resize01 71e125428c654e0abded96db3120a1fb

Mitä tietää

 • Vedä -painikkeella rajata työkalu (pikakuvake: C) ja paina Tulla sisään ei-toivotun leveyden ja korkeuden poistamiseksi.
 • Muuten mene kohtaan Kuva > Kuvan koko ja syötä uudet mitat.
 • Kolmas vaihtoehto: Valitse kuvan taso > Ctrl/Tehtävä+T > muuta kokoa vetämällä kahvoja.

Tässä artikkelissa opit kuinka muuttaa kuvan kokoa Photoshop CS 5:ssä ja uudemmissa. Ohjeet kattavat useita tapoja ja miksi sinun pitäisi valita ne kaikki.

Muuta kokoa Photoshopissa rajaustyökalulla

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa keskittyäksesi kokonaan pienempään osaan, yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista on käyttää rajaustyökalua. Tämän avulla voit valita osan kuvasta ja poistaa kaiken muun – ei vain kuvan, vaan sen osan aktiivisesta kankaasta kokonaan.

 1. Aloita avaamalla Photoshop ja avaamalla tai vetämällä kuvasi pääikkunaan.

 2. Valitse rajata työkalut Työkalut-valikosta. Se on yleensä viides työkalu ylhäältä katsottuna ja näyttää ristikkäisiltä T-neliöiltä.

 3. Kun rajaustyökalu on valittuna, napsauta (tai napauta) ja vedä kuvan poikki valitaksesi alueen, jonka haluat rajata. Voit myös napsauttaa tai napauttaa kuvaa ja sitten napsauttaa tai napauttaa ja vetää merkkejä kussakin kulmassa tehdäksesi valintasi.

 4. Kun olet tyytyväinen valintaan, paina Tulla sisääntai kaksoisnapsauta/napauta. Jos et jostain syystä näe Työkalut-valikkoa, voit aktivoida sen siirtymällä kohtaan Ikkuna > Työkalut ylävalikosta.

Koon muuttaminen Photoshopissa Image Resizerin avulla

Photoshopissa on sisäänrakennettu työkalu, joka on suunniteltu yksinomaan kuvan koon muuttamiseen. Valitse Kuva > Kuvan koko ylävalikkopalkissa avataksesi sen. On olemassa useita tapoja muuttaa kuvan kokoa valitsemistasi parametreista riippuen.

Vastaava

Tämän vaihtoehdon avulla voit valita useista kuvakooista, mukaan lukien tietyt resoluutiot, paperikoot ja pikselitiheys. Jos haluat varmistaa, että valokuvasi mahtuu määrättyyn kokoon, tämä on yksi nopeimmista ja helpoimmista vaihtoehdoista.

Leveys korkeus

Jos tiedät tarkat mitat, joihin haluat valokuvasi koon muutettavan, voit syöttää sen manuaalisesti. Voit säätää niitä pikseleiden, prosenttiosuuksien (alkuperäisestä koosta), tuumien, senttimetrien ja useiden muiden mittojen mukaan. Jos pieni ketjun lenkkisymboli yhdistää leveyden ja korkeuden, yhden muuttaminen muuttaa toista nykyisen kuvasuhteen säilyttämiseksi. Voit kumota tämän valitsemalla ketjun lenkki -kuvaketta, mutta muista, että tämä voi johtaa kuvan litistymiseen.

Ratkaisu

Voit säätää kuvan pikselien fyysistä määrää tuumaa tai senttimetriä kohti. Vaikka tämä muuttaa kuvan fyysistä kokoa, se keskittyy enemmän kuvan pikselien lukumäärän tai tiheyden vähentämiseen tai lisäämiseen. Valitsetpa minkä vaihtoehdon tahansa, voit valita, että Photoshop ottaa kuvan uudelleen. Voit valita tiettyjä asetuksia yksityiskohtien säilyttämiseksi tai rosoisten reunojen tasoittamiseksi sen mukaan, muutatko kuvan kokoa, tai voit antaa Photoshopin päättää automaattisesti.

