LedePhotobyGianandreaVillaonUnsplash 5bfe0e824cedfd00260d66a7

YouTube on paljon muutakin kuin vain trendikkäiden, meemiarvoisten videoiden katsomista. Videonjakosivusto on myös alusta, jolla sisällöntuottajat voivat jakaa omaa alkuperäistä sisältöään. Kun nämä sisällöntuottajat ovat saaneet sisällölleen suuren ja uskollisen seuraajan, YouTube antaa heille mahdollisuuden kaupallistaa videonsa. Sisällöntuottajat tienaavat pääasiassa YouTuben premium-tilaajilta, jotka sattuvat katsomaan heidän sisältöään, ja pyytämällä YouTubea näyttämään mainoksia videoidensa aikana. Jos olet (tai aiot ryhtyä) videoiden luojaksi, lue lisää siitä, kuinka voit ansaita rahaa YouTubessa.

Miten YouTube maksaa sisällöntuottajilleen?

YouTube maksaa sisällöntuottajilleen YouTube-kumppaniohjelman (YPP) kautta. Kun olet tämän ohjelman jäsen, sinä sisällöntuottajana voit kaupallistaa videosi näyttämällä mainoksia ja ansaitsemalla tuloja videoitasi katsovilta YouTube Premium -tilaajilta. Jäseneksi liittyminen edellyttää hakuprosessia, jossa sinun on täytettävä tietyt kelpoisuus- ja sisältövaatimukset:

 • Tarvitset hyväksytyn Google AdSense -tilin.
 • Kanavallasi on oltava yli 1000 tilaajaa.
 • Kanavallasi on täytynyt olla yli 4 000 katselutuntia viimeisen vuoden aikana. Katselutunnit (tai kokonaiskatseluaikasi) on kokonaisaika, jonka ihmiset todella käyttivät videoidesi katseluun.
 • Sisällösi on noudatettava YPP-käytäntöjä, mukaan lukien YouTuben yhteisön säännöt, käyttöehdot ja Google AdSense -käytännöt. Videoidesi kaupallistaminen edellyttää, että sisältösi noudattaa YouTuben mainostajille sopivia ohjeita.
 • YouTube-kumppaniohjelman on oltava saatavilla maassasi.

Kun täytät nämä vaatimukset ja sinut hyväksytään kumppaniohjelmaan, voit kaupallistaa videosi. Sinulla on myös pääsy YouTuben sisällöntuottajien tukitiimiin, joka voi auttaa sinua ratkaisemaan tekijänoikeuksiin tai yhteisön sääntöihin liittyviä ongelmia.

Kun sinut on hyväksytty, sinua ei potkita ulos

Vaikka kaiken YouTubessa julkaistun sisällön on noudatettava YouTuben yhteisön sääntöjä, tämä on erityisen tärkeää niille, jotka haluavat kaupallistaa sisältöään, sillä saatat menettää pääsyn YouTube-kumppaniohjelmaan, jos videosi rikkovat näitä sääntöjä. On tärkeää, että kanavasi sisältö noudattaa YouTuben yhteisön sääntöjä. Tarkempi kuvaus siitä löytyy täältä. Jos et noudata YouTuben tekijänoikeus- ja kohtuullisen käytön vaatimuksia, menetät myös pääsyn YPP-ohjelmaan. Tekijänoikeuksien ja kohtuullisen käytön osalta YouTube edellyttää, että omistat kaikki oikeudet julkaisemaasi ja kaupallistamaani sisältöön. Jos videosi sisältävät jostain syystä kolmannen osapuolen sisältöä, sisällön käytön tulee olla kohtuullista käyttöä.

