game boy 02 rs 57d9dae03df78c9cceddddab

Game Boy on sarja kannettavia videopelijärjestelmiä, joissa on vaihdettavat kasetit, Nintendon, yhden elektronisten pelien tunnetuimmista nimistä, valmistama. Ensimmäisestä lanseerauksestaan ​​vuonna 1989 lähtien Game Boy -tuoteperhe on ollut ykköspaikka kannettavien pelien menestyneimpana, ja monet mallit ovat nykyään retro-keräilyesineitä. Tämä on saavutettu järjestelmään luoduilla laadukkailla nimikkeillä ja sisällöllä niin paljon, että suuri osa teknologisesta kehityksestä on asettanut trendejä, joista on tullut pelimaailman peruskappaleita.

Game Boy (alias Game Boy Classic tai GB):

Ensimmäisen Game Boyn valtava menestys iski koko videopeliteollisuuteen, mikä varmisti kämmenlaitteen vakiona. Koskaan aikaisemmin järjestelmä ei ollut yhdistänyt korkean suorituskyvyn kasettipohjaisia ​​pelejä, omaan aikaansa korkean teknologian nestekidenäytön (LCD) grafiikkaan, joka toimitettiin upean mustana ja vihreänä. GB oli myös ensimmäinen kannettava järjestelmä, jossa oli monilinkkipelaaminen portin kautta, joka yhdistää useita järjestelmiä moninpelitaisteluihin.

Game Boy Pocket (alias GBP)

Seitsemän vuotta sen jälkeen, kun Game Boy Classic julkaisi kädessä pidettävät pelit, Nintendo esitteli suositusta järjestelmästä kompaktimman version Game Boy Pocketilla. Tämä pienempi laite säilytti kaikki ominaisuudet, jotka saivat meidät rakastumaan alkuperäiseen, mutta vaihtoi näytön miellyttävämpään mustavalkoiseen. Pocket on myös ensimmäinen, joka käyttää pienempää multilink-porttia, josta tuli standardi kaikille tuleville Game Boy -malleille aina Game Boy Microon asti.

Game Boy Color (alias GBC)

Pysyäkseen pelimaailman kehityksen mukana Nintendo on julkaissut yhden GB-perheen vaikutusvaltaisimmista Game Boy Colorin kanssa. Tässä mallissa on nopeampi prosessori ja se on ensimmäinen taaksepäin yhteensopiva pelijärjestelmä, jonka avulla on mahdollista pelata GB Classicille suunniteltuja pelejä rajoitetuissa väreissä. GBC on myös ensimmäinen kämmenlaite, joka mahdollistaa tiedon siirron langattomasti kahden järjestelmän välillä infrapunaportin kautta. Täysi Game Boy -väriprofiili.

Game Boy Advance (alias GBA)

Kaksitoista vuotta sen jälkeen, kun Nintendo sytytti pelimaailman tuleen alkuperäisellä GB Classicilla, he tekivät sen uudelleen Game Boy Advancella, muuttaen konsolijärjestelmän grafiikkaominaisuudet kämmentietokoneeksi. Pelit ovat hieman laadukkaampia kuin Super Nintendo -konsolin pelit ja ovat GBC:n tavoin taaksepäin yhteensopivia. Tämän järjestelmän ylivoimainen teho on myös antanut monille klassisille konsolinimikkeille uuden elämän GBA:ssa, koska monet niistä on siirretty tähän järjestelmään.

Game Boy Advance SP (alias GBA SP)

Vastauksena kuluttajien valituksiin alkuperäisen GBA-näytön puutteista Nintendo julkaisi GBA SP:n. Siinä on samat ominaisuudet kuin GBA:ssa ja useimmat ominaisuudet, mutta se taittuu ja suojaa näyttöä, kun sitä ei käytetä. Näyttö on myös taustavalaistu, mikä mahdollistaa pelaamisen missä tahansa valaistustilanteessa. Vaikka se on vähemmän mukava kuin GBA, siitä on tullut suosituin nykyisen sukupolven Game Boysista.

Game Boy Micro (alias GB Micro)

Nykyään pienemmät ja tyylikkäät kannettavat laitteet ovat suositumpia kuin koskaan, joten oli luonnollista, että Nintendo pystyi vastaamaan tähän tarpeeseen Game Boy Micron avulla. I-Podia pienempi Micro on pienin koskaan tehty kasettipohjainen pelijärjestelmä. Micro ei toimi vain pelijärjestelmänä, vaan myös asustesi lisävarusteena vaihdettavilla etulevyillä. Tämä laite pelaa kaikkia GBA-pelejä, mutta toisin kuin edeltäjänsä, se ei ole taaksepäin yhteensopiva.

Por Markus