GettyImages 577306690 5c06cba446e0fb00013953ea

Rajoitetussa animaatiossa käytetään erikoistekniikoita, jotka vähentävät koko animaation luomiseen vaadittavaa vaivaa, jotta sinun ei tarvitse piirtää jokaista kehystä erikseen. Kun tuotetaan 20 minuutista kahteen tuntiin animaatioelokuvaa nopeudella 12-24 (tai jopa 36!) ruutua sekunnissa, voi saada tuhansia tai jopa miljoonia yksittäisiä piirustuksia. Jopa koko animaatiotiimi suuressa tuotantoyrityksessä voi olla lähes mahdottoman työvoimavaltaista. Siten animaattorit käyttävät rajoitettuja animaatiotekniikoita, käyttävät uudelleen kaikkia tai osia olemassa olevista animoiduista kehyksistä ja piirtävät uusia kehyksiä vain tarpeen mukaan. Näet tämän usein näkyvämmin kuvattuna japanilaisissa animaatioissa; Itse asiassa se on yksi syy, miksi ihmiset usein väittävät, että japanilainen animaatio on huonompaa kuin amerikkalainen animaatio, vaikka amerikkalaisessa animaatiossa käytetään usein myös rajoitettuja animaatiotekniikoita. Se on vain vähän vähemmän ilmeistä.

Esimerkkejä rajoitetuista animaatioista

Yksi helpoimmista esimerkeistä rajoitetusta animaatiosta on kävelysyklien uudelleenkäyttö. Jos hahmosi kävelee jossain ja olet luonut tavallisen 8 kehyksen kävelysyklin, sinun ei tarvitse piirtää jokaisen askeleen kävelysykliä uudelleen. Sen sijaan toistat samaa kävelykierrosta uudestaan ​​​​ja uudestaan ​​ja muutat hahmon sijaintia tai taustaa näyttääksesi liikkeen ruudulla. Tämä ei koske vain ihmisiä; Ajattele pyörivän veturin tai kääntyvän auton pyöriä. Sinun ei tarvitse animoida sitä uudestaan ​​​​ja uudestaan, jos katsojat eivät näe, että olet käyttänyt samaa sykliä uudelleen, kunhan liike on sujuvaa ja johdonmukaista. Toinen esimerkki on, kun hahmot puhuvat, mutta mikään muu heidän ruumiinsa näkyvä osa ei liiku. Sen sijaan, että animaattorit piirtäisivät koko kehyksen uudelleen, he käyttävät yhtä solua, jossa on perusrunko ja toisessa, jossa on animoitu suu tai jopa koko kasvot, jotta se sulautuu saumattomasti kerrostettuihin soluihin. Ne voivat muuttaa vain suun liikkeitä tai muuttaa ilmettä tai jopa koko päätä. Tämä voi koskea asioita, kuten heilauttavia käsivarsia staattisissa rungoissa, koneen osissa jne. – kaikkea, missä vain osa esineestä liikkuu. Mikä tärkeintä, se istuu saumattomasti. Vielä yksi esimerkki on pitokehykset, joissa hahmot eivät liiku ollenkaan. Ehkä he pysähtyivät hetkeksi reagoimaan, ehkä he kuuntelevat, ehkä he ovat jäätyneet pelosta. Joka tapauksessa ne eivät liiku muutamaan sekuntiin, joten ei ole mitään järkeä piirtää niitä täsmälleen samaan asentoon. Sen sijaan samaa ruutua käytetään uudelleen ja kaapataan uudestaan ​​ja uudestaan ​​oikean ajan ajan kameralla lavalla, kun animaatiota kuvataan.

Videomateriaalia

Joissakin animaatiosarjoissa käytetään arkistomateriaalia – animoituja jaksoja, joita käytetään uudelleen lähes jokaisessa jaksossa, yleensä tunnusomaisena hetkenä, joka on tärkeä osa esitystä. Joskus materiaalia käytetään uudelleen myös peilikuvana tai erilaisilla zoomaus- ja panorointimuutoksilla, jotta animoidusta jaksosta voidaan käyttää vain osaa, mutta riittävästi vaihtelua, jotta se näyttää ainutlaatuiselta. Varsinkin Flash tekee rajoitetuista animaatiotekniikoista äärimmäisen yksinkertaisia ​​ja yleisiä, ja niissä käytetään usein uudelleen perushahmojen muotoja ja animaatiosarjoja, jopa ilman laajaa tweenin käyttöä kehys-animaatioiden korvaamiseksi. Myös muut ohjelmat, kuten Toon Boom Studio ja DigiCel Flipbook, parantavat tätä prosessia ja helpottavat materiaalin ja hahmotaiteen kierrättämistä.

Por Markus