GettyImages 965528408 bf1aa710a7504ae5a46c84e1e63be1df

Mitä tietää

 • Virhekoodit voivat viitata yhteysongelmiin Googlen kanssa, laitteen tallennusongelmiin, tiliongelmiin tai käyttöoikeuksiin tai yhteensopivuusongelmiin.
 • Jos virhekoodia ei ole, mutta Google Play ei toimi, käynnistä laite uudelleen, sulje Google Play ja vaihda lentokonetilan ja Wi-Fin välillä.
 • Muita kokeiluvaiheita: käynnistä reititin uudelleen, poista SD-kortti, tyhjennä Google Play -välimuisti, tarkista, onko poistettuja sovelluksia ja päivitä Google-palvelut.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit korjata Google Play Kaupan virheet, joita saatat kohdata ladattaessa sovelluksia, pelejä ja muuta. Ohjeet koskevat kaikkia älypuhelimia ja tabletteja, joissa on Android 6.0 (Marshmallow) tai uudempi, mutta jotkin vaiheet voivat vaihdella hieman laitemallista riippuen.

Yleiset Google Play Kaupan virheet

Ennen kuin aloitat Google Play -virheiden vianetsinnän, käy osoitteessa Downdetector.com ja katso, ilmoittavatko muut käyttäjät Google Play -ongelmista. Jos näin on, ongelma on todennäköisesti Google Play -palveluissa ja se korjaantuu pian itsestään. Usein saat virhekoodin, joka osoittaa, mitä tapahtuu. Tässä on luettelo yleisistä Google Play -virhekoodeista ja niiden merkityksestä:

Virhe 944

Googlen palvelimissa on yhteysongelmia; odota, että Google korjaa ongelman.

Virheet 919, 101, 923 ja 921

Laitteesi tallennustila on lopussa. Tee tilaa poistamalla joitain sovelluksia. Harkitse musiikin, kuvien ja videoiden siirtämistä pilvitallennustilaan.

Virhe 481

Google-tilisi on suljettu virheen vuoksi. Ainoa ratkaisu on poistaa se ja luoda uusi.

Virhe 927

Tämä virhekoodi tulee näkyviin, kun lataat sovelluksen Google Play -sovelluksen päivityksen aikana. Odota, että päivityksen asennus on valmis, ja yritä sitten ladata uudelleen.

Virhe F-BPA-09

Tämä latausvirhe johtuu Googlen tai sovelluksen ongelmista. Tyhjennä Play Kauppa -sovelluksen välimuistin tiedot siirtymällä Asetukset-sovellukseen ja valitsemalla Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset > Google Play Kauppa > Tallennus ja välimuisti > Tyhjennä välimuisti.

Virhe 505

Samanlaiset sovellukset yrittävät käyttää samoja käyttöoikeuksia. Tämä ongelma koskee vain Androidin vanhempia versioita. Tyhjennä välimuisti sovellusasetusten kautta ja asenna uusin Android-päivitys tämän ongelman välttämiseksi.

Virhe DF-DLA-15

Tämä koodi koskee sovelluspäivityksiä. Korjaa tämä virhe tyhjentämällä Play Kauppa -sovelluksen välimuisti.

Virhe 103

Laitteesi ei ole yhteensopiva lataamasi sovelluksen kanssa. Google Play ei yleensä anna sinun ladata yhteensopimattomia sovelluksia, mutta joskus voit. Saatat myös saada tämän koodin väärin. Ratkaise tämä ongelma päivittämällä Google Playn ja Androidin uusimpiin versioihin.

Virhe 491

Teknisen ongelman vuoksi lataukset tai päivitykset eivät ole mahdollisia. Yritä poistaa Google-tilisi ja lisätä se sitten uudelleen laitteellesi.

Virhe 403

Tämä virhe ilmenee, kun lataat saman sovelluksen käyttämällä eri Google-tilejä yhdelle laitteelle. Kirjaudu sisään Google-tilille, jolla ostit sovelluksen alun perin, ja poista se ennen kuin lataat sen toisella tililläsi. Sinun on ehkä myös tyhjennettävä Play Kaupan hakuhistoria. Voit tehdä tämän siirtymällä Google Play Kauppa -sovellukseen ja napauttamalla Valikko > asetukset > Tyhjennä paikallinen hakuhistoria.

Virhe 911

Tämä koodi osoittaa, että Wi-Fi-yhteydessäsi on ongelma tai sinun on ehkä tyhjennettävä välimuisti. Jos käytät hotspotia, jolla on todennusvaatimukset, kirjaudu sisään uudelleen.

