fast speed test 36c95b9dda1948a18717a307b8c59221

Mitä tietää

  • Avaa Fast.com tai lataa FAST Speed ​​​​Test -sovellus. Testi alkaa välittömästi.
  • Valitse tulosnäytöstä Näytä lisätietoja nähdäksesi latenssimittaukset ja käyttääksesi asetuksia.
  • Netflixin suosittelemat nopeudet: 3 Mbps SD:lle, 5 Mbps HD:lle ja 25 Mbps Ultra HD/4K:lle.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit testata yhteytesi nähdäksesi, onko se tarpeeksi nopea Netflixin suoratoistoon.

Netflixin Internet-nopeustestin käyttäminen

Voit suorittaa suoratoistotestin Netflixistä käyttämällä FAST Speed ​​​​Test -sovellusta tai Fast.com-verkkosivuston kautta. Molemmat toimivat täsmälleen samalla tavalla.

  1. Avaa Fast.com tai lataa FAST Speed ​​​​Test -sovellus. Netflixin nopeustestisovellus toimii Androidilla, iPhonella ja iPadilla:

  2. Testi alkaa välittömästi. Odota muutama sekunti sen päättymistä.

  3. Tässä vaiheessa voit ottaa nopeuden ja olettaa sen olevan tarkka, mutta on aina parasta ajaa se muutaman kerran keskiarvon saamiseksi. Ensimmäisessä testissä saattoi olla hikka tai jokin muu verkossa on saattanut vaikuttaa ensimmäiseen numeroon.

  4. Voit tarkastella viivemittauksia ja käyttää asetuksia valitsemalla tulosnäytössä Näytä lisätietoja. Asetusten avulla voit säätää vaihtoehtoja, kuten minimi- ja enimmäisrinnakkaisliitännät sekä testin keston. Voit jättää nämä asetukset rauhaan, jos et ole varma, mitä varten ne ovat.

Mikä on Fast.com?

Aiotko suoratoistaa 4K Netflix -videoita 4K Ultra HD -televisioosi? Fast.com on virallinen Netflixin nopeustestisivusto, jonka avulla voit testata Internet-nopeutesi nähdäksesi, onko yhteytesi riittävän nopea Netflixin suoratoistoon. Netflixin nopeustesti eroaa muista nopeustestisivustoista, koska sen sijaan, että se testaisi yhteytesi satunnaiseen palvelimeen jossain päin maailmaa, johon et ehkä koskaan muodosta yhteyttä, se käyttää Netflixin sisällönjakelujärjestelmää. Voit kuitenkin käyttää sitä yleisenä nopeustestausratkaisuna, vaikka et olisi Netflix-tilaaja. Fast.com on hyödyllinen myös, jos aiot tilata jonkin heikompilaatuisista Netflix-suoratoistosuunnitelmista. Tiedät, onko verkkosi riittävän nopea käsittelemään Netflix-videoita vai tarvitseeko sinun päivittää Internet-suunnitelmaasi.

Fast.com Netflixin nopeustesti toimii kaikkialla maailmassa ja useilla laitteilla, kuten puhelimilla, tableteilla ja älytelevisioilla.

Internetin nopeus Netflixin suoratoistoon

Nyt kun olet määrittänyt nopeuden, jonka voit saavuttaa laitteesi ja Netflix-palvelimien välillä, on tärkeää tietää, onko se riittävän nopea Netflixin suoratoistoon, varsinkin jos aiot katsoa Ultra HD/4K -videoita. Netflixillä on luettelo suositelluista Internet-nopeuksista eri videolaaduille. Vertaa nopeuttasi heidän luetteloonsa nähdäksesi, sopiiko verkkosi tällaisten videoiden suoratoistoon:

  • 3 Mbps suositellaan SD-laadulle
  • 5 Mbps suositellaan HD-laadulle
  • Ultra HD/4K-laatua varten suositellaan 25 Mbps:n nopeutta

Vaikka se suositellaan nopeuksilla, saatat pärjätä minimaalisilla Netflixin suoratoistonopeuksilla.

Voitko nopeuttaa internettiäsi?

Jos Netflixin nopeustesti näyttää kappaleen, joka ei ole niin nopea kuin Netflix suosittelee, se voi tarkoittaa, että Internet on liian hidas Netflixille. Älä kuitenkaan ole liian nopea alentaaksesi Netflix-tilaustasi tai välttääksesi tilausta. Internetin nopeuden voi ymmärtää kahdella tavalla. Ensimmäinen huomioitava asia on, että saatat maksaa nopeudesta, joka pystyy täysin suoratoistamaan 4K- tai muita laadukkaita videoita, mutta on olemassa muita tekijöitä, jotka rajoittavat nopeuttasi Netflixin palvelimille. Katso, mitä voit tehdä Internetin nopeuttamiseksi joidenkin ideoiden, kuten verkon kaistanleveyttä vaativien sovellusten rajoittamisen, saamiseksi. Jos saat edelleen liian hitaita nopeuksia näiden ratkaisujen tarkistamisen jälkeen, saatat olla tilanteessa, jossa maksamasi nopeus on liian hidas Netflixin suoratoistoon. Ainoa vaihtoehtosi tässä tapauksessa on päivittää Internet-tilauksesi ottamalla yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Por Markus