Modem vs Router 352720f14b78412ea73f7204cd6e5f4c

Ero modeemin ja reitittimen välillä on se, että modeemi muodostaa yhteyden Internetiin ja reititin yhdistää laitteet Wi-Fi-verkkoon. Olemme tarkistaneet molemmat auttaaksemme selvittämään niiden toiminnasta aiheutuvat sekaannukset ja auttamaan sinua valitsemaan, minkä laitteen tarvitset Internet-tarpeisiisi.

Modeemi

 • Purkaa ISP:n signaalin.
 • Yhdistetään suoraan Internetiin.
 • Älä määritä paikallista verkkoa.
 • Ei ole vastuussa Wi-Fi-yhteydestä.

reititin

 • Perustaa paikallisen verkon.
 • Luo ja hallitsee WiFi-yhteyttä.
 • Jakaa Internet-yhteyden useille laitteille.
 • Ei pura ISP:n signaalia.
 • Vaatii modeemin muodostaakseen yhteyden Internetiin.

Nämä kaksi laitetta on helppo sekoittaa, jos Internet-palveluntarjoajasi (ISP) vuokraa ne molemmat sinulle osana Internet-pakettia. Jos tiedät eron modeemin ja reitittimen välillä ja kuinka kukin toimii, voit tulla paremmaksi kuluttajaksi. Säästät rahaa ostamalla laitteita sen sijaan, että maksaisit kuukausimaksun Internet-palveluntarjoajalle.

Modeemin plussat ja miinukset

Edut:

 • Yhdistää ISP:hen.
 • Erityisesti yhteensopiva ISP:n kanssa.
 • Muuntaa Internet-palveluntarjoajalta tulevan signaalin yleiseksi signaaliksi, jota tietokone voi käyttää.

haittoja

 • Paikallista verkkoa ei voi luoda.
 • Ei toimi Wi-Fi:n kanssa.
 • Älä yhdistä Internetiin useita laitteita.

Modeemi yhdistää Internet-lähteesi Internet-palveluntarjoajaltasi kotiverkkoosi riippumatta siitä, käytätkö kaapelipalveluntarjoajaa, kuten Comcastia, FIOS-kuitua, satelliittia, kuten Direct TV, tai DSL- tai puhelinverkkoyhteyttä. Modeemi liitetään reitittimeen tai suoraan tietokoneeseen Ethernet-kaapelilla. Modeemit ovat erilaisia ​​kullekin palvelutyypille; ne eivät ole keskenään vaihdettavissa. Internet-palveluntarjoajat vuokraavat modeemeja tilaajille kuukausimaksua vastaan. Kaapelimodeemeja on kuitenkin saatavilla suhteellisen alhaisilla hinnoilla. Kuukausivuokrat ovat noin 10 dollaria kuukaudessa ylimääräistä. Jos aiot pitää saman palvelun vuoden tai kauemmin, voit maksaa nopeasti itsesi ostamalla noin 100 dollaria maksavan kaapelimodeemin. FIOS-yhteensopivia modeemeja on vaikea saada, joten siinä tapauksessa kannattaa vuokrata sellainen Verizonilta. Jotkut Internet-palveluntarjoajat vuokraavat sekä modeemeja että reitittimiä. 1:14

Mikä on modeemi tietokoneverkoissa?

Reitittimen edut ja haitat

Edut:

 • Luo lähiverkon (LAN).
 • Jakaa Internet-yhteyden useille laitteille.
 • Isäntä Wi-Fi.
 • Palomuurin käyttäminen.
 • Yhdistetään VPN:ään.

haittoja

 • Ei voi muodostaa yhteyttä suoraan Internetiin.
 • Ei pura ISP:n signaalia.

Reititin muodostaa yhteyden modeemiin ja luo yksityisen verkon kotiin, toimistoon tai yritykseen, kuten kahvilaan. Kun yhdistät laitteen Wi-Fi-verkkoon, se muodostaa yhteyden paikalliseen reitittimeen. Reitittimet yhdistävät älylaitteita, kuten älypuhelimia, älykaiuttimia, kuten Amazon Echo, ja älykkään kodin tuotteita, kuten hehkulamppuja ja turvajärjestelmiä. Langattomat reitittimet myös suoratoistavat sisältöä kannettaviin tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin Netflixin, Hulun ja vastaavien palveluiden kautta ilman kaapeleita. Jotkut Internet-palveluntarjoajat tarjoavat reitittimiä vuokralle. Uusimman tekniikan saamiseksi kannattaa ostaa sellainen. Kun ostat langattoman reitittimen, voit valita mallin, joka sopii parhaiten kotiisi tai toimistoosi tai jossa on lisäominaisuuksia pelaamiseen ja muihin toimintoihin, jos tarvitset niitä. Joissakin tapauksissa yksi langaton reititin ei riitä kattamaan koko taloa tai toimistoa valtavan tilan tai monimutkaisen pohjaratkaisun, useiden kerrosten tai läpäisemättömien seinien vuoksi. Vältä kuolleita alueita ostamalla kantaman pidentäjiä, jotka yhdistetään reitittimeen ja lisäävät kantamaa. Tämä tarkoittaa kuitenkin yleensä pienempää kaistanleveyttä laajentimen lähellä olevilla alueilla, mikä tarkoittaa hitaampaa selaus- ja latausnopeuksia. Silloin mesh-verkkoon sijoittaminen voi olla järkevää. Wi-Fi mesh -verkko koostuu yhdestä ensisijaisesta reitittimestä ja useista satelliiteista tai solmuista, jotka välittävät langattoman signaalin toisilleen ketjun tavoin. Vain reitittimen kanssa kommunikoivien laajenninten sijaan mesh-verkkosolmut kommunikoivat keskenään, eikä kaistanleveyttä menetetä. Signaali on yhtä voimakas kuin jos olisit ensisijaisen reitittimen vieressä. Määritettävien solmujen lukumäärää ei ole rajoitettu, ja voit hallita sitä älypuhelimella. Huoneen koosta ja tarvittavasta kaistanleveydestä riippuu, tarvitsetko kantaman laajentimen vai mesh-verkon.

