NhonMa aeb5c3c6d4a343b7a2900f469c0f8a74

Nhon Ma on pienestä pitäen arvostanut opintojaan, ja vaikka hänellä oli onni, että hänellä oli resurssit ja työkalut edistyäkseen koulutuksessa, hän tiesi, että todellisuus ei ollut kaikille sama. Ma on Numerade lyhyen videoopetusalustan toimitusjohtaja ja perustaja, jonka tavoitteena on tarjota jokaiselle maailman opiskelijalle henkilökohtainen tekoälyllä toimiva opettaja. Vuonna 2018 perustettu edtech-yritys luo video- ja interaktiivista sisältöä kaikenikäisille oppijoille erilaisista aiheista.

«Perimmäinen uskomme on, että haluamme työskennellä mahdollisimman nuorten opiskelijoiden kanssa, jotta he voivat saada tarvitsemaansa vahvistusta, rohkaisua ja tukea», Ma kertoi Lifewirelle puhelinhaastattelussa. «Haluamme auttaa opiskelijoita rakentamaan itseluottamusta, jota he tarvitsevat jatkaakseen STEM:n hallintaa.» Numerade pyrkii auttamaan useampia opiskelijoita valmistumaan matematiikan ja luonnontieteiden alalta taustasta riippumatta. Yhtiö haluaa sulkea mahdollisuudet vähäosaisille opiskelijoille, jotka eivät välttämättä pysty maksamaan tutorointia. Numeraden alustalla on yli miljoona videotuntia aiheista, kuten kemia, taloustiede, geometria, fysiikka ja laskeminen. Yhtiöllä on verkkoalusta ja mobiilisovellus.

Nopeita faktoja

Nimi: Nhon Ma
Ikä: 39
Lähettäjä: Etelä-Los Angeles
Suosikkipeli pelattavaksi: Contra, jota voi pelata Nintendolla.
Keskeinen lainaus tai motto, jonka mukaan hän elää: «Eroa. Älä luovuta. Nuudelit. Ei nuudelit. Olet liian huolissasi siitä, mikä oli ja mitä tulee olemaan. On olemassa sanonta: eilinen on historiaa, huominen on mysteeri, mutta tänään on lahja, siksi siitä tulee lahja nimeltä.» – alkaen Kung Fu Panda

Intohimo koulutukseen

Ma:n perhe muutti Etelä-Vietnamista 1970-luvun lopulla asettuakseen edullisimpaan kaupunginosaan Los Angelesissa, silloisessa South Centralissa. Ma keskittyi opintoihinsa kasvaessaan ja valmistui Columbian yliopistosta vuonna 2004 taloustieteen ja psykologian tutkinnoilla. «Minulle koulutus on aina ollut tärkeä painopiste elämässä», Ma sanoi. «Äitini oli opettaja Etelä-Vietnamissa, joten hän asetti koulutuksen etusijalle. Tämä antoi minulle mahdollisuuden käydä yksityisiä kouluja LA:ssa lukiossa, mikä johti lopulta stipendeihin ja yliopistoon Columbiassa.» Työskenneltyään New Yorkissa muutaman vuoden rahoitusalalla, Ma sanoi, että hän huomasi, että ammatti ei ollut häntä varten. Hän kuuli Googlesta ensimmäisen kerran noin vuonna 2006 ja sanoi olevansa kiinnostunut työskentelemään teknologiajättiläisen palveluksessa, koska se uskoi yleiseen saavutettavuuteen. Tämän jälkeen hän työskenteli Googlen myyntirahoitusdivisioonassa muutaman vuoden. Minulle koulutus on aina ollut tärkeä elämän painopiste. «Muistan lukeneeni kirjan Googlen tarinasta, jossa kerrottiin, kuinka yritys tekisi seuraavan Excelin, mutta se olisi kaikki verkossa», Ma sanoi. «En uskonut sitä, mutta halusin kuitenkin vaihtaa ja työskennellä Googlelle.» Ma sanoi, että Googlella työskentely oli hänen urallaan mullistava kokemus, joka avasi hänen silmänsä mahdollisuuksiin johtaa omaa liiketoimintaansa, jolla voi olla pysyvä vaikutus teknologian kautta.

Tehostaa jokaista STEM-opiskelijaa ympäri maailmaa

Suunnitellessaan Numeraden tehtävää, Ma tiesi, että hän halusi käyttää teknologiaa umpeen koulutusmahdollisuuksien aukot. Hän oli tavannut perustajan Alex Leen, entisen vapaaehtoistutorin opiskellessaan Etelä-Kalifornian yliopistossa työskennellessään Googlella. Saman kipeänä koulutuksen saatavuuden eroista pariskunta perusti alun perin Tutorcast-nimisen yrityksen, joka keskittyi alentamaan tutoroinnin kustannuksia teknologia-alustan kautta. «Me tulimme yhteen intohimomme koulutusta kohtaan», Ma sanoi. «Haluamme tarjota tutoroinnin mahdollisimman monelle opiskelijalle.» Vaikka he eivät pystyneet leikkaamaan Tutorcastin lukukausikustannuksia, Ma sanoi, että ensimmäisen yrityksen konsepteista tuli perusta sille, mitä Numerade nykyään on. Tutorcast-alusta antoi opettajille mahdollisuuden tallentaa oppituntejaan oppilaiden katsottavaksi. Ma sanoi huomaneensa oppilaiden palaavan luokkiin ja käyvän ne läpi useita kertoja. Numeraden avulla hän haluaa tuoda oikeiden opettajien oppisisältöä vapaasti opiskelijoiden saataville kaikkialla maailmassa. Hän haluaa nähdä räätälöidyn tuutoroinnin edut massoille.

Numerade tuotteen tallennus älypuhelimella ja taululla

«Aktiivinen oppiminen tarkoittaa toistojen saamista niin paljon kuin tarvitset turvallisessa tilassa, vaikka se tarkoittaisi luokkahuoneen ulkopuolella», hän sanoi. «Numeraden tarina on tarina ihmispotentiaalista ja tiedon nopeuttamisesta.» Ma sanoi, että Numeraden tiimi on ollut tuottavampi pandemian aikana, koska yritys toimi jo etänä. Ma ja Lee mukaan lukien yrityksen tiimissä on nyt 12 työntekijää. Varainhankinnan kannalta on oletuksia, jotka asetetaan tietyille perustajille. Numeraden todellinen painopiste oli riskipääoman turvaamisessa. Yhtiö on nostamassa A-sarjan rahoituskierrosta, jonka pitäisi päättyä ensi kuussa, Ma sanoi. Edtech-yhtiö sulki aiemmin 4,4 miljoonan dollarin aloituskierroksen. «Varainkeruun näkökulmasta tietyille perustajille on asetettu oletuksia suhteessa muihin», Ma sanoi. Tänä vuonna Ma toivoo, että Numerade antaa useammalle STEM-opiskelijoille maailmanlaajuisesti mahdollisuuden harjoittaa hoitoa. tekniikan alalla. Hänen mukaansa tämä lähtee liikkeelle opiskelijoiden lisääntyneestä luottamusta koulutustaustaansa. Ja jos mietit, Lee on se, joka keksi Numeraden nimen. Ma sanoi haluavansa pelata numeroiden pudotuspelit ja Gatorade, jossa yritys toimii apuvälineenä opiskelijoiden opiskelussa. Älykäs, eikö?

Por Markus