what is crossfading 2438544 final ct updated 2703bdced83a4f78948198b9f2c30dc1

Crossfading on tekniikka, joka varmistaa sujuvan siirtymisen soundista toiseen. Tämä äänitehoste toimii kuin fader, mutta vastakkaisiin suuntiin, mikä tarkoittaa, että ensimmäinen lähde voi häipyä, kun taas toinen häipyy sisään, ja kaikki sulautuu sisään. Sitä käytetään usein äänitekniikassa täyttämään kahden kappaleen välinen hiljaisuus tai jopa sekoittamaan useita ääniä samaan kappaleeseen, jotta saadaan aikaan sulavia muutoksia äkillisten muutosten sijaan. DJ:t käyttävät usein hyväkseen kappaleiden välistä crossfading-efektiä parantaakseen musiikillista suorituskykyään ja varmistaakseen, että ei tule äkillisiä hiljaisuuksia, jotka voisivat ärsyttää yleisöä tai tanssilattialla olevia ihmisiä.

Crossfading on joskus kirjoitettu ristin häipyminen ja kutsutaan nimellä pelata keskeytyksettä tai päällekkäisiä numeroita† Crossfading on vastakohta «butt splice»:lle, jossa yhden äänikappaleen loppu yhdistetään välittömästi seuraavan alkuun ilman hämärtymistä.

Analoginen vs digitaalinen ristihäivytys

Digitaalisen musiikin keksimisen myötä ristihäivytystehosteiden soveltaminen kappalekokoelmaan on tullut suhteellisen helppoa vaatimatta erityistä laitteisto- tai äänitekniikkaa. Se on myös paljon helpompi tehdä verrattuna ristihäivytykseen analogisilla laitteilla. Jos olet tarpeeksi vanha muistamaan analogiset nauhat, ristihäivytys vaati kolme kasettidekkiä: kaksi tulolähdettä ja yksi miksauksen tallentamiseen. Digitaalisten äänilähteiden ristihäivytys voidaan tehdä myös automaattisesti sen sijaan, että äänilähteiden tulotasoja joutuisi säätämään manuaalisesti, jotta tallenteen toisto keskeytyy. Itse asiassa, jos käytetään oikeantyyppistä ohjelmistoa, tarvitaan vain vähän käyttäjän panosta ammattimaiselta kuulostavan tuloksen saavuttamiseksi.

Ohjelmisto, jota käytetään digitaalisen musiikin ristihäivytykseen

Riippuen siitä, mitä haluat saavuttaa, on olemassa erilaisia ​​​​ohjelmistosovelluksia (monia ilmaisia), joilla voit häivyttää digitaalisen musiikkikirjastosi. Ääniohjelmien luokat, joilla on usein mahdollisuus luoda ristihäivytyksiä, ovat:

 • DJ-miksausohjelmisto: Musiikkitiedostojesi keskeytymättömän toiston lisäksi ristihäivytystä käyttämällä DJ-ohjelmissa on muita äänenkäsittelytyökaluja, joita voit käyttää, kuten rytmin sovitus (BPM-tunnistus), ajan venyttely ja näytesilmukka.
 • Mediasoittimet: Monissa jukebox-ohjelmistoissa, kuten iTunesissa, Windows Media Playerissa ja muissa, on automaattinen ristihäivytysominaisuus, jota voidaan käyttää paitsi musiikkitiedostoille myös soittolistoille. Ohjelmistomediasoittimet ovat käytön helpottamiseksi luultavasti niin yksinkertaisia ​​kuin voi olla.
 • CD-polttoohjelmisto: Joitakin DVD-/CD-polttoohjelmia voidaan käyttää digitaalisten äänitiedostojen polttamiseen ääni-CD-levyille ristihäivytyksellä. Tämä on eräänlainen virtuaalinen ristihäivytys, joka lisätään musiikkiin polttoistunnon aikana. Prosessi ei muuta alkuperäisiä tiedostojasi, joten ne pysyvät ennallaan tietokoneen kiintolevyllä.
 • Online-musiikkipalvelut: Jotkut online-musiikkipalvelut tarjoavat ilmaisia ​​sovelluslatauksia, jotka voivat häivyttää suoratoistoäänen käyttämällä lisäpuskurointia. Spotify on esimerkki, joka tarjoaa tämän ominaisuuden sekä työpöytä- että mobiiliohjelmistossa.
 • Äänieditorit: Äänenmuokkausohjelmistoa, kuten ilmaista Audacity-ohjelmaa, voidaan käyttää uusien miksausten luomiseen ristihaalistuneilla kappaleilla. Tämän tyyppinen ohjelmisto eroaa hieman muista yllä olevista esimerkeistä (pois lukien ääni-CD-poltto) – olet pohjimmiltaan luomassa uutta digitaalista äänitiedostoa sen sijaan, että lisäät ei-pysyvää tehostetta.

Ennen kuin lataat ja käytät Audacityä, lue tietosuojakäytäntö varmistaaksesi, että olet tyytyväinen sen ehtoihin. Tutustu Spotify-vinkkeihimme ja temppuihimme muihin hauskoihin asioihin, joita voit tehdä Spotifyn avulla.

 

FAQ

 • Kuinka ristihäivytät Windows Media Playerissa?

  Jos haluat häivyttää kappaleita Windows Media Player 12:ssa, valitse Vaihda Nyt toistetaanparannuksia Ristihäivytys ja automaattinen äänenvoimakkuuden säätöOta ristihäivytys käyttöön† Paina sitten Ctrl1 palataksesi kirjastonäkymään.

 • Voitko crossfade iTunesissa?

  iTunesissa on ristihäivytysominaisuus. Jos haluat ristiin häivyttää kappaleita iTunesissa, siirry kohtaan Asetukset pelata ja valitse Crossfade kappaleita† Säädä sitten ristihäivytyksen kestoa siirtämällä liukusäädintä ja valitse sitten Okei

Por Markus