how to burn an iso file to a usb drive 2619270 946eb27230b84a708f0d0f5a2f5bb9fd

Mitä tietää

 • Lataa ja avaa Rufus-työkalu. Aseta USB-tikku ja valitse laite. Valitse Levy tai ISO-kuva. Etsi ja valitse poltettava ISO-kuva.
 • alla KuvavaihtoehtoValita Normaali Windowsin asennus. Jätä muut vaihtoehdot rauhaan ja valitse Aloittaa.
 • Odota, kunnes tila sanoo «Valmis», sulje Rufus ja irrota USB-asema.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka ISO-kuva asetetaan flash-asemaan, jotta voit käynnistää siitä oikein käyttöjärjestelmän asentamista tai toisen käynnistysohjelman suorittamista varten. Tämä prosessi toimii myös Windows 11 ISO:n polttamisessa USB:lle. On kuitenkin parasta tehdä tämä Microsoftin Windows 11 -medianluontityökalun avulla.

Vaadittu aika: ISO-kuvatiedoston «polttaminen» USB-laitteeseen, kuten flash-asemaan, kestää yleensä alle 20 minuuttia, mutta kokonaisaika riippuu paljon ISO-tiedoston koosta.

Polta ISO USB-muistitikulle Rufus Toolilla

Joten sinulla on ISO-tiedosto, jonka haluat säilyttää flash-asemassa tai muussa USB-tallennuslaitteessa. Sinun pitäisi myös pystyä käynnistämään siitä. Kuulostaa itsestään selvältä, eikö? Kopioi tiedosto ja olet valmis! Valitettavasti se ei ole niin yksinkertaista.

ISO:n oikea polttaminen USB:hen on eri asia kuin tiedoston kopioiminen tai polttaminen levylle. ISO:n polttaminen ei teknisesti «polta» mitään USB-asemaan. Asiasta tekee vieläkin monimutkaisempi se, että aiot käynnistää USB-asemalta, kun olet laittanut ISO-kuvan siihen.

 1. Lataa Rufus, ilmainen työkalu oikea valmistele USB-asema, automaattisesti pura käytössäsi olevan ISO-tiedoston sisältö ja asianmukaisesti kopioi siinä olevat tiedostot USB-laitteellesi, mukaan lukien kaikki ISO-tiedostot, joita tarvitaan käynnistyksen tekemiseen.

  Rufus on kannettava ohjelma (ei asennu), toimii Windows 11:ssä, 10:ssä, 8:ssa ja 7:ssä ja «polttaa» ISO-kuvatiedoston mihin tahansa USB-tallennuslaitteeseen, joka sinulla on. Jos haluat käyttää toista ISO-USB-työkalua, muita hyviä vaihtoehtoja ovat balenaEtcher, UNetbootin ja Universal USB Installer. Tietenkin, jos valitset jonkin muun ohjelman, et voi seurata täällä kirjoittamiamme ohjeita, koska ne ovat nimenomaan Rufusille.

 2. Avaa lataamasi Rufus-versio. Ohjelma käynnistyy välittömästi.

  Rufus-3.4p idon Resurssienhallinnassa Windows 10:ssä

  Kuten aiemmin mainitsimme, Rufus on kannettava ohjelma, mikä tarkoittaa, että se toimii sellaisenaan. Tämä on tärkein syy, miksi pidämme parempana tätä ISO-ohjelmaa USB-ohjelman sijaan muutamien muiden vaihtoehtojen sijaan. Kun se avautuu ensimmäisen kerran, sinulta kysytään, pitäisikö ohjelman tarkistaa päivitykset silloin tällöin. On sinun päätettävissäsi, haluatko ottaa tämän käyttöön, mutta se on parasta tehdä niin, jos aiot käyttää sitä uudelleen tulevaisuudessa.

 3. Aseta flash-asema tai muu USB-laite tietokoneeseesi, johon haluat «polttaa» ISO-tiedoston, jos sitä ei ole jo liitetty. Rufuksen käyttäminen ISO-kuvan lisäämiseen USB-asemaan tyhjentää kaiken levyltä! Ennen kuin jatkat, varmista, että levy on tyhjä tai että olet varmuuskopioinut kaikki tiedostot, jotka haluat säilyttää.

 4. niistä Laite ohjelman yläreunassa olevasta avattavasta luettelosta, valitse USB-tallennuslaite, johon haluat polttaa ISO-tiedoston.

