001 what does bricking a device mean subtitle don t accidentally brick your computer or smartphone 4685834 8270f7bb30664a23921b448cd0483b17

Jos kannettava tietokone, älypuhelin tai tabletti ei käynnisty, sitä voidaan pitää muurattuina. Opi muurauksen syistä ja siitä, mitä tehdä, jos olet vahingossa estänyt tietokoneesi tai mobiililaitteesi. Seuraavat tiedot koskevat laajasti erilaisia ​​elektroniikkaa.

Mitä «tiili» tarkoittaa?

Muurattu laite on menettänyt kaiken toiminnallisuutensa. Toisin sanoen se on yhtä hyödyllinen kuin tiili. Elektroniikan yhteydessä «tiiliä» voidaan käyttää verbinä, adjektiivina tai substantiivina. Termi ei koske yksinomaan pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita. Blu-Ray-soittimet, reitittimet, digitaalikamerat ja pelijärjestelmät voidaan kaikki «muurata».

kova tiili vs. pehmeä tiili

Laitetta, joka voidaan käynnistää, ei ole teknisesti muurattu. Jos laitteesi käynnistyy, mutta ei tee mitään muuta, sitä voidaan pitää «pehmeänä kivennä». Tämä ero on tärkeä, koska voit usein korjata vialliset kannettavat tietokoneet tai puhelimet erityisellä palautusohjelmistolla. Mutta vain siksi, että laite on «kovettuina», ei tarkoita, että se on rikki korjauskelvottomaksi.

Mikä tekee tietokoneista tiiliä?

Muuraus on usein seurausta fyysisten vaurioiden aiheuttamista laitteisto-ongelmista; Ohjelmisto-ongelmat voivat kuitenkin myös estää laitetta käynnistymästä, varsinkin jos teet muutoksia tärkeisiin järjestelmätiedostoihin. Siksi kaikenlaiseen laitteidesi modifiointiin, hakkerointiin tai juurtumiseen liittyy muurausriski. Haittaohjelmien lataaminen vahingossa voi myös aiheuttaa laitteen tunkeutumisen. Verkkopalveluihin perustuvat IoT-laitteet voidaan estää, jos valmistaja lopettaa palvelun. Pienemmissä elektroniikkalaitteissa, joissa on laiteohjelmisto, kuten MP3-soittimet, Internet-reitittimet tai Nintendo 3DS, tehohäviö järjestelmäpäivityksen aikana voi johtaa tiiloihin. Siksi on tärkeää pitää laitteesi kytkettynä päivitysten aikana. Kannettavan tietokoneen irrottaminen käyttöjärjestelmän päivityksen aikana ei saisi aiheuttaa tiiliä, mutta tehohäviö järjestelmän BIOSin päivityksen aikana voi olla katastrofaalinen. Onneksi useimmissa laitteissa on vikasuoja tällaisten skenaarioiden estämiseksi.

Tapoja korjata estynyt laite

Muuratun laitteen korjausvaiheet vaihtelevat tarkan mallin ja taustalla olevan ongelman mukaan.

Aktivoi palautustila

Joskus laite näyttää muurautuneen, mutta todellisuudessa se voidaan palauttaa. Jos esimerkiksi rikoit iPhonesi ja se ei käynnisty, voit ehkä palauttaa sen DFU-tilassa.

Suoritetaan tehdasasetusten palautusta

Monessa pienemmässä elektroniikassa on painike tai kytkin, joka palauttaa laitteen tehdasasetuksiin, mikä voi ratkaista monia ongelmia. Katso ohjekirjasta ohjeita.

Ota yhteyttä valmistajaan

Laitteen laiteohjelmiston vaihtaminen mitätöi todennäköisesti takuun, mutta jos laitteesi kaatuu tavanomaisen ohjelmistopäivityksen aikana, valmistajan on korjattava tai vaihdettava se.

Etsi «purkaus»-työkalu

Laitteesi korjaamiseen voi olla käyttäjän kehittämä työkalu. Esimerkiksi Kindle Fire Unbrick -apuohjelma voi poistaa muuratun Fire-tabletin. Tällaiset työkalut vaativat usein lisälaitteiston, kuten kannettavan tietokoneen, käyttöä.

Manuaalinen korjaus

Jos olet varma, että kyseessä on laitteisto-ongelma ja sinulla ei ole voimassa olevaa takuuta, yritä korjata ongelma itse. Ole varovainen vaihtaessasi rikkoutuneita laitteita, jotta et aiheuta lisää teknisiä ongelmia.

Por Markus