close up of omg text in speech bubble 475157815 5a57f27dda27150037c70154 scaled

Graafinen suunnittelu on värien, muodon, asettelun, typografian ja muiden elementtien käyttöä viestin luomiseen ja edistämiseen. Parhaimmillaan se yhdistää tieteelliset viestinnän periaatteet estetiikkaan resonoidakseen yleisönsä kanssa ja herättääkseen toimintaa ja/tai tunteita.

Graafisen suunnittelun periaatteet

Graafinen suunnittelu perustuu pohjimmiltaan vuosikymmenien psykologisen ja sosiaalisen tutkimuksen periaatteisiin. Erilaiset suunnittelijoiden käyttämät tekniikat, kuten tiettyjen väripalettien käyttö ennustettavien tunnereaktioiden aikaansaamiseksi, ovat osa suunnittelutieteitä. Suunnittelijat ottavat huomioon elementit, kuten:

  • Typografia— Tiettyjen fonttien valinta ja koko voivat välittää merkityksen. Esimerkiksi raskas sans-serif-fontti välittää auktoriteettia, jota ohut raidallinen kirjoitus ei.
  • Muotoilla– Muodot voivat välittää sävyä. Esimerkiksi pyöreät elementit ovat kutsuvia, kun taas neliön muotoiset muodot antavat siistimmän ilmeen. Graafisten elementtien sijoittaminen ennakoitaviin tai satunnaisiin kuvioihin muodostaa myös eräänlaisen muodon, joka myötävaikuttaa kommunikoinnin kokonaisvaikutukseen.

Tervetuloa kyltti Heartwood Forest

  • Väri—Värit ja niiden yhdistelmät vaikuttavat suoraan yleisön emotionaaliseen sitoutumiseen suunniteltuun teokseen.

"Smile" kirkkaan keltaisessa designissa

  • Rakenne— Muste paperille saa työn valmiiksi, mutta epästandardien elementtien, kuten kankaan, kalvon tai kohokuvioinnin, lisääminen tarjoaa tuntokokemuksen, joka vaikuttaa ja laajentaa yleisön käsitystä suunnittelusta kokonaisuutena.

Kohokuvioitu metallinen onnittelukortti

  • valkoinen tila-Elementin puuttuminen voi olla yhtä voimakasta kuin sen läsnäolo. Mallit, joissa on paljon valkoista (tai «negatiivista») tilaa, välittävät joskus hienostuneisuutta tai hienostuneisuutta; ainakin korkeapaineisissa yhteyksissä enemmän tyhjää tilaa helpottaa lukijan sitoutumista.

Vaikka upean suunnittelun taustalla oleva tutkimus on hyvää, suunnittelijat rakentavat sen pohjalta omalla luovalla nerollaan kehittääkseen asiakkaidensa tarpeita vastaavia kappaleita.

Graafisen suunnittelun työkalut

Graafinen suunnittelija yleensä luo ja järjestää elementtejä grafiikkaohjelmistojen avulla. Adobe Illustrator, Photoshop ja InDesign ovat yleisimmin käytettyjä.

  • Adobe Illustrator tukee kehittynyttä vektorigrafiikkaa ja skaalautuvaa taidetta. Suunnittelijat käyttävät Illustratoria infografioiden, kuvakkeiden ja niihin liittyvien osien rakentamiseen.
  • Adobe Photoshop sisältää satoja erikoismuokkaustyökaluja ja suodattimia valokuvien ja muiden kuvatiedostojen säätämiseksi.
  • Adobe InDesign on kehyspohjainen taittoohjelma, joka keskittyy sommitteluun.

Budjettisuunnittelijat käyttävät usein avoimen lähdekoodin vaihtoehtoja näille vakiosovelluksille. Esimerkiksi GIMP tarjoaa monia samoja ominaisuuksia kuin Photoshop. Inkscape on vaihtoehto Illustratorille ja Scribus on hyvä korvaaminen InDesignille.

Graafinen suunnittelu jokapäiväisessä elämässä

Tulet joka päivä alttiiksi ammattisuunnittelijoiden työlle monimutkaisista mainoskampanjoista yksinkertaisiin paperitavaramalleihin. He kaikki alkavat suunnittelijasta, joka soveltaa taidetta ja tiedettä heidän veneensä. Ammattimainen muotoilu heijastuu kaikkein arkipäiväisimmissäkin paikoissa. Esimerkiksi Federal Highway Administration ylläpitää yksityiskohtaisia ​​suunnitteluspesifikaatioita liittovaltion valtatiekyltteille, jotka määrittelevät erittäin tarkasti näkökohtia, kuten välit, asettelun, fontin ja jopa nuolien kulman ja sijoittelun.

Kalifornia 1 valtatiekyltti

Por Markus