Netflixistä, streamin tiedonsiirto tapahtuu Internetin kautta suoratoistopalvelusta Chromecast-laitteellesi. Casting poistaa suoraan Internetin aiheuttaman viiveen.

 1. Suoratoista paikallisia videoita mobiililaitteestasi. Sinun on käytettävä suoratoistopalvelua, jonka avulla voit ladata sisältöä. Napauta esimerkiksi Netflix-mobiilisovelluksessa Ladata kuvaketta näytön alareunassa.

 2. Netflix-sovelluksen Lataa-osiossa näet luettelon sisällöstä, jonka voit ladata laitteellesi. Valitse vain sisältö ja napauta Ladata nuppi.

 3. Jos sinulla on jo videoita tallennettuna mobiililaitteellesi, avaa Tiedostonhallinta, etsi sovellus ja käynnistä se Chromecast-yhteensopivalla sovelluksella. Esimerkki tästä on Plex-sovellus. Plexin kaltaisessa sovelluksessa näet Chromecast-kuvakkeen, jolla voit suoratoistaa paikallisen videosi.

 4. Suoratoista paikallisia videoita tietokoneeltasi. Voit myös suoratoistaa paikallisia videoita miltä tahansa tietokoneelta Chrome-selaimen avulla. Avaa valikko valitsemalla Chrome-selaimessa oikeasta yläkulmasta kolme pistettä. Valitse Lomake.

  Avaa Cast-valikko Chrome-selaimesta.

 5. Valitse Cast-valikon alareunasta lähteet. Valitse sitten Cast-tiedosto luettelosta.

  Cast-tiedosto valittu Chromecast-valikosta.

 6. Valitse lopuksi Chromecast-laite, johon haluat suoratoistaa, ja paikallinen tiedostosi alkaa suoratoistaa kyseiselle näytölle.

  Valitse käytettävissä olevaan Chromecast-laitteeseen suoratoistava videotiedosto.

Vähennä videon laatua

Voit myös nopeuttaa Chromecastin suoratoistoa vähentämällä tiedon määrää, jonka Chromecast-laitteen on siirrettävä Internetistä. Voit tehdä tämän vähentämällä valittua videon laatua suoratoistopalvelussa, josta suoratoistat.

 1. Kun toistat videota YouTube-sivustolla, valitse asetuskuvake videon alareunasta. Valitse sitten standardia heikompi laatu parantaaksesi valunopeutta. Suoratoista Chromecast-laitteellesi valitsemalla suoratoistokuvake.

  Vähennä YouTube-videon laatua laatuasetusten avulla.

 2. Kun toistat videota Hulu-verkkosivustolla, valitse Asetukset-kuvake ja valitse Laatu. Tämä avaa ikkunan, jossa voit asettaa laaduksi Data Saver, mikä lisää Chromecastin suoratoistonopeutta.

  Hulu Chromecast -videon laadun säätö.

 3. Netflixin laatuasetus on käytettävissä vain profiiliasetuksissa. Valitse aloitusnäytössä oikeasta yläkulmasta avattava valikko ja valitse Tili. Vuonna Profiili ja lapsilukko -osio ja valitse Muuttaa Seuraava Toistoasetukset. Valitse Tietojen käyttö näytön mukaan -osiossa: Matala.

  Videon laatuasetukset Netflix-profiilissa verkkoselaimesta.

 4. Useimmilla muilla suoratoistopalveluilla on myös mahdollisuus säätää videon toiston laatua. Pienennä tätä asetusta optimoidaksesi Chromecast-kokemuksesi.

Kuinka optimoin Chromecastin koko näytön tilassa?

Jos suoratoistat sisältöä selaimesta toiselle koko näytön näytölle, on toinen tapa optimoida striimauksen tehostamiseksi. Tämä on Chrome-selaimen suoratoistotoiminnon ominaisuus, jonka avulla voit optimoida videot koko näytön kokoisiksi. Ota tämä ominaisuus käyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Chromecast-kuvaketta selaimen oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla: Optimoi koko näytön videot ottaaksesi tämän ominaisuuden käyttöön.

Ota käyttöön koko näytön videon optimointiasetus Chrome-selaimen Chromecast-valikossa.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, peilaus poistetaan käytöstä, joten videon tietovirta kulkee aina näytölle, jolle suoratoistat, ja kuluttaa paljon vähemmän tietokoneesi suoritinta. Se myös säätää videovirran laatua sen näytön resoluution mukaan, johon suoratoistat. Muista milloin Optimoi koko näytön videot on päällä, peilaus on pois päältä. Tämä tarkoittaa, että et voi katsoa videota laitteella, jolla suoratoistat. Joten jos haluat peilata videon sen sijaan, sinun tulee poistaa tämä ominaisuus käytöstä.

FAQ

 • Kuinka optimoin Chromecast Ultrani 1080p:lle?

  Varmista, että sulavia videoita ei ole poistettu käytöstä Chromecast Ultrassa. Tämä oletusominaisuus valitsee 1080p 60 Hz yhteyden sujuvaa toistoa varten. Avaa Chromecast Ultran asetukset Google Home -sovelluksessa napauttamalla rataskuvaketta ja tarkista se Videon sujuvuus on päällä Näyttö.

 • Kuinka optimoin Android-laitteen Chromecastille?

  Jos laitteessasi on Android 5.0 tai uudempi, voit suoratoistaa Android-näytön Chromecast-laitteeseen napauttamalla Suoratoista näyttöni Google Home -sovelluksessa. Saat parhaat tulokset poistamalla virransäästötilan käytöstä Android-laitteessasi kautta asetukset > Akku ja ota mikrofonin käyttöoikeudet käyttöön Google Playssa osoitteesta asetukset > sovelluksia > Google Play Palvelut > oikeuksia > Mikrofoni. Varmista myös, että Android-puhelimesi ja laite, johon suoratoistat, ovat samassa vakaassa Wi-Fi-verkossa.

Por Markus