possessed photography DDHNI1Y4wm8 unsplash c9cf0367918543ba952ec7bd905e6355 scaled

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Huutokaupassa myytävien vanhempien videopelien hintalaput nousevat pilviin nostalgiaaallon ansiosta.
  • Sinetöity kopio Nintendo 64 Classicista Super Mario 64 äskettäin myyty 1 560 000 dollarilla, mikä on kaikkien aikojen korkein videopeli.
  • Kun videopelit vanhenevat, on vaikeampaa löytää vanhentuneita konsoleita niiden pelaamiseen, asiantuntija huomautti.

Älä heitä vielä pois vanhoja videopelejäsi. Sinetöity kopio Nintendo 64 Classicista Super Mario 64 myytiin äskettäin 1 560 000 dollarilla, mikä rikkoi The Legend of Zeldan juuri väittämän ennätyksen. Asiantuntijat sanovat, että se on osa keräilylämmitysmarkkinoita, jotka todennäköisesti jatkuvat. «Pelaajien keskuudessa on käsitys, että fyysisistä mediapohjaisista peleistä tulee yhä harvinaisempia, mikä puolestaan ​​​​kiihdyttää nostalgisia markkinoita», Michael Hancock, Waterloon yliopiston Games Instituten professori, kertoi Lifewirelle sähköpostissa. sähköpostihaastattelu.

Paljon rahaa vanhoihin peleihin

Videopelejä, jotka alun perin myytiin alle 20 dollarilla, myydään nyt stratosfäärihinnoilla. Sinetöity kopio Zelda’s Legend for NES julkaistiin äskettäin voitti huutokaupassa 870 000 dollarilla. Kopio huhtikuussa Super Mario Bros. myyty hintaan 660 000 dollaria. «Zelda-sarjan ensimmäisen pelin ennätysmyynnin jälkeen perjantaina, mahdollisuus ylittää miljoona dollaria yhdellä videopelillä näytti olevan kohde, joka joutuisi odottamaan uutta huutokauppaa», Heritagen videopeliasiantuntija Valarie McLeckie. Huutokaupat, jotka myivät pelejä, sanoi lehdistötiedotteessa. «Olimme järkyttyneitä nähdessämme, että se osoittautui samaksi.» Niin kauan kuin jollain on koettu arvo, usein nostalgiasta, sillä on markkinoita. Retropeliyhtiö Arcade1Up:n markkinointijohtaja Bachir Zeroual kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa, että käyttäjät monilla alueilla etsivät yhä enemmän klassikoita. «Miksi lenkkarit myydään jälleen 90-luvulla?» hän sanoi. «Miksi 80-luvun urheilukortteja myydään jälleen? Yleisön ymmärtäminen ja klassisen pelikokemuksen takana oleva nostalgia on avainasemassa näillä kasvavilla markkinoilla.» Hancock huomautti, että nostalgiatrendi ei ole täysin uusi. Esimerkiksi Limited Run Games tuottaa uusia versioita vanhoista peleistä vintage-muodoissa, kuten Sega Genesis- ja Super Nintendo -kasettiversiot pelistä vuodelta 1993, Zombit söivät naapurit. «Kasetit itsessään ovat aivan uusia, mutta luomisen niukkuus ja vanhoihin järjestelmiin luottaminen tekevät liiketoimintamallista elinkelpoisen», lisäsi Hancock. Nintendo julkaisi äskettäin uudelleen version Mario 64 Switchille, Hancock sanoi. «Joten se ei ole hirveän mahdoton saada, vaikka pelin sisältävä paketti oli saatavilla vain rajoitetun ajan, mikä saattaa lisätä tunnetta, että pelistä on tullut «niukka». Hancock huomasi viime vuosina muutoksen, jossa pelit ovat yleistyneet. «Aiemmin kalleimmat pelit johtuivat ensisijaisesti harvinaisuudesta: Gamma-hyökkäys ja Syntymäpäivämania Atari 2600:lle, erityisesti Nintendo-liigoihin tehdyt pelit ja niin edelleen», hän sanoi. «Kaikki uudemmat (noin 2020) myydyimmät pelit ovat kuitenkin tunnettuja Nintendon ominaisuuksia: Mario 3, Legenda Zeldastaja nyt Mario 64. Tämä viittaa minusta siihen, että nostalgia ajaa tätä myyntiä yhtä paljon kuin niukkuutta.»

Retro pelikonsolin ohjain.

Nostalgia hallitsee

Halu yksinkertaisempiin aikoihin ajaa vanhojen pelien hinnankorotuksia, The Games Instituten toiminnanjohtaja Neil F. Randall kertoi Lifewirelle sähköpostihaastattelussa. «Super Mario 64 on edelleen loistava peli, ja jos haluat alkuperäisen, maksat siitä», hän sanoi. «Tietenkin sinun on ostettava vanha televisio pelataksesi sitä, mutta videopelien vanhetessa on vaikeampaa Vanhentuneiden konsolien löytäminen niiden pelaamiseen, Randall sanoi. «Tekniset yhteensopimattomuudet hiipivät sisään», hän lisäsi. «Jos esimerkiksi haluat kerätä vanhoja Odyssey 2 -pelejä, sinun on löydettävä Odyssey 2 -pelijärjestelmä, muuten et voi pelata niitä.» Mutta jatkavatko vanhojen pelien hintojen nousua? «Yleinen reaktio piireissäni olevilta ihmisiltä on, että kyseessä on järjetön rahasumma, jolla peli myytiin, oli se sitten erinomaisessa kunnossa tai ei, mutta he eivät yllättyisi, jos tämä suuntaus jatkuisi», Hancock sanoi. Randall myönsi, että ostoshullu vanhojen pelien ympärillä todennäköisesti jatkuu. arvoa, usein nostalgian vuoksi, sillä on markkinat», hän lisäsi. Inal järjestelmät, ansaitsevat rahaa nyt, vanhoilla järjestelmillä ja peleillä on aikansa.»

Por Markus