GettyImages 536989139 56a872223df78cf7729e1d4d

Digikuvien muokkaaminen merkitsi ennen kalliiden muokkausohjelmien, kuten Photoshopin, ostamista ja monimutkaisten ominaisuuksien oppimista. Nykyään iPhonen omistajilla on puhelimiin sisäänrakennettuja tehokkaita kuvankäsittelytyökaluja. Minkä tahansa iPadin, iPhonen ja iPod touchin Photos-sovelluksella voidaan rajata valokuvia, käyttää suodattimia, säätää väritasapainoa ja paljon muuta. Vaikka Valokuviin sisäänrakennetut muokkaustyökalut ovat hyviä, ne eivät korvaa jotain Photoshopin kaltaista. Jos haluat muuttaa kuviasi, sinulla on vakavampia ratkaisua vaativia ongelmia tai haluat ammattimaisia ​​tuloksia, työpöydän kuvankäsittelyohjelma on silti oikea tie. Tämän artikkelin ohjeet koskevat iPhone-laitteita, joissa on iOS 12 tai uudempi. Aiemmissa versioissa voi olla eri merkinnät, mutta ominaisuudet ovat samanlaisia.

Kuinka siirtyä muokkaustilaan Kuvat-sovelluksessa

Tee säätöjä sovelluksen kuviin seuraavasti:

 1. Avaa kuvat sovellus, napauta Kameran rullaja napauta sitten valokuvaa, jota haluat muokata.

 2. Kun täysikokoinen valokuva tulee näytölle, napauta muokata. Muokkaustyökalun kuvakkeet tulevat näkyviin.

  Muokkauspainike ja muokkaustyökalut iPhonen Kuvissa

 3. Käytä näitä vaihtoehtoja kuvien muokkaamiseen eri tavoin.

Rajaa ja kierrä valokuvia

Valokuvien rajaus- ja kiertämisvaihtoehdot ovat samassa Kuvat-sovelluksen työkalussa. Näin käytät sitä.

 1. Napauta painiketta, joka näyttää kehykseltä (sijaitsee näytön vasemmassa alakulmassa). Aseta sitten rajausalue vetämällä kehyksen kulmia tai sivuja. Vain merkityt osat valokuvasta ovat jäljellä. Voit suurentaa rajattua valintaa asettamalla kaksi sormea ​​näytölle ja vetämällä niitä erilleen.

  Rajaa valokuva iPhonessa

 2. Sovellus tarjoaa myös esiasetuksia kuvien rajaamiseen tiettyihin kuvasuhteisiin ja muotoihin. Voit käyttää niitä avaamalla rajaustyökalun ja napauttamalla sitten kuvaketta, joka näyttää kolmelta laatikolta toisissaan (oikealla, kuvan alapuolella), jolloin esiasetettu valikko tulee näkyviin. Napauta haluamaasi.

  Esiasetetut rajaussuhteet iPhonessa

 3. Napauta Tehty oikeassa alakulmassa tallentaaksesi muutokset.

  Rajaa kuva iPhonessa

 4. Kierrä valokuvaa napauttamalla rajata kuvake. Voit kiertää kuvaa 90 astetta vastapäivään napauttamalla Pyöriä kuvaketta (neliö, jonka vieressä on nuoli). Käytä sitä useammin kuin kerran jatkaaksesi pyöritystä.

  iPhone-valokuva, joka pyörii kuvien Kierrä-työkalulla

 5. Voit hallita pyöritystä vapaammin siirtämällä kuvan alla olevaa kompassia muistuttavaa pyörää. Kierrä vapaamuotoista säädintä jopa 45 astetta myötä- tai vastapäivään.

  Ilmainen Kiertotyökalu iPhonen kuvissa

 6. Napauta Tehty tallentaaksesi muutokset.

Kuinka poistaa punaiset silmät

Voit poistaa kameran salaman aiheuttaman punasilmäisyyden napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa painiketta, joka näyttää a silmä, jonka läpi on viiva. Napauta sitten jokaista korjattavaa silmää. Lähennä kuvaa saadaksesi tarkemman sijainnin. Napauta Tehty Tallentaa. Punasilmäisyystyökalu on käytettävissä vain, kun Kuvat-sovellus havaitsee kasvot (tai minkä tahansa sen mielestä kasvot) valokuvassa.

