D3UEEbox 56aa405c3df78cf772aec183

Nykyään kasvava trendi on, että pelien julkaisijat julkaisevat täysin päivitetyn DLC-version peleistään useita kuukausia alkuperäisen julkaisun jälkeen. Se on huono ihmisille, jotka ostavat uusia pelejä ja DLC:tä tai kausikortteja julkaisun yhteydessä, mutta hyvä niille, joilla on hieman kärsivällisyyttä, koska voit saada koko pelin ja DLC:n vuoden tai vähemmän alkuperäisen julkaisun jälkeen. Vaikka useimmat näistä kokonaispainoksista ovat hyviä tarjouksia, kaikki eivät ole yhtä hyvin tehtyjä. Tarkastellaan parhaita ja huonoimpia täällä.

Mikä on «Ultimate» tai «Game of the Year» -versio?

Yleensä nämä versiot ovat nimeltään «Ultimate» tai «Game of the Year» (muuten, niiden tarvitsee vain voittaa 1 GOTY-palkinto, olipa kuinka pieni tahansa, saadakseen tämän tittelin) tai «Complete»-versio. Niiden mukana tulee yleensä kaikki julkaistut DLC:t sekä alkuperäinen peruspeli.

Xbox One on nähnyt uuden aallon niin kutsuttuja «Definitive Editions» -versioita, jotka ovat HD-uudelleenjulkaisuja viimeisen sukupolven peleistä. Jotkut ovat mahtavia. Jotkut eivät ole niin mahtavia. Liitämme alle myös näistä parhaat ja huonoimmat.

Jotkut parhaista Ultimate, GOTY, Complete Edition -versioista

 • Fallout 3: Vuoden peli -versio – Sisältää kaikki 5 DLC-pakettia. Tämä on pelin lopullinen versio.
 • Fallout New Vegas: Ultimate Edition – Sisältää neljä DLC-pakettia, plus kuriiri varastossa ja Gun Runnerin arsenaali tartu aseen.
 • Grand Theft Auto IV ja Liberty City Episodes: The Complete Edition – Sisältää koko GTA IV kokemusta ja kaksi suurta Liberty Cityn jaksot laajennuksia. Siellä on myös erillinen Liberty Cityn jaksot levy saatavilla, mutta se ei sisällä pohjaa GTA IV peli — vain laajennukset (jotka voidaan pelata yksinään). Pidä tämä mielessä ennen kuin ostat.
 • Red Dead Redemption: Vuoden peli -versio – Sisältää koko Red Dead Redemption peli, kaikki moninpeli-DLC ja epäkuollut painajainen laajennus. Tämä on ehdottomasti paras versio pelistä ostaa.
 • Midnight Club Los Angeles: täydellinen painos – Tämä on huomattava, koska Platinum Hits -versio Midnight Club LA on täydellinen julkaisu, eikä sitä pidä mainostaa «täydellisenä». Etsi vain Platinum Hits -versio ja se on oikea. Se sisältää koko pelin ja sen Etelä Keski laajennus.
 • LA Noire täydellinen painos – Vaatimattomammin mainostettu kuin useimmat täydelliset versiot. Siinä on vain «The Complete Edition» pienellä painettuna laatikon yläosassa erottaakseen sen tavallisesta versiosta. Tämä painos sisältää lisäasuja, ylimääräisiä matkalaukkuja ja merkin keräilyhaasteen.
 • Saints Row The Third: Täysi paketti – Sisältää ydinpelin sekä kaikki DLC-tehtävät (Genki Bowl, Kloonauksen ongelma, gangstat avaruudessa), sekä lisähahmoja (Cheapy D, Penthouse Pets), pukuja ja paljon muuta.
 • Borderlands vuoden peli – Sisältää täyden raja-alueilla peli sekä kaikki neljä lisäosaa. Tämä painos julkaistiin alun perin DLC:llä lataustunnuksina, uudemmissa versioissa DLC on levyllä. Ole varovainen ostaessasi käytettyä versiota, jossa on käytetty lataustunnuksia, koska niitä on luultavasti jo käytetty eikä niitä voi käyttää uudelleen.
 • The Elder Scrolls IV: Oblivion: Game of the Year Edition – Vain mukana Yhdeksän ritarit ja Shivering saaret laajennuksia koko ydinpelillä, mutta mitään muita premium-DLC:itä ei ole julkaistu pelille. Se ei ole huono sopimus, koska nämä laajennukset ovat valtavia, mutta muista, että se ei ole 100 % täydellinen peli.
 • Batman: Arkham Asylum Game of the Year Edition – Sisältää täyden pelin, lisähaastetehtäviä ja 3D-visuaalisen tilan. Huomionarvoista on myös siinä, että toisin kuin useimmat «Complete Editions» -pelit, se käyttää erillistä tallennusta pelin vaniljaversiosta, jotta voit toistaa sen ja saada kaikki saavutukset uudelleen.
 • Batman: Arkham City Game of the Year Edition – Sisältää koko ydinpelin sekä kaikki DLC:t, mukaan lukien ennakkotilattavat skinit ja haasteet.
 • Resident Evil 5 Gold Edition – Sisältää täyden RE5 peli ja kaksi ylimääräistä tehtävää, laajennettu palkkasoturit tila, lisäasut ja online vs. tila.
 • Mortal Kombat: Komplete Edition – Täysi peli sekä neljä muuta DLC-hahmoa ja klassisia asuja ja kuolemantapauksia valituille hahmoille.
 • Forza Motorsport 3 Ultimate – Tämä platinahittiversio forza 3 sisältää kaikki DLC:t sekä peruspelin edulliseen hintaan.
 • Tomb Raider: Definitive Edition – (XONE) Paras versio mahtavasta pelistä. Se sisältää moninpelin DLC:n.
 • Diablo III Ultimate Evil Edition – (XONE) Valtava parannus kuvassa ja tonnia uutta sisältöä.

