amazon basics vga cable 56a6fb0c3df78cf7729140ec

Lyhennettynä VGA, Video Graphics Array on vakiotyyppinen liitäntä videolaitteille, kuten monitoreille ja projektoreille. Yleensä se viittaa kaapeleiden, porttien ja liittimien tyyppeihin, joita käytetään näyttöjen liittämiseen näytönohjainkorttiin. Vaikka tämä tekniikka on edelleen käytössä, se korvataan nopeasti uusilla liitännöillä, kuten DVI ja HDMI.

VGA tekniset tiedot

Alla on joitain VGA:n teknisiä ominaisuuksia, joista on hyötyä kaapeleiden ja porttien tunnistamisessa:

VGA nastat

VGA-kaapeleissa on 15-nastaiset liittimet: 5 nastaa ylhäällä, 5 keskellä ja loput 5 aivan alhaalla. Yllä oleva kuva on esimerkki kaapelista, jossa on kaikki 15 nastaa. Tietenkin pöytäkoneen tai kannettavan tietokoneen VGA-portissa on sama määrä reikiä, joten VGA-kaapeli voidaan kytkeä suoraan siihen. Jokaisella nastalla on oma tehtävänsä. Esimerkiksi ensimmäinen tappi on tarkoitettu punaisen värin siirtämiseen, kun taas toinen ja kolmas ovat vastaavasti vihreää ja sinistä. Computer Hopella on lisätietoja kahdentoista muun nastan tarkoituksesta.

Mies-nainen VGA-liitännät

Kaikilla tietokonekaapeleilla on tietty sukupuoli: uros tai nainen. Uroskaapeli on kaapeli, jonka liittimet ulkonevat tai työntyvät ulos kaapelista. Naarasliittimet ovat käänteisiä, ja reiät ovat sisäänpäin, jotta uroskaapeli voidaan yhdistää täydellisesti naarasliittimeen. VGA-kaapelit eivät eroa toisistaan. Tämän sivun yläosassa olevassa kuvassa on yksi, jossa on kaksi urospäätä. Tämä kaapeli menee näytöstä tietokoneeseen, jossa se kohtaa näytönohjaimen naarasliittimen.

VGA-muuntimet: HDMI & DVI

Kun VGA-, DVI- ja HDMI-näytönohjaimet ja -näytöt on sekoitettu keskenään todellisessa maailmassa, jos sinulla on vain VGA-näyttö tai -näytönohjain, tarvitset ehdottomasti VGA-muuntimen. Jos esimerkiksi tietokoneessasi on näytönohjain, joka tukee vain VGA:ta, mutta olet juuri ostanut uuden näytön, jossa on vain DVI- ja/tai HDMI-portit, sinun on joko vaihdettava näytönohjain saadaksesi uudemmat portit. eri näyttö, joka tukee VGA:ta, tai osta muunnin. Sama pätee, jos näytönohjain tukee vain HDMI:tä ja/tai DVI:tä, mutta sinulla on vain näyttö, joka hyväksyy VGA-kaapelin. Voi olla hämmentävää ymmärtää, minkä tyyppisen muuntimen tarvitset. Tarvitsetko VGA-DVI- tai DVI-VGA-muuntimen? HDMI-DVI-muunnin, vai kutsutaanko sitä DVI-HDMI-muuntimeksi? Jatka lukemista saadaksesi selvyyden.

VGA- ja HDMI-muuntimet

A VGA:sta HDMI:hen Muunnin on se, mitä tarvitset VGA-signaalin muuntamiseen tietokoneeltasi näytön tai television HDMI-porttiin. Hanki tämä, jos tietokoneesi näytönohjaimessa on VGA-portti, mutta haluat käyttää näyttönä HDMI-näyttöä tai televisiota.

VENTION VGA-HDMI-sovitin

VGA-HDMI sovitin.

Joissakin VGA-HDMI-muuntimissa on jopa USB-kaapeli, joka kuljettaa ääntä videosignaalin mukana (koska VGA ei siirrä ääntä), joten voit toistaa ääniä näytön kautta, jossa on sisäänrakennetut kaiuttimet, kuten esim. HDMI-televisio.. A HDMI – VGA muunnin tekee juuri päinvastoin: liitä HDMI-ulostulolla varustettu näytönohjain näyttöön tai televisioon, jossa on VGA-tulo. Koska HDMI on uudempi kuin VGA, tämän tyyppisestä muuntimesta on hyötyä, kun liitetään uusi pöytäkone tai kannettava tietokone vanhaan näyttöön.

BENFEI HDMI–VGA-sovitin

HDMI-VGA-sovitin.

Molemmat muuntimet ovat helposti saatavilla verkosta ja sähköisistä kaupoista. Amazon myy useita VGA-HDMI-muuntimia sekä HDMI-VGA-muuntimia.