Punasilmäisyyden työkalu iPhonessa

Säädä valoa ja väriä

Valokuvat-sovelluksen muokkaustyökalujen avulla voit muuntaa värikuvan mustavalkoiseksi, lisätä valokuvan värien määrää, säätää kontrastia ja paljon muuta. Voit tehdä tämän asettamalla valokuvan muokkaustilaan ja napauttamalla sitten painiketta, joka näyttää a soittaa näytön alareunassa keskellä. Tämä paljastaa valikon, jossa on seuraavat vaihtoehdot:

 • valoa: Sisältää asetukset kohteelle Häikäisy, valotus, kohokohdat, varjot, kirkkaus, kontrasti, ja musta piste.
 • Väri: Sisältää asetukset kohteelle kylläisyys, kontrasti, ja Lomake.
 • B&W: Sisältää asetukset kohteelle Intensiteetti, neutraalit, sävy, ja Vilja.

Napauta haluamaasi valikkoa ja napauta sitten asetusta, jota haluat muuttaa. Napauta luokan vieressä olevaa nuolta päästäksesi entistä tarkempiin asetuksiin.

Valonsäätövaihtoehdot valokuvissa

Paranna valokuvia automaattisesti

Automaattinen parannus -ominaisuus analysoi valokuvan ja tekee automaattisesti muutoksia, kuten säätämällä väritasapainoa kuvan parantamiseksi. Lehdistö Automaattinen parannus kuvake, joka näyttää taikasauvalta. Säädöt voivat olla hienovaraisia, mutta tiedät niiden tehneen, kun sauvakuvakkeen väri muuttuu. Napauta Tehty tallentaaksesi kuvan uuden version. Kumoa muutokset napauttamalla taikasauvakuvaketta uudelleen.

Valokuvien automaattinen parannustyökalu

Poista animaatio live-kuvista

Jos sinulla on iPhone 6S tai uudempi, ota Live Photos -valokuvista tehtyjä lyhyitä videoita. Live Photos -toiminnon ansiosta voit myös poistaa sen animaation ja tallentaa yhden valokuvan. Tiedät, että valokuva on Live Photo, kun vasemmassa yläkulmassa oleva kuvake, joka näyttää kolmelta samankeskiseltä renkaalta, on korostettu, kun valokuva on muokkaustilassa (se on piilotettu tavallisilta kuvilta). Voit poistaa animaation valokuvasta napauttamalla elävä kuva niin, että se on deaktivoitu (muuttuu valkoiseksi). Napauta Tehty tallentaaksesi kuvan.

Muunna kuva Live Photo -kuvasta iPhonessa

Kuinka palata alkuperäiseen kuvaan

Jos tallennat muokatun kuvan ja päätät sitten, että et pidä muokkauksesta, et ole jumissa uudessa kuvassa. Kuvat-sovellus tallentaa alkuperäisen version ja antaa sinun poistaa ja palauttaa tekemäsi muutokset. Avaa muokattu kuva, jonka alkuperäisen haluat saada, ja napauta sitten muokata. Valitse Palautusja napauta sitten Takaisin alkuperäiseen.

Ei ole aikarajaa, milloin voit palauttaa alkuperäisen kuvan. Valokuviin tekemäsi muokkaukset eivät muuta alkuperäistä; sen päälle laitetaan lisää kerroksia, jotka voit poistaa. Tällaista muokkausta kutsutaan tuhoamattomaksi, koska se ei muuta alkuperäistä.

Takaisin alkuperäiseen Kuvissa

Käytä valokuvasuodattimia lisätehosteiden saamiseksi

Kuvat-sovelluksessa on joukko sisäänrakennettuja suodattimia, jotka lisäävät valokuviin Instagram- tai Snapchat-tyyppisiä tehosteita. Voit käyttää niitä avaamalla muokkaustyökalut ja napauttamalla sitten Suodattimet -kuvake, joka näyttää kolmelta päällekkäiseltä ympyrältä. Selaa näytön alareunassa olevia suodattimia ja ota ne käyttöön napauttamalla. Valitse Tehty päivittääksesi kuvan. iOS 8:ssa ja uudemmissa versioissa puhelimeen asennettu kolmannen osapuolen Photos-sovellus voi lisätä Kuviin suodattimia ja muita työkaluja. Niin kauan kuin molemmat sovellukset on asennettu, Photos voi hakea ominaisuuksia toisesta sovelluksesta ikään kuin ne olisivat sisäänrakennettuja.

Käytä suodatinta iPhonen Kuvissa

Kuinka muokata videoita iPhonessa

Aivan kuten valokuvat eivät ole ainoa asia, jonka iPhonen kamera voi tallentaa, valokuvat eivät ole ainoa asia, jota Photos-sovellus voi muokata. Voit myös muokata videota iPhonellasi ja jakaa sen YouTubeen, Facebookiin ja muihin palveluihin.

Henkilö, jolla on iphone, joka tallentaa videota yöllä

Por Markus