Jotkut vähemmän kuin loistavia tarjouksia

On myös joitain vähemmän kuin mahtavia «Vuoden peli» -versioita ja yhdistelmäpaketteja, joiden luulisi olevan hyviä tarjouksia, mutta ne eivät todellakaan ole.

 • Forza 4 Essentials Edition – Toisin kuin fantastinen forza 3 vapauttaa uudelleen, Forza 4Uusi versio vuosi julkaisun jälkeen ei vain sisällä DLC:tä, vaan se oli pohjimmiltaan pelistä riisuttu versio, jossa oli paljon ydinpelin ominaisuuksia, jotka puuttuivat. Se houkuttelee sinut halvalla hintalapulla, mutta se ei ole sen arvoista.
 • Call of Duty 4 Vuoden pelin painos – Tämän julkaisun ensimmäinen painos sisälsi korttipakkauksia. Useimmissa tämän version hyllyiltä löytyvissä kopioissa ei kuitenkaan ole muuta kuin peruspeli.
 • Fallout 3 / Oblivion Double Pack – Kaksi mahtavaa peliä samassa paketissa! Kumpikaan ei kuitenkaan ole sisältänyt DLC:tä, mikä tekee tästä vähemmän kuin loistavan.
 • Mass Effect -trilogia – Kaikki kolme Mass Effect pelejä hienossa paketissa. Yksikään peleistä ei kuitenkaan sisällä DLC:tä, joten täyden kokemuksen saamiseksi joudut maksamaan vielä 65 dollaria DLC-paketeista. Jos et ole koskaan pelannut sarjaa, tämä on tietysti pelien paras tarjous.
 • Sleeping Dogs – viimeinen painos – XONE – Ei massiivista grafiikkapäivitystä ja suorituskyky on huomattavasti huonompi. Se sisältää kuitenkin kaikki DLC:t ja laajennukset.

Por Markus