Ota kaikki irti YouTube-kumppaniohjelmasta

YouTube-kumppaniohjelman käytön optimoimiseksi on parasta aloittaa noudattamalla mainoksille sopivaa sisältöä koskevia ohjeita. Mainosystävällistä sisältöä koskevien ohjeiden tarkoituksena on auttaa sinua luomaan sellaista sisältöä, jossa YouTube-mainostajat haluaisivat näyttää mainoksiaan. Nämä ohjeet kattavat seuraavat aiheet, kun kyse on mainostajille sopivan sisällön luomisesta:

 • Vinkkejä sellaisen sisällön luomiseen, jota mainostajat haluavat.
 • Ohjeet mainosten poistamiseen käytöstä yksittäisistä videoista, jotka eivät sovellu mainostajille.
 • Luettelo sisältötyypeistä, joita ei pidetä mainostajille sopiviksi.

Luo YouTube-tili

Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, sinun on rekisteröidyttävä YouTube-tilin luomiseksi. Aloita lukemalla YouTube-rekisteröitymisoppaamme.

Rekisteröidy saadaksesi YouTube-maksuja

Kun olet luonut ja lähettänyt omat videosi ja luonut niille yleisön, voit rekisteröityä vastaanottamaan YouTube-maksuja. Jotta voit rekisteröityä vastaanottamaan maksuja, sinun on rekisteröidyttävä YouTube-kumppaniohjelmaan. YouTube-kumppaniohjelmaan liittyminen on monivaiheinen prosessi, ja sen hyväksyminen voi kestää jopa kuukauden riippuen siitä, oletko saavuttanut tilaajamääräsi ja katselutunnit liittyessäsi vai sen jälkeen. Jos et täyttänyt näitä vaatimuksia hakeessasi, hakemustasi tarkistetaan vasta, kun täytät sen. Hakemus sisältää seuraavat vaiheet: YouTube-kumppaniohjelman ehtojen hyväksyminen, Google AdSenseen rekisteröityminen, kaupallistamisasetusten määrittäminen ja tarkistaminen.

Aloita YPP-hakemus:

 1. Kirjaudu sisään YouTube-tilillesi.

 2. Valitse tilisi profiili YouTube-sivuston oikeasta yläkulmasta.

 3. Valitse jompikumpi Studio tekijöille tai YouTube studio.

 4. Valitse vasemmalta asetukset. alla Tilivalitse Katso lisäominaisuudet.

 5. alla Luo tulojavalitse Vaihtaa.

 6. Seuraavassa ruudussa tulee olla otsikko «Monetize» ja siinä tulee olla kaikki neljä yllä olevaa kumppanuusohjelmaan osallistumiseen vaadittavaa vaihetta. Ensimmäinen korostettu vaihe tällä sivulla on «Lue ja hyväksy YouTube-kumppaniohjelman ehdot». Valitse Aloittaa suorittaaksesi tämän vaiheen.

 7. Lue YPP-ehdot ja valitse kukin alla olevista kolmesta väittämästä valintamerkillä. Valitse hyväksyn.

 8. Sinut ohjataan takaisin Kaupallistaminen-sivulle ja opastetaan YPP-ohjelmaan pääsyn hakemiseen liittyvissä muissa vaiheissa:

  • Rekisteröidy AdSenseen.
  • Aseta kaupallistamisasetukset.
  • Saat arvioinnin, kun olet saavuttanut 4 000 katselutuntia viimeisen 12 kuukauden aikana ja 1 000 tilaajaa.
 9. Kun olet suorittanut seuraavat kolme vaihetta, valitse Aloittaa kunkin vaiheen suorittamiseksi. Suorita jokainen vaihe ja täytä hakemus noudattamalla näytön ohjeita.

Vaikka rahan ansaitseminen YouTubessa tapahtuu ensisijaisesti näyttämällä mainoksia videoidesi aikana ja ansaitsemalla tuloja YouTuben premium-tilaajilta, videonjakosivustolla on useita muita vähemmän tunnettuja tapoja ansaita rahaa, kuten:

 • Super Chat
 • tavarat
 • Kanavajäsenyydet

YPP-jäsenyys ei kuitenkaan oikeuta sinua automaattisesti näihin menetelmiin. Sinun on silti täytettävä tietyt kelpoisuusvaatimukset jokaiselle.

Por Markus