BriannaWu 14c3c26e5b9e4a3d93ae8ba9724581fe

Tärkeimmät oppimispisteet

  • Pelialan naiset tekevät suuria asioita tehdäkseen pelaamisesta kaikkien ulottuville.
  • Brianna Wu tunnetaan parhaiten Revolution 60 -pelin luomisesta ja Gamergatea vastaan ​​puhumisesta.
  • Odotettavissa on lisää Wun suunnittelemia pelejä tulevaisuudessa.

Miehet hallitsevat ylivoimaisesti pelialaa. International Game Developers Associationin vuonna 2017 julkaiseman raportin mukaan naisiksi tunnistettuja ihmisiä oli vain noin 21 % pelialasta. Mutta naiset siirtyvät yhä enemmän alan seuraavalle tasolle. He tekevät pelejä naishahmoilla ja puoltavat enemmän naisääniä suuremmissa peliasetuksissa. Yksi näistä naisista on Brianna Wu, omistautunut pelaaja ja naisten ja politiikan puolestapuhuja. Koska hän oli niin kyllästynyt miehille räätälöityihin peleihin, hän alkoi tehdä omaa peliä, joka oli räätälöity kaikille. «Se vain sai minut niin vihaiseksi, että naiset olivat niitä tarvitsevia tyttöjä, joista ei koskaan tullut sankaria», Wu sanoi. elinehto puhelinhaastattelussa.

Taso yksi

Vaikka Wu tykkää pelata nykyään kyberpunk, hän sanoi, että hänen ensimmäinen tutustumisensa pelimaailmaan oli, kun hänen vanhempansa ostivat hänelle Nintendo-järjestelmän vuonna 1985. «Sen jälkeen olin vain poissa», hän sanoi. «Menin suoraan Mario-maailmaan.» Lopulta hän sanoi ymmärtäneensä trendin pelaamissaan peleissä esittämällä naisia ​​toissijaisina tai pelastuksen tarpeessa olevina hahmoina. Tämä sai hänet perustamaan oman pelikehitysyrityksen, Giant Spacekatin, vuonna 2010. Se sai minut niin vihaiseksi, että naiset olivat hädässä olevia tyttöjä, joista ei koskaan tullut sankaria. Yritys, jonka hän perusti yhdessä Amanda Stenquist Warnerin kanssa, toi Vallankumous 60 iOS-järjestelmissä vuonna 2014. Peli on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien vuoden 2014 iOS-toimintapeli -palkinnon. minä enemmän, joka kutsui «mallinnusta…ihanaksi, animaatiota ihastuttavaksi, vakuuttavaksi musiikiksi ja erinomaiseksi ääninäyttelijäksi». Yksinpeli pyörii neljän naisen ympärillä, jotka yrittivät vapauttaa avaruusasemaa. Pelaajien oli tehtävä päätöksiä koko pelin ajan, ja tietyt valinnat johtivat tiettyihin loppuihin ja seurauksiin, jolloin pelaajat saivat valita oman kohtalonsa. Ei vain tehnyt Vallankumous 60 siinä oli naispäähenkilöitä, jotka on kehittänyt suurin osa naisista koostuva tiimi, mutta sillä oli ainutlaatuinen pelisuunnittelu. «Meillä oli suunnittelufilosofia, että sinun ei tarvinnut osata käyttää ohjainta nauttiakseen tarinasta», hän sanoi. «Halusimme kertoa tarinan, jonka kirjaimellisesti kuka tahansa voi poimia ja nauttia kokemuksestaan ​​riippumatta.»

Taso kaksi

Mutta Wu sanoi, että hänen suurin saavutuksensa ei ole Vallankumous 60; pikemminkin se kestää Gamergatea. Vuonna 2014 sosiaalisen median kautta levisi verkkohäirintäkampanja, joka kohdistui pelialan naisiin ja haastaa feminismin kasvavan vaikutuksen videopeleihin ja videopelikulttuuriin. Wu oli yksi niistä naispuolisista kohteista, koska hän puhui suoraan miesvaltaisesta teollisuudesta. Tänä aikana hän sai tappouhkauksia, uhkaavia sähköposteja, ja hänen kotiinsa ilkiytyi, mutta hän sanoi, ettei hän koskaan epäröinyt puhua asiasta. «Se oli päätös, joka jätti minut syvästi traumatisoituneeksi, mutta olen aina tiennyt, että jos en puhu, katuisin sitä», Wu sanoi. Tämän elämänsä kamppailun lisäksi Wu sanoi taistelevansa jatkuvasti pelialan naisten menestymisen puolesta. Eikä se ole vain hänen puolustamistaan ​​muiden naisten puolesta.

Ohjelmistoinsinööri ja demokraattien kongressin ehdokas Brianna Wu puhuu asianajaja Carrie Goldbergin kanssa New Yorker TechFest 2017 -tapahtumassa.

«On joukko yli 40-vuotiaita naisia, jotka ovat alan veteraaneja… Et ehkä tiedä heidän nimiään, mutta he nostavat hellittämättä toisiaan kulissien taakse ja antavat muille naisille mahdollisuuksia», hän sanoi. «Emme voi mennä etuovesta läpi, joten olemme työskennelleet hiljaa saadaksemme naiset takaovesta sisään.»

Taso kolme

Mitä tulee nykyiseen peliteollisuuteen, Wu sanoi, että sillä on innovaatio-ongelma sen johdosta, kuka on vastuussa. «Naiset jyräävät reunoilla, mutta meidän on todella vaikeaa nousta pystyyn ja olla johtajia» [in the industry]hän sanoi. «Uskon, kunnes järjestelmä muuttuu, näet tuotteen, joka on todella räätälöity hyvin tietylle pelaajatyypille.» Hän sanoi, että hän on «kyllästynyt» pelaamiseen viime aikoina kaiken «first — person shooter» takia. pelejä, tappaa kaikki näköpeleissä ja urheilupeleissä», mutta hän sanoi, ettei hän ollut vielä kehittänyt pelejä. «Et ole nähnyt viimeistä minua pelien suunnittelussa», Wu sanoi. Wun perintö ylittää hänen intohimonsa pelaamista ja pelisuunnittelua, ja sen sijaan piilee hänen säälimättömyytensä taistella sen puolesta, mihin uskoo. «Urani lopussa toivon, että ihmiset katsovat taaksepäin tekemiini asioihin ja näkevät minut ihmisenä, jolla on rehellisyys. «

Por Markus