  Laite "polttaa" iso

  Rufus kertoo USB-laitteen koon sekä aseman kirjaimen ja levyllä olevan vapaan tilan. Käytä näitä tietoja varmistaaksesi, että valitset oikean laitteen, olettaen, että sinulla on useampi kuin yksi kytkettynä. Älä huolehdi vapaan tilan ilmoittamisesta, sillä tyhjennät koko aseman osana tätä prosessia. Jos luettelossa ei ole asemaa tai jos et löydä odottamaasi asemaa, ongelma saattaa olla USB-laitteessa, jota aiot käyttää ISO-kuvan luomiseen, tai Windowsilla on ongelmia ajon näkemisessä. Kokeile toista laitetta ja/tai tietokoneesi USB-porttia tai sulje ja avaa Rufus uudelleen.

 5. niistä Käynnistysvalinta pudotusvalikosta, varmista Levy- tai ISO-kuva (valitse) on valittu.

 6. Valita VALITA.

  ISO-tiedoston käynnistysvalintapainike

  Jos tämä painike sanoo: LADATA sen sijaan valitse sen vieressä oleva nuoli hakeaksesi VALITA.

 7. Etsi ja valitse ISO-kuva, jonka haluat polttaa flash-asemaan, ja paina sitten Avata ladataksesi sen Rufukseen.

  Avaa-painike, jossa Windows10 ISO on valittuna Resurssienhallinnassa

 8. Odota, kunnes ohjelmisto tarkistaa valitsemasi ISO-tiedoston. Tämä voi kestää muutaman sekunnin tai se voi ohittaa niin nopeasti, että et edes huomaa sitä. Jos olet a ISO-tukea ei tueta viesti, valitsemaasi ISO:ta ei tueta Rufusin USB-polttoa varten. Kokeile tässä tapauksessa jotakin toista vaiheessa 1 luetelluista ohjelmista tai ota yhteyttä ISO-kuvanvalmistajaan saadaksesi lisäapua ohjelmiston saamiseen toimimaan USB-asemalta.

 9. Alapuolella Kuvavaihtoehto alue, valitse Normaali Windowsin asennus jos näet tämän ja jos näin on. Jos esimerkiksi laitat Windowsin ISO-kuvan flash-asemaan ja saat tämän vaihtoehdon, haluat ehdottomasti ottaa sen käyttöön.

 10. Jätä osiokaavio, Kohdejärjestelmä, Tiedostojärjestelmäja Klusterin koko vaihtoehdot vain, jos et tiedä mitä olet tekemässä tai sinua on neuvottu asettamaan jokin näistä parametreista joksikin muuksi. Esimerkiksi, ehkä ISO-muodossa lataamasi käynnistystyökalu neuvoi verkkosivustollaan varmistamaan, että tiedostojärjestelmä on FAT32 NTFS:n sijaan, kun tiedosto poltetaan USB:lle. Tee siinä tapauksessa muutos ennen kuin jatkat.

 11. Voit kirjoittaa mukautetun taltiotunnisteen Äänenvoimakkuuden etiketti kenttään, mutta sen jättämisen oletusarvoon tai jopa tyhjäksi ei pitäisi vaikuttaa mihinkään.

 12. Sisällä Näytä muotoilun lisäasetukset valikosta näet joitain… kyllä, kokovaihtoehtoja! Voit jättää ne kaikki oletustilaansa, mutta voit myös valita ne Tarkista, onko laitteessa virheitä jos olet huolissasi siitä, että käyttämässäsi flash-asemassa tai USB-laitteessa on ongelma. Valita 1 passi on hyvä useimmissa tapauksissa, mutta lisää se kahteen tai useampaan, jos sinulla on ollut ongelmia tämän aseman kanssa aiemmin.

 13. Valitse ALOITTAA alkaa «polttaa» ISO-tiedosto valitsemallesi USB-laitteelle.

  Käynnistä-painike Rufusissa Windows 10:ssä

  Jos olet a Kuva on liian suuri viestiin, käytä suurempaa USB-laitetta tai valitse pienempi ISO-kuva.

 14. Lue kaikki varoitusviestit ja käsittele ne asianmukaisesti. Valitse esimerkiksi Okei kohtaan VAROITUS: KAIKKI LAITTEEN ‘XYZ’ TIEDOT TULOVAT seuraavaksi ilmestyvä viesti.

  OK-painiketta "Varoitus"-valintaikkunassa

  Ota tämä viesti vakavasti! Varmista, että flash-asema tai muu USB-laite on tyhjä tai voit tyhjentää sen kaiken. Saatat myös nähdä a Lataaminen vaaditaan viesti, jos Rufu tarvitsee lisätiedostoja polttoprosessin loppuunsaattamiseksi. Valitseminen Joo aloittaa latauksen.

 15. Odota, kunnes Rufus alustaa USB-aseman oikein, jotta se voi käynnistyä, ja kopioi sitten kaikki tiedostot asemaan, jotka ovat aiemmin valitsemassasi ISO-kuvassa.

