Kuinka indie sovellukset menestyivat melko hyvin vuonna 2020

Tärkeimmät oppimispisteet

  • COVIDilla oli sekä positiivisia että kielteisiä vaikutuksia ohjelmistokehittäjiin.
  • Suurin ei-pandeeminen uutinen Mac-kehittäjille vuonna 2020 oli Applen App Store Small Business -ohjelma.
  • 46 % kyselyyn vastanneista Mac-kehittäjistä sanoi, ettei COVID-19 kokenut mitään vaikutusta liiketoimintaansa.

Vuosi 2020 ei kohdellut kaikkia samalla tavalla, ja ohjelmistokehittäjillä, varsinkin indie-kehittäjillä, on ollut parempi vuosi kuin monilla. Kaikki eivät ole hyviä uutisia, mutta erityisesti vuosi 2021 näyttää olevan nousussa. Ohjelmistotalo MacPaw suorittaa joka vuosi kehittäjäkyselyn. MacPaw on tilauspohjaisen Setappin takana, vaihtoehtona Mac App Storelle. Tämä antaa ukrainalaiselle MacPawlle ainutlaatuisen käsityksen sovelluskehittäjien maailmasta. «Yksi suurimmista muutoksista kehittäjille on nopeuttaa sovellusten toimittamista markkinoille vastaamaan sovellusten suureen kysyntään», sanoi Oleksandr Kosovan, MacPawin toimitusjohtaja ja perustaja. Elämän lanka sähköpostitse, «mitä on johtanut osittain etätyöhön siirtyminen.»

App Storen pienyritysohjelma

Ohjelmistojen kehittäjille vuosi 2020 oli kahdesta asiasta. Yksi tietysti oli COVID-19. Toinen oli Applen App Storen pienyritysohjelma, joka puolittaa Applen sovellusvalmistajilta saaman alennuksen, jos he tienaavat alle miljoona dollaria vuodessa. Jopa pienelle ohjelmistotiimille miljoona dollaria vuodessa ei ole niin paljon, mutta yksittäisille indie-kehittäjille se on iso juttu. MacPawin tutkimuksen mukaan 68 % Mac-sovelluskehittäjistä työskentelee yksin, kun taas 22 % työskentelee pienissä ryhmissä (2-5 henkilöä).

Sovelluskehittäjä työskentelee kannettavalla tietokoneella älypuhelimella, joka on yhdistetty kaapelilla.

«Indie-kehittäjälle Applen Small Business -ohjelma oli erittäin hyvä uutinen», sanoi Sergey Krivoblotsky, macOS-kehittäjä ja NSBeepin luoja. Elämän lanka sähköpostitse. «Alle miljoona dollaria vuodessa App Storen myynnistä ansaitsevat kehittäjät saavat 30-15 prosentin provisioleikkauksen.» Kyselyyn osallistuneista kehittäjistä «90 %:lla oli erittäin myönteinen tai melko myönteinen näkemys tästä muutoksesta», tutkimuksen mukaan. Jotkut kehittäjät vitsailivat, että he voisivat nyt tehdä sovelluksestaan ​​Mac App Store -version, kun he voivat ansaita siellä rahaa. Noin 50 % vastaajista aikoo ilmoittautua Applen ohjelmaan tänä vuonna.

COVID-19 vuonna 2020

Applen App Store Small Business -ohjelma ei näytä vaikutuksiaan vuonna 2021, joten pandemia oli viime vuoden suurin kauppa. Lukitus muutti asioita sekä kehittäjien että heidän asiakkaidensa kannalta. Liiketoiminnassa vaikutukset olivat kuitenkin ristiriitaiset. 55 % kehittäjistä sanoi, että he eivät kokeneet mitään vaikutusta liiketoimintaansa. Niistä, jotka kokivat vaikutuksen, tulokset olivat yhtä vaihtelevia: 29 % negatiivisia ja 24 % positiivisia. Riippumattomille kehittäjille kotoa työskentely on normaalia. Mutta heidän asiakkailleen yhtäkkiä omien tietokoneidensa käyttäminen ja työn aloittaminen merkitsi siunausta yritykselle. Tutkimuksen mukaan yksi pandemian tärkeimmistä positiivisista puolista on ollut verkkosivustojen kävijämäärien kasvu ja käyttäjämäärien kasvu. Yksi kehittäjien suurimmista muutoksista on nopeuttaa sovellusten toimittamista markkinoille vastaamaan sovellusten suureen kysyntään. «Kun yhä useammat ihmiset työskentelevät kotoa ja käyttävät tietokoneitaan, olen nähnyt sovellusten kysynnän lisääntyneen», sanoi ohjelmistokehittäjä Charlie Monroe. Elämän lanka sähköpostitse. «Kokeilen paljon tuotteillani ja ohjaan kaikki tulot sovelluksistani takaisin kehitystyöhön (kuten monet tuntemani indie-kehittäjät): mainontaan, kehittämiseen ja suunnitteluun», sanoi Krivoblotsky. «Siksi voin nyt käyttää enemmän rahaa sovellusteni kehittämiseen.» Näyttää siltä, ​​​​että indie-kehittäjät ovat välttyneet pandemian pahimmalta taloudelliselta tuholta, osittain siksi, että he työskentelevät jo kotoa käsin, ja osittain siksi, että – MacPawin tutkimuksen mukaan – ohjelmistoliiketoimintaa ei ole koettu niin paljon kuin vaikkapa ravintolaliiketoimintaa. Ja kun rokotukset ja Applen App Store Small Business -ohjelma ovat horisontissa, vuosi 2021 näyttää entistä paremmalta.

Por Markus