Mika on lukitsematon puhelin

Kun puhelin on lukitsematon tai lukittu, kysymys kuuluu, voiko laite toimia tietyssä langattomassa verkossa, joka poikkeaa siitä, jossa puhelin on suunniteltu toimimaan.

Mikä on lukitsematon puhelin?

Lukitsematon älypuhelin on puhelin, joka voi toimia minkä tahansa matkapuhelinoperaattorin kanssa. Joitakin puhelimia ei ole avattu, joten niitä voidaan käyttää vain yhden operaattorin, kuten Verizonin, tai vain AT&T:n tai T-Mobilen jne. kanssa. Lukitsemattomalla puhelimella ei ole tätä rajoitusta. Puhelimen verkkoyhteensopivuus koskee kuitenkin vain matkapuhelinoperaattoreita, ei langattomia verkkoja, kuten Wi-Fi; mikä tahansa puhelin, niin kauan kuin Wi-Fi toimii, voi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon riippumatta siitä, onko puhelin lukittu tai lukittu.

Mitä tarkoittaa, että puhelin on lukitsematon

Useimmat matkapuhelimet ja älypuhelimet on sidottu tai lukittu tiettyyn matkapuhelinoperaattoriin, kuten Verizon, T-Mobile, AT&T tai Sprint. Vaikka et ostaisi puhelinta operaattorilta, puhelin on silti sidottu operaattoriin. Voit esimerkiksi ostaa iPhonen Best Buylta, mutta saatat silti joutua rekisteröitymään palveluun AT&T:ltä tai vastaavalta operaattoriltasi. Lukitun puhelimen ostaminen on monien mielestä järkevää: operaattori tarjoaa matkapuhelimesta alennuksen vastineeksi palvelusopimuksen solmimisesta. Alennuksen lisäksi saat myös puheluiden soittamiseen tarvitsemasi ääni- ja datapalvelun. Kaikki eivät kuitenkaan halua olla sidoksissa tietyn palveluntarjoajan verkkoon eri syistä. Jos esimerkiksi matkustat ulkomaille usein, ei ehkä ole järkevää olla sidottu puhelimeen, joka ei toimi kansainvälisesti (tai sellaiseen, jonka käyttäminen ulkomailla maksaa käden ja jalan). Muut ihmiset eivät ole halukkaita allekirjoittamaan pitkiä palvelusopimuksia (yleensä kaksi vuotta), joita monet lentoyhtiöt vaativat. Siksi lukitsemattoman puhelimen ostaminen voi olla toivottava vaihtoehto; he voivat ostaa puhelimen lukitsemattomana ja aktivoida sen minkä tahansa yrityksen kanssa. Tai ehkä et saa kovin hyvää palvelua asuinpaikallasi ja haluat vaihtaa paremman peittoalueen verkkoon, mutta et halua jättää puhelintasi taakse. Tässä tapauksessa puhelimen lukituksen avaaminen antaa sinun pitää laitteesi, mutta antaa sinulle paremman peiton. Lisäksi OnePlusin kaltaiset yritykset myyvät nykyään vain SIM-vapaita lukitsemattomia laitteita. Tällä tavalla he hallitsevat ohjelmistopäivityksiä; heidän ei tarvitse testata päivitystä verkkopalveluntarjoajan toimesta aina, kun he haluavat julkaista päivityksen.

Miksi puhelimet on lukittu

Puhelimet eivät ole luontaisia tarve lukittava jokaiseen kantajaan. Kaikki puhelimet voidaan teoriassa vapauttaa lukitsemattomina, joten voit aktivoida ne millä tahansa matkapuhelinoperaattorilla. Jos operaattori kuitenkin haluaa tehdä liiketoimintaa, hän voi lukita puhelimensa verkkoonsa niin, että jos haluat puhelimen, sinun on maksettava tilaus heidän kanssaan. Jos iPhone on esimerkiksi lukittu Verizon Wireless -verkkoon ja toimii vain Verizonin palvelun kanssa, sinun on vaihdettava Verizoniin, jotta voit käyttää iPhonea. Jos kuitenkin aukaisit iPhonen lukituksen, jotta se voisi toimia muiden operaattorien kanssa, voit kieltäytyä Verizonin palvelusta ja käyttää iPhoneasi AT&T:n, Sprintin jne. kanssa.

