Store Home Standalone 1 1600x900 dca09770f6ae4ddfb19893f4ff835733

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Windows 11:n myötä Microsoft avaa sisäänrakennetun sovelluskauppansa muille yrityksille, mukaan lukien Amazon, Google, Disney ja Zoom.
  • Se on äskettäin ilmoittanut haluavansa tuoda itsenäiset myymälät, kuten Steamin ja Epicin, Windows-sovelluskauppaympäristöön.
  • Ellei Microsoft aio ostaa suuria pelaajia, on vaikea nähdä, mitä nämä riippumattomat myymälät tuovat tähän aikaan.

Monilla Windows 10 -käyttäjillä on useita sovelluksia erilaisille digitaalisille julkisivuille, jotka täyttävät heidän kiintolevynsä, ja Microsoftilla on suunnitelma tämän Windows 11:n haitan ratkaisemiseksi. Yksi kesäkuussa julkistetun Windows 11:n suurista ominaisuuksista oli sisäänrakennetun Store-sovelluksen uudistaminen. Erityisesti kuinka se on avautunut muille yrityksille, kuten Adobelle, Zoomille, Googlelle ja Amazonille. Tavoitteena on sitten tehdä Windows 11 -käyttäjien on helppo käyttää Microsoft Storea kaikkeen, mukaan lukien riippumattomat myymälät, kuten Steam. Tämä saattaa olla markkinoiden virtaviivaistava sovelluskauppa, jota alhainen näppäin on pyytänyt, mutta onko siitä todella hyötyä kuluttajalle ja toimiiko se todella? «Microsoftin siirtyminen yhdistävistä sovelluksista Windows 11 -kauppaan tekee siitä sovelluskaupan», sanoi Harriet Chan, CocoFinderin perustaja, DM:ssä Lifewirelle. «Saat sovelluksen helposti yhdellä haulla sen sijaan, että käynnistäisitte muita alustoja ja yrittäisitte kovasti löytää haluamiamme sovelluksia.»

Ylösalaisin/ylösalaisin

Teoriassa tämä voisi tehdä paljon virtaviivaistamaan työpöytääsi. Kenenkään Windows 10 -tietokonetta käyttävän ei ole vaikeaa päätyä puoleen tusinaan tai useampaan eri myymäläsovellukseen, olivatpa ne sitten pelaamista, grafiikkaa, suunnittelua tai toimistotyötä varten. Pelkästään tämän kaiken pakkaaminen Microsoft Storeen voi säästää keskivertokäyttäjältä paljon aikaa, vaivaa ja kiintolevytilaa. Yritykset elvyttää Microsoft Store yleensä ovat myös mahdollisia etuja sekä kuluttajille että julkaisijoille. Rehellisesti sanottuna Windows 10:n myymälän yleinen romahdus on aina ollut yksi käyttöjärjestelmän oudoimmista asioista, joten lieväkin uudistus voi vain hyödyttää yleistä käyttökokemusta.

Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että Microsoftin muutokset todella luovat yhtenäisen käyttökokemuksen, johon se pyrkii. Se muutti äskettäin käyttöehtojaan, joten myöhemmin kesästä alkaen sekä pelien että sovellusten julkaisijat saavat suuremman osuuden tuloista. Teoriassa tämä tarkoittaa, että enemmän ja parempia tuotteita pitäisi olla saatavilla Microsoft Storesta ennen Windows 11:n julkaisua. Se tekee Microsoft Storesta kannattavamman vaihtoehdon julkaisijoille, mutta se ei ole varsinainen kannustin yrityksille, jotka pärjäävät hyvin nykyisessä ympäristössä. Itse asiassa on vaikea ymmärtää, miksi suuret riippumattomat myymälät, kuten Steam, haluaisivat ylipäänsä siirtyä Microsoftin malliin. «Miksi kenenkään pitäisi tehdä ylimääräinen kilometri löytääkseen Steamin ensin kaupasta?» Hannah Hart, ProPrivacyn teknologiakirjoittaja, kysyi Lifewirelta viestissä. «Itse asiassa Steamin kerrotaan tienaavan miljardeja dollareita vuodessa myynnistä. Tarvitseeko se lisää näkyvyyttä Microsoft Storessa? Microsoft hyötyy eniten tästä hypoteettisesta liittoutumasta.»

Kaksiteräiset miekat

Tämä on seikka, joka voidaan tehdä hyödylliseksi koko aloitteessa: se on parempi Microsoftille kuin melkein kaikille muille. Teoreettisessa tulevaisuudessa, jossa kuluttaja voi saada melkein mitä tahansa kaupasta, joka hänellä jo on, ilman useita hakuja, asentajia, julkisivuja ja tilejä, tämä virtaviivaistaisi dramaattisesti Windowsin yleistä käyttökokemusta. On kuitenkin myös tietoinen pyrkimys laittaa jokainen saatavilla oleva muna yhden yrityksen erityisen tilavaan koriin. Microsoftin siirtyminen yhdistävistä sovelluksista Windows 11 -kauppaan tekee siitä sovellusten suosion. «Tämä on hienoa Microsoftille, koska se pystyy paremmin hallitsemaan käyttäjän matkaa, mutta käyttäjät itse hyötyvät varmasti siitä, että heillä on paljon helposti löydettävää sisältöä yhdestä paikasta», Hart sanoi. «Itse asiassa, jos Windows 11 -kauppa toimii keskitettynä pelien ja sovellusten sekä niiden eri päivitysten hallintakeskuksena, se voi muuttaa pelin.» Microsoftin Panos Panay on tehnyt selväksi, että Storen uusien käytäntöjen tarkoituksena on rohkaista kehittäjien osallistumista sen sijaan, että luodaan Google- tai Apple-tyylinen «seinäpuutarha» Windows-käyttäjille. Osallistuminen ei ole pakollista. Yhden sovellusten portaalin haittapuoli on kuitenkin se, että portaalille voi tapahtua mitä tahansa. «Microsoftin päätös yhdistää kaikki nämä sovellukset saman katon alle tarkoittaa, että he haluavat olla paras vaihtoehto kaikille, jotka etsivät sovelluksia alustalla», sanoi Katherine Brown, Spyic-perustaja, Lifewire-sähköposti. . «Se muodostaa uhan, jossa jos heidän yhtenäisellä alustallaan on häiriöitä, vaihtoehdot loppuvat sovelluksen hankkimiseen.» Se on Microsoftin yleinen kolikonheitto. Se voisi parantaa merkittävästi Windows-kokemusta uudella Storella, mutta tämä käyttömukavuus tuo sekä kustannuksia että riskejä loppukäyttäjälle.

Por Markus