sony x830f 4k ultra hd tv aaa 5b63553846e0fb00504873fd 9e218741e3ed4404b3559096152801bd

Tähän mennessä useimmat ihmiset ovat tottuneet HDTV:hen, ja yhä useammat ovat siirtymässä 4K Ultra HD -televisioon. 4K Ultra HD -televisioista on paljon hypeä. Nämä sarjat tarjoavat korkeamman resoluution kuvia, mutta huomioitavaa on enemmän, mikä määrittää sen, mitä voit todella nähdä näytöllä. Nämä tiedot koskevat eri valmistajien televisioita, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, LG, Samsung, Panasonic, Sony ja Vizio. Kolme päätekijää vaikuttavat kykyyn erottaa HD ja Ultra HD: Näytön koko, Istumaetäisyysja Sisältö.

Näytön koko

Vaikka monet 4K Ultra HD -televisiot ovat kooltaan 65 tuumaa tai pienempiä, monien kuluttajien voi olla vaikea havaita merkittävää eroa 1080p HD:n ja 4K Ultra HD:n välillä näillä kokoilla. Kuitenkin, kun näytön koko on suurempi kuin 65 tuumaa, ero alkaa tulla havaittavaksi. Mitä suurempi näytön koko, sitä suurempi ero tulee. Jos sinulla on tilaa ja budjettia, harkitse 4K Ultra HD -televisiota, jonka näytön koko on 65 tuumaa tai suurempi.

Istumaetäisyys

Näytön koon lisäksi on merkitystä myös sillä, kuinka lähempänä olet televisiota. Jos esimerkiksi käytit rahaa 55- tai 65-tuumaiseen 4K Ultra HD -televisioon, voit istua lähempänä näyttöä kuin edellinen samankokoinen HDTV ja saada silti tyydyttävän katselukokemuksen, koska pikselit (pisteet) jotka muodostavat näytön olemassaolon) ovat paljon pienempiä. Tämä tarkoittaa, että etäisyys, jolla 4K Ultra HD -television pikselirakenne tulee näkyviin, vaatii paljon pienemmän istumaetäisyyden kuin 720p- tai 1080p-HDTV:ssä.

Mies katselee televisiota kaukosäätimellä

Sisältö

Vaikka sinulla olisi 4K Ultra HD -televisio, et ehkä pysty hyödyntämään täysimääräisesti sen korkeamman resoluution katseluominaisuuksia. Se, että sinulla on yksi näistä edistyneistä sarjoista, ei tarkoita, että kaikki näytöllä näkyvät olisivat 4K-laatuisia.

  • Vuodesta 2021 lähtien 4K Ultra HD -televisiolähetyksiä tulee yhä enemmän. Varmista, että kaapeli-, satelliitti- tai suoratoistopalveluntarjoajasi tukee 4K-laatua.
  • Varmista, että suoratoistolaitteesi tai kaapelisovitin on 4K-valmis.
  • 4K satelliitin kautta on saatavilla sekä Direct TV:n että Dish Networkin kautta.
  • 4K Ultra HD Blu-ray Disc -muoto on saatavilla, ja sekä soittimet että elokuvat ovat saatavilla levymuodossa. Tämä edellyttää kuitenkin uuden soittimen ja levyjen ostamista, mutta etuna on, että uudet soittimet voivat edelleen toistaa vanhoja DVD- ja Blu-ray-levyjäsi.
  • Netflix, Vudu ja Amazon tarjoavat kaikki 4K-suoratoistoa. Nämä palvelut ovat saatavilla kasvavassa määrässä mediasuojia Rokulta, Amazonilta (Fire TV), Apple TV:ltä, Google Chromecastilta sekä valikoiduista 4K Ultra HD Smart TV:istä, joissa on HEVC-koodekkidekooderi. Sujuvaan toimitukseen tarvitaan 15-25 Mbps laajakaistainternet-nopeus.

Sony on jakanut valikoiman 4K Blu-ray -levyjä, jotka ovat edelleen 1080p toistoa varten tavallisilla Blu-ray Disc -soittimilla, mutta ovat upottaneet levyihin lisävihjeitä, joiden avulla Sony 4K Ultra HD -televisiot voivat poimia enemmän yksityiskohtia ja värejä. katsella heidän 4K Ultra HD -televisioillaan.

Esimerkki Netflixin 4K-sisällöstä

Esimerkki Netflixin 4K-sisällöstä.

4K skaalaus

4K Ultra HD lupaa paljon tulevaisuutta, kun sisältöä ja yhteensopivia laitteita julkaistaan ​​edelleen. Mutta missä ovat monet 4K Ultra HD -television omistajat, jos he eivät voi hyödyntää saatavilla olevaa 4K-sisältöä? Vastaus on skaalaus.

  • Kaikki tällä hetkellä saatavilla olevat 4K Ultra HD -televisiot voivat skaalata sisältöä standardi- ja HD-resoluutiolla saadakseen mahdollisimman lähelle 4K:ta.
  • Monissa Blu-ray Disc -soittimissa ja kotiteatterivastaanottimissa on myös 4K-skaalaus. Ultra HD Blu-ray Disc -soittimet voivat myös skaalata DVD- ja Blu-ray-levyjä vastaamaan paremmin Ultra HD -televisioiden näyttöominaisuuksia.
  • Vaikka tulokset eivät olekaan yhtä tarkkoja kuin todellinen 4K, sisällön laadusta riippuen, skaalaustulokset voivat näyttää paremmilta kuin mitä näet 1080p-televisiossa (ottaen huomioon edellä mainitut näytön koon ja istuinetäisyyden tekijät).
  • VHS, vakioresoluutiolähetykset, kaapeli- tai satelliittilähetykset ja standardi-DVD eivät kuitenkaan näytä yhtä hyvältä 4K Ultra HD -suurkuvatelevisiossa, mutta hyvä HD-lähetys, kaapeli-, satelliitti- tai Blu-ray-levy voi näyttää hyvältä.

Se tulee alas

4K on tullut jäädäkseen (mutta 8K on tulossa!). Jos et ole ostanut televisiota vähään aikaan, huomaat, että useimmat kauppojen hyllyillä olevat televisiot ovat 4K-malleja. Useimmat näistä sarjoista ovat myös älytelevisioita, ja monet tarjoavat edistyneitä ominaisuuksia, kuten HDR:n, joka käyttää erityistä kirkkauskoodausta Ultra HD Blu-ray -levyillä ja tietyllä suoratoistosisällöllä. Jos olet kiinnostunut hyppäämään 4K-laatuun, tutustu säännöllisesti päivitettävään luetteloomme 4K Ultra HD -televisioista.

Por Markus