Virheet 941, 504, 495, 413, 406, 110, rh01 ja rpc:aec:0

Nämä latausvirheet tapahtuvat useista syistä, mutta kaikki vaativat saman ratkaisun. Tyhjennä välimuisti ensin. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, käytä toista Google-tiliä. Uuden Google-tilin määrittäminen laitteellesi voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia joidenkin sovellusten kanssa, joten sinun on ehkä asennettava sovellukset uudelleen, jotta ne toimivat oikein.

Korjaa Google Play Kaupan virhe

Et aina näe koodia, kun Google Play lakkaa toimimasta odottamatta tai toimii väärin, joten saatat joutua suorittamaan vianmäärityksen taustalla olevan ongelman tunnistamiseksi. Jos Google Play ei toimi kunnolla antamatta sinulle virheilmoitusta, voit yrittää saada sen toimimaan uudelleen useilla eri tavoilla. Google Play on optimoitu Android-laitteille. Vaikka Google Play on mahdollista asentaa Amazon Fire -tableteihin ja iOS-laitteisiin, seuraavat strategiat eivät välttämättä ratkaise Google Play Kaupan virheitä näillä alustoilla.

 1. Käynnistä laite uudelleen. Sammuta laitteesi ja käynnistä se uudelleen korjataksesi yllättävän määrän teknisiä ongelmia.

 2. Pakota Google Play Kauppa -sovellus sulkemaan. Jos haluat pakottaa Google Play Kauppa -sovelluksen sulkemaan, avaa asetukset sovellus ja napauta sitten Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset.

  Napauta Google Play Kauppaja napauta sitten Pakkopysähdys. Napauta Okei vahvistaa.

  Google Play -asetukset, joissa Force Stop ja Ok korostettuina

 3. Ota lentokonetila käyttöön. Vaikka on epäselvää, miksi monet käyttäjät ilmoittavat, että lentokonetilan kytkeminen päälle ja pois päältä korjaa Google Playn toimintaa. Mene asetukset ja napauta Verkko ja Internetja sitten vaihtaa Lentotila päälle tai pois päältä.

  Android-asetukset, joissa Verkko ja Internet sekä Lentokonetila korostettuina

 4. Ota Wi-Fi käyttöön. Sammuta Wi-Fi muutamaksi sekunniksi ja kytke se sitten takaisin päälle. Mene asetukset > Verkko ja Internet ja kytke Wi-Fi päälle ja pois päältä.

  Android-asetukset, joissa "Verkko ja Internet" ja Wi-Fi-kytkin on korostettuna

 5. Nollaa reititin. Jos sinulla on ongelmia muiden verkkosovellusten kanssa, ongelma saattaa olla Internet-yhteydessäsi. Reitittimen nollaaminen ratkaisee usein nämä ongelmat.

 6. Poista SD-kortti. SD-kortit voivat aiheuttaa ongelmia Google Playn kanssa, jos korttia ei ole asetettu oikein. Poista SD-kortti ja aseta se uudelleen, kun olet lopettanut Google Play Kauppa -sovelluksen käytön.

 7. Tyhjennä Google Play Kaupan välimuisti. Tämä toiminto voi auttaa Google Play Kauppa -sovellusta toimimaan. Tyhjennä Google Playn välimuisti: Siirry kohtaan asetukset sovellus ja valitse Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset.

  Android-asetukset, joissa "Sovellukset ja ilmoitukset" ja "Näytä kaikki sovellukset" on korostettuna

  Valitse sitten Google Play Kauppa > Tallennus ja välimuisti > Tyhjennä välimuisti.

  Android-asetukset

 8. Tyhjennä Google Play -palveluiden välimuisti ja tiedot. Google Play Palvelut auttavat pitämään sovellukset ajan tasalla ja toimimaan oikein. Google Play -palveluiden välimuistin tyhjentäminen voi auttaa korjaamaan Play Kaupan virheet, erityisesti latausvirheet. Siirry kohtaan asetukset sovellus ja valitse Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset.

  Android-asetukset, joissa "Sovellukset ja ilmoitukset" ja "Näytä kaikki sovellukset" on korostettuna

  Valitse sitten Google Play Palvelut > Tallennus ja välimuisti > Tyhjennä välimuisti.

  Android-asetukset

 9. Tarkista käytöstä poistetut sovellukset. Google Play käyttää muita sovelluksia, joista osa voidaan poistaa käytöstä vahingossa. Mene Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset. Selaa sitten sovellusluetteloa ja etsi sovelluksia, joissa lukee «Ei käytössä». Napauta jokaista käytöstä poistettua sovellusta ja napauta Vaihtaa. Tarkista, ratkaiseeko tämä ongelman.