Tarvitsetko modeemin ja reitittimen?

Kotiverkon määrittämistä varten tarvitset modeemin ja reitittimen. Jos yhdistät yhden tietokoneen Internetiin kaapelilla, voit käyttää vain modeemia. Ei ole tapausta, jossa voit käyttää vain reititintä. Tarvitset aina modeemin ISP:n signaalin purkamiseen. Kun haluat nopeuttaa verkkoa, keskity yleensä reitittimeen. Siinä on kaistanleveysrajoitukset ja se jakaa signaalin kaikille laitteillesi. Reitittimesi luo ja hallitsee Wi-Fi-verkkoasi. Modeemi ei yleensä aiheuta hidasta yhteyttä. Yleensä saat sellaisen Internet-palveluntarjoajaltasi ja he antavat sinulle sellaisen, joka sopii suunnitelmaasi. Jos liität tietokoneesi suoraan modeemiin ja suoritat nopeustestin, näet, saatko mainostetun Internet-nopeuden. Jos ei, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi. Saattaa olla yhteysongelma tai modeemi voi olla vanhentunut. Tässä tapauksessa he voivat vaihtaa sen uudempaan malliin.

Miltä modeemi näyttää?

Modeemit näyttävät yleensä pieniltä mustilta, ohuilta, neliömäisiltä laatikoilta. Niissä on usein kahdesta neljään antennia, mutta jokaisessa modeemissa ei ole ulkoista antennia. Tämän artikkelin yläosassa olevat kuvat antavat hyvän käsityksen siitä, miltä modeemi näyttää, mutta jokainen valmistaja käyttää eri tyyliä ja muotoa. Modeemeissa on myös kahdesta neljään Ethernet-porttia, yksi tai kaksi USB-porttia, ja niiden leveys vaihtelee kuudesta yhdeksään tuumasta 6-11 tuumaan ja korkeus noin 2-3 tuumaa.

Viisi erilaista modeemityyppiä peräkkäin osoittamaan, kuinka erilaisilta ne voivat näyttää.

Modeemeja on kaikenmuotoisia ja -kokoisia.

Modeemin ja reitittimen yhdistelmälaitteet

On myös modeemeja, joissa on integroidut reitittimet, jotka suorittavat molemmat toiminnot. Nämä modeemit voi vuokrata Internet-palveluntarjoajaltasi tai ostaa suoraan. Nämä yhdistelmälaitteet voivat sisältää VoIP-ominaisuuden, jos sinulla on kaapeli-, internet- ja puhelinpaketti. Yhdistelmälaitteet eivät yleensä ole paras vaihtoehto. Jos jokin osa hajoaa, koko juttu on hyödytön, eikä yhtä laitetta voi päivittää kerrallaan. Mutta jos et tarvitse uusinta ja parasta tekniikkaa, yhdistelmämodeemin ja reitittimen ostaminen auttaa.

FAQ

 • Kumpi on parempi: modeemi vai reititin?

  Jos on tehtävä vertailu, modeemi voittaa. Modeemi on aina tärkein yhdyskäytäväsi Internetiin, olipa kyseessä sitten koaksiaali- tai valokuitukaapelilla kytketty modeemi tai älypuhelimesi modeemi. Reitittimen tehtävänä on jakaa (tai reitittää) tämä Internet-yhteys muihin langallisiin tai langattomiin laitteisiin lähiverkossasi (LAN). Käytännössä voit liittää yhden laitteen modeemiin ja käyttää Internetiä. Et kuitenkaan voi yhdistää laitetta reitittimeen etkä voi käyttää Internetiä, ellet ole liittänyt reititintä modeemiin.

 • Milloin tarvitsen modeemin reitittimeen verrattuna?

  Tarvitset modeemin käyttääksesi Internetiä. Sitten tarvitset reitittimen Internet-yhteyden jakamiseen laitteidesi (tietokone, älypuhelin, älytelevisio jne.) välillä. Reitittimet voivat myös yhdistää laitteita verkossasi; esimerkiksi reitittimen avulla voit liittää tulostimen tietokoneeseen. Internet-yhteyttä ei tarvita laitteiden yhdistämiseen verkossasi.

Por Markus