  Rufus 3.4 kannettava ISO-tiedostokopio

  Tämän tekemiseen kuluva kokonaisaika riippuu paljon käsittelemäsi ISO-tiedoston koosta. Jotkut pienet diagnostiikkatyökalut vievät alle minuutin, kun taas suuremmat kuvat (kuten 5 Gt:n Windows 11 ISO) voivat kestää lähempänä 20 minuuttia. Myös tietokoneesi ja USB-laitteiston nopeudet ovat suuri tekijä tässä.

 16. Kun tila Rufus-ohjelmaikkunan alaosassa sanoo: VALMISvoit sulkea Rufuksen ja poistaa USB-aseman.

Käynnistys USB-asemalta

Nyt kun ISO-tiedosto on «poltettu oikein», voit käynnistää USB-laitteen ja jatkaa sitten mihin tahansa tarkoitukseen, johon käytät tätä levyä. Jos esimerkiksi laitat muistitestiohjelman flash-asemaan, voit nyt käynnistää kyseiseltä flash-asemalta ja testata RAM-muistiasi sillä. Sama koskee käynnistettävän kiintolevyn testiohjelmia, tietojen pyyhkimisohjelmia, virustorjuntaohjelmia jne. Käynnistäminen USB-asemalta on usein niin yksinkertaista kuin aseman kytkeminen vapaaseen USB-porttiin ja tietokoneen uudelleenkäynnistäminen, mutta joskus se voi olla paljon muutakin. monimutkainen. Katso yllä oleva linkki opetusohjelma, jos tarvitset apua.

Käytä Windowsin USB/DVD-lataustyökalua

Voit käyttää yllä kuvattua menettelyä Rufus for Windows ISO -kuvien kanssa, kuten sellaisen, jonka olet ladannut Windows 11:lle, Windows 10:lle jne. On kuitenkin olemassa «virallisempi» menettely, jossa käytetään ilmaisia ​​ohjelmistoja Microsoft. Olemme kirjoittaneet näistä toimenpiteistä täydelliset opetusohjelmat, jotka tarjoavat myös ohjeita Windowsin USB-tikulta asentamisen muista näkökohdista. Katso Asenna Windows 8 USB:stä tai Asenna Windows 7 USB:stä riippuen asennettavasta Windows-versiosta.

Pura ISO-kuvia tiedostojen pakkaustyökalulla

Rufus ja siihen liittyvät ISO USB-työkalut ovat hyviä, jos haluat laittaa jonkinlaisen käynnistysohjelman tai jopa koko käyttöjärjestelmän USB-asemaan. Mutta entä jos sinulla on ISO-kuva, jonka haluat «polttaa» USB-asemaan, jota ei ole tarkoitus käynnistää? Yleinen esimerkki on Microsoft Officen ISO.

ISO-tiedosto avataan 7-Zip File Managerissa

ISO-tiedosto avataan 7-Zip File Managerissa.

Ajattele näissä tapauksissa käyttämääsi ISO-kuvaa kuin mitä tahansa muuta pakattua muotoa, kuten ZIP-tiedostoa. Käytä suosikkitiedostojen pakkausohjelmaasi (suosittelemme usein ilmaista 7-Zip-työkalua, mutta niitä on monia muita) purkaaksesi ISO-kuvan sisällön suoraan aiemmin alustettuun flash-asemaan. Se on siinä!

FAQ

 • Kuinka poltan ISO-tiedoston levylle?

  Jos haluat polttaa ISO-kuvatiedoston DVD-levylle, aseta tyhjä levy asemaan, napsauta ISO-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Polta levykuva. Polta ISO-kuva levylle noudattamalla ohjeita.

 • Voinko muuntaa Windows 10 ISO:n USB:ksi?

  Kyllä, se on mahdollista! Jos haluat luoda kopion Windows 10:stä USB-muistitikulle, lataa ja käynnistä Windows Media Creation -apuohjelma valitsemalla Luo asennusmedia ja seuraa ohjeita. Lataa ja asenna sitten Rufus suorittaaksesi prosessin loppuun.

 • Kuinka poltan ISO-tiedoston USB-asemaan Macissa?

  Jos haluat luoda USB-muistitikulla varustetun macOS-käynnistyslaitteen, lataa haluamasi macOS-versio, liitä USB-muistitikku Maciin ja kirjoita sopiva komento Terminaaliin.

 • Kuinka poltan Linuxin ISO:n USB:hen?

  Jos haluat polttaa Linuxin ISO:n USB:lle, lataa Linuxin ISO-tiedosto ja asenna UNetbootin-työkalu. Suorita UNetbootin ja seuraa ohjeita.

Por Markus