iStock 527054768 58bd7c393df78c353c3c1808

Kun kyseessä on jotain niin vakavaa ja mahdollisesti vaarallista kuin iPhonen räjähtäminen, on tärkeää, että sinulla on kaikki tosiasiat ja ymmärrät koko tilanteen. Kukaan ei halua vaarantaa turvallisuuttaan gadgetin vuoksi. Hyvä uutinen on, että iPhonesi räjähtämisen mahdollisuus on erittäin pieni.

Mitä tapahtui Samsung Galaxy Note 7:lle?

Vuosien varrella on ollut muutamia tapauksia, joissa puhelimia on räjähtänyt, mutta ne ovat aina näyttäneet sattumanvaraisilta ja eristyneiltä. Huoli puhelimien räjähtämisestä lisääntyi merkittävästi vuonna 2017 sen jälkeen, kun Samsungilla oli useita ongelmia Galaxy Note 7:n kanssa. Nämä ongelmat saivat yrityksen ottamaan laitteen takaisin. Yhdysvaltain liittovaltion ilmailuviranomainen jopa kielsi laitteen Yhdysvaltojen lennoilla. Samsungin virallisen korjauksen jälkeenkään laitteita ei voida tuoda lentokoneisiin. Mutta mitä tapahtui? Se ei ollut itsestään syttynyt. Laitteen akuissa oli kaksi ongelmaa, jotka esiteltiin tuotannon aikana. Molemmat ongelmat johtivat oikosulkuihin, jotka lopulta saivat laitteet syttymään tuleen. Akku on tässä tärkein. Aina kun älypuhelin tai muu laite räjähtää, akku on todennäköisesti syyllinen. Itse asiassa mikä tahansa litiumioniakulla varustettu laite, kuten Samsungin, Applen ja useimpien muiden yritysten käyttämä laite, voi räjähtää oikeissa olosuhteissa. Onneksi nuo tilanteet ovat todella harvinaisia. On myös tärkeää ymmärtää, mitä «räjähtää» tarkoitetaan. Tämä sana saattaa muistuttaa sinua pommin kaltaisesta räjähdyksestä Hollywood-elokuvasta. Näin ei tapahdu puhelimien kanssa. Vaikka teknisesti tapahtuu räjähdys (tai oikosulku), tapahtuu todella niin, että akku syttyy tuleen tai sulaa. Joten vaikka viallinen akku on vaarallinen, sirpaleet eivät lennä huoneen poikki.

Voiko iPhoneni räjähtää?

Vuosien varrella on raportoitu, että iPhonet ovat räjähtäneet. Nämä tapaukset johtuivat todennäköisesti myös akkuongelmista. Tässä on hyvä uutinen: iPhonesi ei todennäköisesti räjähdä. Tietysti se on teoriassa mahdollista. Ja kyllä, kun se tapahtuu, se on uutistapahtuma, mutta tiedätkö kenellekään, jolle se tapahtui? Tiedätkö jonkun, joka tuntee jonkun, jolle se tapahtui? Vastaus melkein kaikille on ei. Koska näistä tapauksista ei ole keskitettyä raportoida, ei ole koskaan räjähtäneiden iPhone-laitteiden määrää. Eikä todellakaan voi tehdä kattavaa luetteloa kaikista iPhonen akuista, joissa on ollut katastrofaalisia tapauksia. Sen sijaan meidän pitäisi perustaa käsityksemme ongelmasta uutisraportteihin. Valitettavasti se ei ole kovin luotettavaa. On turvallista sanoa, että iPhone-laitteiden, joiden akut ovat räjähtäneet, määrä on pieni verrattuna koskaan myytyyn kokonaismäärään. Älä unohda, että Apple on myynyt yli miljardi iPhonea. Kuten totesimme, näistä ongelmista ei ole virallista luetteloa, mutta jos se kokisi jopa yksi miljoonasta ihmisestä, se olisi suuri skandaali. Vertailu voi olla hyödyllinen vaaran arvioinnissa. Mahdollisuutesi joutua salaman iskemään minä tahansa vuonna on noin yksi miljoonasta. iPhonesi akku on luultavasti vielä vähemmän räjähtänyt. Jos et ole huolissasi salamasta säännöllisesti, sinun ei tarvitse huolehtia puhelimesi räjähtämisestä.

Mikä saa älypuhelimet räjähtämään?

Räjähdys iPhonessa ja muissa älypuhelinten akuissa johtuu yleensä seuraavista syistä:

  • Laitteistovika: Vaikka tämä ei ole kovin yleistä, laitteen valmistusvirheet, erityisesti akun osalta, voivat johtaa räjähdykseen.
  • Ylikuumeneminen: Apple sanoo, että iPhonen ei pitäisi lämmetä yli 45 astetta C. Jos puhelimesi lämpenee ja pysyy kuumana jonkin aikaa, sisäinen laitteisto voi vaurioitua (saatat nähdä lämpötilavaroituksen puhelimen näytöllä). Tämä vahinko voi aiheuttaa iPhonen akun syttymisen. Erityisesti kannattaa varoa puhelinkoteloita, jotka eivät päästä kunnolla ilmaan ja saavat iPhonen kuumenemaan liikaa.
  • Heikkolaatuisten lisävarusteiden käyttäminen: Monet ihmiset käyttävät paljon USB-latauskaapeleita tai hukkaavat virtalähteen puhelimen lataamiseen. Monet ihmiset haluavat myös säästää rahaa ostaessaan korvaavia tuotteita eivätkä ostaessaan virallisia Apple-tuotteita. Vastoin kaupunkien myyttejä, puhelimesi käyttäminen latauksen aikana ei saa puhelinta räjähtämään.

Huonolaatuisten lisävarusteiden ongelma on erityisen tärkeä. Sukella eroihin virallisten Applen valmistamien ja Applen hyväksymien laturien ja väärennettyjen kolmannen osapuolen tuotteiden välillä, ja käy selväksi, että halvat laturit ovat uhka puhelimellesi. Hyvä esimerkki tästä on tästä purkamisesta, jossa verrataan virallista 30 dollarin Apple-laturia 3 dollarin versioon. Katso laadun ja Applen käyttämien komponenttien lukumäärän ero. Ei ihme, että halpa, huolimaton versio aiheuttaa ongelmia. Kun ostat lisävarusteita iPhonellesi, varmista, että ne ovat Applelta tai että niillä on Applen MFi (Made for iPhone) -sertifikaatti.

Merkitsee, että puhelimesi akussa voi olla ongelma

Ei ole monia varhaisia ​​varoitusmerkkejä siitä, että iPhonesi on räjähtämässä. Merkkejä, joita todennäköisesti näet, ovat:

  • Puhelimen takana pullistuma. Ennen kuin akut räjähtävät, ne alkavat usein pullistua ja turvota.
  • Akusta kuuluu suhisevaa ääntä.
  • Puhelin lämpenee hyvin eikä jäähdy.

Jos iPhonessasi on jokin näistä merkeistä, se on huono. Älä kytke sitä virtalähteeseen. Aseta se palamattomalle pinnalle hetkeksi, jotta se ei syty palamaan. Vie se sitten suoraan Apple Storeen ja anna asiantuntijoiden tarkastaa se.

Por Markus