  Android-asetukset

 10. Poista välityspalvelin/VPN käytöstä. Jos käytät virtuaalista yksityistä verkkoa tai muun tyyppistä välityspalvelinta, poista se käytöstä ja katso, korjaako tämä ongelman.

 11. Tarkista järjestelmän päivämäärä- ja aika-asetukset. Virheelliset päivämääräasetukset aiheuttavat ristiriitoja Googlen palvelimien kanssa, joten siirry kohtaan asetukset > Järjestelmä > Treffiaika. Varmista että Verkon toimitettu aika ja Verkon tarjoama aikavyöhyke ovat käytössä. (Laitteestasi riippuen näissä asetuksissa voi olla merkintä «Automaattinen päivämäärä ja aika» tai jotain vastaavaa.)

  Android-asetukset

 12. Päivitä Google Play Palvelut. Siirry Google Play Palvelut -sovellussivulle. Kun näet sen Päivittää, päivitä sovellus napauttamalla. Jos näet sellaisen Poista käytöstä vaihtoehto, Google Play Palvelut päivitetään uusimpaan versioon.

  Google Play Palvelut -sovellus Android-laitteella, jossa on Deaktivointi

 13. Päivitä Android-käyttöjärjestelmä. Mene asetukset > Järjestelmä > Pitkälle kehittynyt ja napauta sitten Järjestelmän päivitys (tai Laiteohjelmiston päivitys joissakin laitteissa) nähdäksesi, onko mahdollista päivittää.

  Android-järjestelmäasetukset, joissa Järjestelmäpäivitys on korostettuna

 14. Poista Google Play -päivitykset ja asenna ne uudelleen. Et voi poistaa Google Playn asennusta Android-laitteeltasi, koska se on järjestelmäsovellus, mutta voit poistaa päivitykset, jotka palauttavat sovelluksen aiempaan versioon: Siirry asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovelluksetja napauta sitten Google Play Kauppa. Napauta kolmea pystysuoraa pistettä sovelluksen tietonäytön oikeassa yläkulmassa ja napauta Poista päivitykset.

  Google Play Kaupan asetukset, joissa "Poista päivitykset" on merkitty

  Käynnistä laite uudelleen. Uusimmat päivitykset asennetaan automaattisesti. Lataa sovellus uudelleen, kun Google Play on päivittänyt.

 15. Poista Google-tili ja lisää se uudelleen. Ongelma saattaa johtua Google-tilisi ongelmasta. Google-tilin nollaaminen laitteellasi: Avaa asetukset ja napauta laskut. Napauta tiliä, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Poista tili.

  Android-asetukset, joissa Tili, Gmail-tili ja "Poista tili" on korostettuna

  Käynnistä laite uudelleen ja palaa kohtaan asetukset > laskut ja napauta Lisää tili. Anna tilitietosi uudelleen ja katso, onko ongelma ratkaistu.

 16. Käytä toista Google-tiliä. Poista tilisi noudattamalla yllä olevia ohjeita, mutta määritä toinen tili sen sijaan, että lisäät vanhaa uudelleen.

 17. Tyhjennä lataushallinta laitteeltasi. Se voi ratkaista ongelmasi tyhjentämällä Download Managerin välimuistin ja tiedot. Mene asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Näytä kaikki sovellukset.

  Android-asetukset, joissa "Sovellukset ja ilmoitukset" ja "Näytä kaikki sovellukset" on korostettuna

  Napauta Lisää (kolme pistettä) > Näytä järjestelmävieritä alas ja napauta Latausten hallinta.

  Android-asetukset, joissa Lisää, Näytä järjestelmä ja Latauksenhallinta on korostettuna

  Napauta Tallennus ja välimuisti. Napauta Tyhjennä välimuistija napauta sitten Tyhjä säilytystila > Okei.

  Android Download Manager, jossa "Tallennus ja välimuisti", "Tyhjennä tallennustila", "Tyhjennä välimuisti" ja "OK" on korostettu

 18. Nollaa laitteesi. Android-laitteen tehdasasetusten palauttaminen palauttaa puhelimesi tai tablet-laitteen tilaan, jossa se oli ostohetkellä. Tämä saattaa ratkaista ongelmasi, mutta poistaa myös kaiken lataamasi ja tallentamasi, joten tallenna tämä vaihe viimeisenä keinona.

Varmuuskopioi tärkeät tiedot ennen tehdasasetusten palauttamista.

Korjaa muut Google Play -virheet

Jos kohtaat muita virhekoodeja, joita ei ole lueteltu yllä, nopea Google-haku antaa sinulle käsityksen siitä, mitkä ratkaisut voivat ratkaista ongelmasi.

Por Markus