Kuinka avata puhelimen lukitus

Usein sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä, ennen kuin voit avata puhelimen lukituksen. Esimerkiksi puhelinta ei voi ilmoittaa varastetuksi tai kadonneeksi, se on maksettava kokonaisuudessaan ja sen on täytynyt olla käytössä operaattorin verkossa mahdollisimman monta päivää. Jokaisen puhelimen lukitusta ei tarvitse avata, jotta se voidaan viedä toiselle operaattorille. Jos sinun on kuitenkin avattava puhelimen lukitus, sinun on otettava yhteyttä operaattoriin, jonka kanssa puhelinta viimeksi käytettiin. Jos esimerkiksi haluat avata AT&T-puhelimen lukituksen, sinun on suoritettava AT&T:n laitteen lukituksen avausmenettely, jotta he voivat poistaa lukon ja antaa sinun käyttää sitä toisen operaattorin kanssa. Verizon on kuitenkin yritys, joka ei lukitse useimpia puhelimiaan, joten mitään erityistä koodia ei tarvita Verizon-puhelimen käyttämiseen toisen operaattorin kanssa. T-Mobilella on myös omat kelpoisuusvaatimukset ja säännöt. Operaattorisi voi kertoa sinulle tarkalleen, mitä sinun tulee tehdä, jos puhelimesi kelpuutetaan lukituksen avaamiseen.

Kuinka löytää lukitsematon puhelin

Jos olet ostamassa uutta puhelinta ja haluat jo avatun puhelimen käytettäväksi jo käyttämässäsi matkapuhelinoperaattorissa, voit yleensä löytää sellaisen verkosta. Esimerkiksi Amazonilla on kokonainen osio lukitsemattomille matkapuhelimille, jossa voit suodattaa tuloksia brändin, kuten Apple tai Huawei, käyttöjärjestelmän, kuten iOS ja Windows, ja muiden kriteerien, kuten tallennustilan, näytön koon, ominaisuuksien, hinnan, värin jne. mukaan. . Voit myös ostaa lukitsemattomia puhelimia melkein mistä tahansa, mistä voit ostaa lukitsemattomia älypuhelimia, kuten Best Buy, Walmart, Gazelle jne.

Lue lisää lukitsemattomista puhelimista

Lukittu puhelin on lukittu, vaikka maksaisit puhelimesta täyden hinnan. Saattaa olla järkevää lukita puhelin vain silloin, kun suoritat maksuja, ja lukitus avataan, kun se on kokonaan sinun (kun suoritat viimeisen maksun), mutta näin ei ole. Vaikka lukitsematon matkapuhelin voi toimia minkä tahansa matkapuhelinoperaattorin verkossa, puhelimen lukituksen avaaminen ei vaihda radioviestintätekniikoiden, kuten GSM tai CDMA, välillä. Et esimerkiksi voi avata GSM-puhelimen lukitusta ja odottaa sen olevan CDMA-yhteensopiva. Termi «lukittu puhelin» viittaa myös yksinkertaiseen puhelimesi salasanasuojaukseen tai sen asettamiseen lukitusnäyttötilaan, jolloin et enää näe aloitusnäytön kuvakkeita. Tässä tapauksessa «puhelimen lukituksen avaaminen» tarkoittaa yksinkertaisesti salasanan syöttämistä tai aloitusnäyttöön siirtymistä, jossa voit käynnistää sovelluksia.

FAQ

  • Mistä tiedät, onko matkapuhelimesi lukitus auki?

    Jos sinulla on toisen operaattorin SIM-kortti, yritä asettaa se puhelimeen ja katso, toimiiko se. Jos näet viestin, jossa pyydetään SIM-kortin lukituksen avauskoodia, puhelimesi on lukittu. Voit myös yrittää ottaa yhteyttä operaattoriisi ja kysyä, onko puhelinmallisi lukitus auki.

  • Toimiiko jokin SIM-kortti lukitsemattomassa puhelimessa?

    Kyllä, minkä tahansa SIM-kortin pitäisi toimia lukitsemattomassa puhelimessa, jos puhelimen langaton tekniikka (yleensä GSM) on yhteensopiva verkon kanssa. Jos SIM-kortti, jota yrität käyttää, on väärän kokoinen, voit ostaa sovittimen tai pyytää uuden SIM-kortin operaattoriltasi.

  • Kuinka aktivoit lukitsemattoman puhelimen?

    Lukitsemattoman puhelimen aktivoimisen pitäisi toimia samalla tavalla kuin lukitun puhelimen aktivoimisen. Varmista ensin, että puhelin on sammutettu ja aseta sitten SIM-kortti. Kytke sitten puhelimeen uudelleen virta ja aktivoi ja määritä se noudattamalla näytön ohjeita.

Por Markus