Säästä verkkoon

Voit tallentaa pienennetyn kopion kuvasta muuttamatta muokattavan kuvan kokoa seuraavasti:

 1. Valitse pikanäppäin Ctrl (tai CMD)+alt+Siirtää+s avataksesi valikon.

 2. Käytä oikean alakulman painikkeita säätääksesi mittoja.

  Säästä verkkoon

 3. Valitse Tallentaa tallentaaksesi kopion kuvasta kyseisessä koossa. Tämän jälkeen voit palata pääkuvan muokkaamiseen. Voit säätää tallennettavan kuvan tiedostotyyppiä ja pakkauslaatua käyttämällä muita Save for Web -valikon vaihtoehtoja.

muuttaa

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa suuremmassa kankaassasi, voit muuttaa sen.

 1. Lehdistö Ctrl (tai CMD)+A valitse koko kuva ja paina sitten Ctrl (tai CMD)+T tai mene osoitteeseen muokata > Ilmainen muunnos.

 2. Napsauta tai napauta ja vedä kuvan kulmia muuttaaksesi sen kokoa. Vaihto-näppäimen pitäminen painettuna koon muuttamisen aikana säilyttää alkuperäisen kuvan saman kuvasuhteen.

 3. Kun olet tyytyväinen, paina Tulla sisään tai kaksoisnapsauta/napauta kuvaa. Jos kuvan koon muuttamisen jälkeen kankaalla on suuri valkoinen alue, voit leikata kuvan ympärillä olevaa ylimääräistä tilaa rajaustyökalulla. Voit myös kopioida ja liittää sen uudelle sopivan kokoiselle kankaalle.

Muunna uudella kankaalla

Tämä sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa sinulla on tietty koko, johon haluat kuvan sopivan, etkä välitä siitä, että reunoista häviää hieman.

 1. Luo uusi kangas siirtymällä osoitteeseen . mennä Tiedosto > Uusi ja syötä valitsemasi mitat.

 2. Kopioi ja liitä kuvasi uudelle kankaalle.

 3. Lehdistö Ctrl (tai CMD)+T tai valitse muokata > Ilmainen muunnos.

 4. Napsauta tai napauta ja vedä kuvan kulmia, jotta ne sopivat parhaiten kankaallesi. Viive Siirtää säilyttääksesi alkuperäisen kuvan kuvasuhteen.

Soveltuu tulostukseen

Jos haluat muuttaa kuvan kokoa juuri ennen sen tulostamista, käytä tulostusvalikon eri vaihtoehtoja.

 1. Valitse Tiedosto > Tulosta päävalikosta.

 2. Vieritä alas kohtaan Sijainti ja koko osio.

 3. Täältä voit muuttaa tai valita sijaintia, mittakaavaa (prosentteina tietyistä mitoista) Sopeutua mediaan muuttaaksesi kuvan kokoa automaattisesti valitsemallesi paperille sopivaksi.

Mitä tapahtuu, kun muutat kuvan kokoa?

Ennen kuin muutat valokuvan kokoa Photoshopissa, on tärkeää ymmärtää vaikutukset, jotka voivat vaikuttaa valitsemaasi kuvaan. Koon muuttaminen tarkoittaa pohjimmiltaan tiedoston tietojen määrän muuttamista. Kuvan koon muuttaminen Photoshopissa poistaa tiedot; lisää, lisää tietoja.

Uudelleennäytteenotto auttaa ylläpitämään laatua

Kuvan laatu heikkenee, kun sen kokoa muutetaan, mutta liian monien haitallisten vaikutusten välttämiseksi kuvaan Photoshop suorittaa näytteenoton. Photoshop määrittää kuvan pikselit uudelleen ja nostaa tai pienentää näytteitä sen mukaan, muutetaanko kuvan kokoa. Photoshopissa on useita uudelleennäytteenottovaihtoehtoja, mutta muista, että kun Photoshop muuttaa kuvan kokoa, se poistaa valikoidut pikselit samalla, kun se yrittää säilyttää mahdollisimman paljon alkuperäisen kuvan kirkkautta. Kun se kasvaa, se lisää uusia pikseleitä ja sijoittaa ne sinne, missä se sopii eniten.

Muuta laatuongelmien kokoa

Kuvien suurentaminen, jopa älykkäällä uudelleennäytteenotolla, aiheuttaa yleensä joitain ilmeisiä artefakteja, kuten pikseloitumista – mitä suurempi suurennus, sitä näkyvämpiä artefaktit ovat. Kuvien koon muuttaminen voi johtaa samanlaisiin ongelmiin, varsinkin jos muutat monimutkaisen kuvan kokoa siten, että siinä ei ole tarpeeksi pikselitilaa samojen yksityiskohtien näyttämiseen.

Por Markus