iPad LR photography 56a458973df78cf77281ee6f

iPad voi korvata monia kannettavan tietokoneen toimintoja, mutta onko se hyödyllinen työkalu valokuvaajille? Vastaus on valitsemassasi iPad-mallissa ja siinä, aiotko käyttää iPadia valokuvien ottamiseen, muokkaamiseen tai tallentamiseen ja katseluun. Vaikka varhaiset iPad-mallit olivat alle vakavien valokuvaajien tason, iPad Pro tarjoaa ominaisuuksia, jotka varmasti vetoavat suljinbugeihin.

iPad Pro -kameran tiedot

Vuonna 2021 julkaistussa iPad Prossa (5. sukupolvi) on 12 megapikseliä leveä ja 10 megapikselin ultralaajakamera kirkkaalla TruTone-salamalla. Aiemmissa iPad Pro -malleissa oli myös kaksi kameraa: 12 megapikselin kamera valokuvien ottamiseen ja 7 megapikselin FaceTime-kamera. Edistyksellisen optisen kuvanvakaimen ansiosta 12 megapikselin kamera ottaa vaikuttavia kuvia myös heikossa valaistuksessa f/1.8-aukon ansiosta. 12 megapikselin kameran kuusielementtinen objektiivi tarjoaa digitaalisen zoomin jopa 5x, automaattisen tarkennuksen ja kasvojentunnistuksen. Vakiotilojen lisäksi kamerassa on sarjakuvaustila ja ajastintila, ja se voi ottaa panoraamakuvia jopa 63 megapikseliin asti.

iPad Pro -kamerassa on laaja värikaappaus, valotuksen hallinta, kohinanvaimennus ja automaattinen HDR valokuville. Jokainen valokuva on geo-merkitty. Voit tallentaa ja käyttää kuviasi iCloudissa tai jättää ne laitteellesi ja siirtää ne tietokoneelle myöhemmin. Vaikka et mieluummin käyttäisi iPadia kuvien ottamiseen, voit käyttää sitä muihin valokuvausyritykseesi tai henkilökohtaiseen valokuvakirjastoosi liittyviin tehtäviin.

Valokuvaajat käyttävät iPadeja

iPad on kentällä erinomainen kumppani joillekin valokuvaajille. Se tukee:

  • Varamuisti.
  • Esikatsele, puhdista ja arvioi valokuvia suuremmalla näytöllä kuin mitä kamerasi tarjoaa.
  • Näytä todisteet asiakkaille ennen kuin he lähtevät kuvauspaikalta.
  • Kevyt kuvankäsittely ja luova kokeilu.
  • Julkaise kuvia verkossa tieltä.
  • Luo mobiilisalkku.
  • Anna pääsy koko valokuvakirjastoosi iCloudin avulla.

iPad valokuvien tallennusvälineenä

Jos haluat käyttää iPadia vain kannettavana tallennus- ja näyttölaitteena RAW-kameratiedostoillesi, et tarvitse lisäsovelluksia, tarvitset vain Applen Lightning-USB-kamerasovittimen. Sen avulla voit siirtää valokuvasi kamerasta iPadiin ja katsella niitä oletusarvoisessa Kuvat-sovelluksessa. Kun liität kameran iPadiin, Kuvat-sovellus avautuu. Voit valita, mitkä valokuvat haluat siirtää iPadiin. Kun synkronoit iPadin tietokoneesi kanssa, valokuvat lisätään tietokoneesi valokuvakirjastoon. Jos kopioit tiedostoja iPadiin matkustaessasi, tarvitset silti toisen kopion oikean varmuuskopion tekemiseen. Jos sinulla on tarpeeksi muistikortteja kamerallesi, voit säilyttää kopiot korteistasi tai ladata valokuvat iPadilla iCloudiin tai verkkotallennuspalveluun, kuten Dropboxiin.

Katsele ja muokkaa valokuvia iPadissa

iPad Pron näytön tyypillinen kirkkaus on 600 nitiä ja 1000 nitiä maksimikirkkaudella koko näytöllä ja P3-värivalikoima todenmukaisia ​​eloisia värejä varten, jotka saavat valokuvasi erottumaan kauniisti. Jos haluat tehdä muutakin kuin vain katsella kameratiedostoja, tarvitset kuvankäsittelysovelluksen. Useimmat iPadin valokuvasovellukset toimivat RAW-kameratiedostojesi kanssa. iOS 10:een asti useimmat kuvankäsittelysovellukset, jotka väittivät saaneensa RAW-tuen, avasivat JPEG-esikatselun. Kamerastasi ja asetuksistasi riippuen JPEG voi olla täysikokoinen esikatselu tai pienempi JPEG-pikkukuva ja sisältää vähemmän tietoa kuin alkuperäiset RAW-tiedostot. Nykyinen iOS tukee järjestelmätason yhteensopivuutta RAW-tiedostoille, ja iPad Pron M1-siruprosessori tarjoaa tehon käsitellä niitä. Valokuvien muokkaaminen iPadilla tuntuu enemmän hauskalta kuin työltä. Voit kokeilla vapaasti, koska alkuperäisiä kuviasi ei koskaan muuteta. Apple estää sovelluksia pääsemästä suoraan tiedostoihin, joten uusi kopio luodaan aina, kun muokkaat valokuvia iPadilla.

Por Markus