VGA- ja DVI-muuntimet

Kuten arvata saattaa, a DVI – VGA muunnin tarvitaan, jos haluat liittää DVI-näytönohjaimen näyttöön, jossa on VGA-portti. DVI-VGA-muuntimet ovat yleensä DVI-uros-VGA-naarasmuuntimia. Tämä tarkoittaa, että muuntimen DVI-pää liitetään suoraan näytönohjaimesi DVI-porttiin, kun taas muuntimen VGA-päätä käytetään uros-uros-VGA-kaapelin kanssa muuntimen liittämiseen näyttölaitteen naaraspäähän. kytkeä. Tämän tyyppisiä muuntimia on helppo löytää ja ne ovat suhteellisen edullisia. Amazon myy useita DVI-VGA-muuntimia, mutta voit löytää niitä kaikkialta.

VGA – DVI Myös muuntimia on olemassa, mutta ne voivat olla melko kalliita ja vaikeita löytää. Tämän tyyppinen muunnin tarvitaan, jos haluat siirtää videota VGA-näytönkortista DVI-näyttöön. DVI-VGA-muuntimet toimivat, koska signaali siirtyy digitaalisesta analogiseksi, mikä on vain DVI-nastoihin siirtymisen kysymys, koska DVI kuljettaa sekä analogisia että digitaalisia signaaleja. VGA välittää vain analogista, joten siirtyminen VGA:sta DVI:hen vaatii muuntimen, joka muuttaa analogiset signaalit digitaalisiksi. Amazon myy tätä Monoprice-merkkistä VGA-DVI-muunninta, mutta se on tyyris. Näytönohjaimen päivittäminen tukemaan uudempaa näyttöä olisi todennäköisesti halvempaa ja älykkäämpi valinta pitkällä aikavälillä.

Lisää VGA-muuntimista

Jotkin VGA-muuntimet vaativat muuntimen lisäksi VGA-kaapelin, mikä kannattaa pitää mielessä, jos sellaista etsit. Tämä on yleistä esimerkiksi HDMI-VGA-muuntimille. Muunnin voi koostua HDMI-kaapelista, jossa on VGA-muunninrasia, kaikki yhdessä kaapelissa, mutta VGA-laatikossa on naarasliitin aivan kuten näytössäsi tai televisiossasi, joten tarvitset uros-uros-VGA-kaapelin liittämiseen.

Lisää kaapelimuuntimista

Jos kaikki tämä muuntimista koskeva puhe on hämmentävää, etkä vieläkään ole varma, millainen kaapeli sinun pitäisi ostaa tiettyyn kokoonpanoosi, katso vain portit itse nähdäksesi, tarvitsetko uros- vai naaraspäätä, ja etsi sitten siihen sopiva muuntaja. . Jos esimerkiksi näyttö ja näytönohjain käyttävät molempia naarasliitäntöjä, kannattaa kaapeli, jossa on urosliittimet molemmissa päissä. Ainoa muu ero, joka on tehtävä, on tunnistaa tyyppi liitos molemmissa päissä; onko ne VGA, DVI tai HDMI, mutta sen ei pitäisi olla vaikeaa, koska ne näyttävät hyvin erilaisilta. Tämän sivun yläreunassa oleva kuva on VGA-kaapeli, jossa on urospäät, eli sitä voidaan käyttää vain liittämään näyttöön ja näytönohjaimeen, jotka molemmat käyttävät VGA-naarasportteja.

VGA vs Mini VGA

Normaalin VGA-liittimen sijasta jotkin kannettavat tietokoneet ja muut laitteet käyttävät ns mini VGA, vaikka se ei ole koskaan ollut yhtä suosittu kuin tavallinen VGA-liitin. Mini-VGA näyttää enemmän USB-portilta kuin VGA-portilta (tässä kuva siitä), mutta sitä käytetään silti videolle, aivan kuten tavallista VGA-porttia. Saatavilla on myös mini-VGA–VGA-sovittimia, joiden avulla tavallinen VGA-näyttölaite voidaan liittää tietokoneeseen, jossa on mini-VGA-portti. Kuten DVI korvaa VGA:n, mini-DVI:tä käytetään laajemmin kuin mini-VGA:ta.

Lisätietoja VGA:sta

Sinun on ehkä päivitettävä ohjaimet Windowsissa, jos vanhat ohjaimesi eivät tue uutta kokoonpanoasi. Jos näyttöasetukset on asetettu väärin, jolloin näyttösi ei näytä mitään, voit käynnistää Windowsin pienemmällä videoresoluutiolla. Windows 11-, Windows 10- ja Windows 8 -käyttäjät voivat tehdä tämän Käynnistysasetusten kautta Ota matalaresoluutioinen video käyttöön valinta. Vanhemmissa Windowsin versioissa tämä vaihtoehto löytyy Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta (nimeltään Käynnistyksen lisäasetukset XP:ssä). Se on listattu nimellä Ota VGA-tila käyttöön Windows XP:ssä.

Por Markus