ddns gettyimages 5c38ca0246e0fb00016fb421

DDNS tarkoittaa dynaamista DNS:ää tai tarkemmin sanottuna dynaamista Domain Name Systemiä. Se on palvelu, joka linkittää Internet-verkkotunnusten nimet IP-osoitteisiin. DDNS-palvelun avulla voit käyttää kotitietokonettasi mistä päin maailmaa tahansa. DDNS palvelee samanlaista tarkoitusta kuin Internetin Domain Name System (DNS), sillä DDNS antaa kenen tahansa web- tai FTP-palvelinta isännöivän mainostaa julkista nimeä mahdollisille käyttäjille. Toisin kuin DNS, joka toimii vain staattisten IP-osoitteiden kanssa, DDNS on suunniteltu tukemaan myös dynaamisia (muuttuvia) IP-osoitteita, kuten DHCP-palvelimen määrittämiä. Tämä tekee DDNS:stä sopivan kotiverkkoihin, jotka tavallisesti vastaanottavat dynaamisia julkisia IP-osoitteita Internet-palveluntarjoajalta.

DDNS ei ole sama kuin DDoS, vaikka näillä teknologioilla on suurin osa samoista lyhenteistä.

Kuinka DDNS-palvelu toimii

Jos haluat käyttää DDNS:ää, rekisteröidy dynaamisen DNS-palveluntarjoajan kanssa ja asenna heidän ohjelmistonsa isäntätietokoneeseen. Isäntätietokone on tietokone, jota käytetään palvelimena, oli se sitten tiedostopalvelin, verkkopalvelin tai mikä tahansa muu palvelin. Jos tietokoneessasi on esimerkiksi FTP-ohjelmisto, joka muuttaa laitteen FTP-palvelimeksi, asenna DDNS-sovellus kyseiseen tietokoneeseen. Tämä tietokone on se, jonka käyttäjät tavoittavat tehdessään kyselyn palvelimeltasi, joten DDNS-palveluntarjoajan tulee aina päivittää se nykyisellä IP-osoitteellaan. Ohjelmisto tarkistaa dynaamisen IP-osoitteen muutosten varalta. Kun osoite muuttuu (mikä lopulta muuttuu), ohjelmisto ottaa yhteyttä DDNS-palveluun päivittääkseen tilisi uudella IP-osoitteella. Tämä tarkoittaa, että niin kauan kuin DDNS-ohjelmisto on aina käynnissä ja pystyy havaitsemaan muutoksen IP-osoitteessa, tiliisi liittämäsi DDNS-nimi ohjaa edelleen vierailijat isäntäpalvelimelle riippumatta siitä, kuinka usein IP-osoite muuttuu. DDNS-palvelua ei tarvita verkoille, joissa on staattiset IP-osoitteet, koska verkkotunnuksen ei tarvitse tietää, mikä IP-osoite on, kun siitä kerrotaan ensimmäisen kerran. Tämä johtuu siitä, että staattiset osoitteet eivät muutu. DDNS-palvelu on vain osa yhtälöä, kun tiedostoja palvellaan Internetin kautta tietokoneelta. Sinun on myös kerrottava reitittimelle, mihin verkon tietokoneeseen on otettava yhteyttä, kun verkon ulkopuolinen käyttäjä ottaa yhteyden palvelimeen. Tämä tapahtuu reitittimen porttiohjauksen kautta.

Miksi saatat haluta DDNS-palvelun?

DDNS-palvelu on täydellinen, jos isännöit verkkosivustoasi kotona, sinulla on tiedostoja, joita haluat käyttää missä tahansa (kuten muodostat etäyhteyden tietokoneellesi, kun olet poissa), haluat etähallita kotiverkkoasi tai jostain muusta vastaavasta syystä.

Mistä saat ilmaisen tai maksullisen DDNS-palvelun?

Useat online-palveluntarjoajat tarjoavat ilmaisia ​​DDNS-tilauspalveluita jotka tukevat Windows-, Mac- tai Linux-tietokoneita. Muutamia suosikkeja ovat NoIP, FreeDNS ja Dynu. Ilmaisella DDNS-palvelulla et voi valita URL-osoitetta ja odottaa, että se lähetetään edelleen palvelimellesi. Et voi esimerkiksi valita tiedostopalvelimesi osoitteeksi tiedostoa files.google.org. Sen sijaan isäntänimen valinnan jälkeen sinulle tarjotaan rajoitettu valikoima verkkotunnuksia, joista voit valita. Jos esimerkiksi käytät NoIP:tä DDNS-palveluna, voit valita isäntänimen, joka on nimesi tai minkä tahansa sanan tai sanayhdistelmän, kuten my1website, mutta ilmaiset verkkotunnuksen vaihtoehdot ovat hopto.org, zapto.org, systes.net ja ddns.net. Joten jos valitset hopto.orgin, DDNS-URL-osoitteesi on my1website.hopto.org. Muut palveluntarjoajat tarjoavat maksullisia vaihtoehtoja. Google Domains sisältää myös dynaamisen DNS-tuen.

Por Markus