GettyImages 624891690 99187dac1ea04f4ba01713072f8d238c

Tärkeimmät oppimispisteet

  • iOS 15:n avulla käyttäjät voivat tallentaa ajokorttinsa iPhoneen.
  • Apple sanoo, että tunnuksen laittaminen puhelimeen on hyödyllistä ja se voidaan hyväksyä lentokentillä.
  • Tietosuojaasiantuntijat varoittavat, että hallituksen asiakirjojen laittaminen puhelimeen sisältää riskejä.

Pian voit tallentaa henkilöllisyystodistuksesi iPhoneen, mutta jotkut tietosuojaasiantuntijat kohottavat kulmiaan. Apple on julkistanut uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät voivat skannata ajokorttinsa ja tallentaa ne iPhoneen käytettäväksi kelvollisena henkilöllisyystodistuksena. Se on osa jatkuvaa pyrkimystä tehdä iPhoneista kaiken luottokorttitiedoista elokuvalippuihin. Valtion asiakirjojen laittaminen puhelimeen on kuitenkin eri asia. «Välittömin turvallisuusriski on se, että iPhonen menettäminen on vieläkin enemmän kuin fyysisen lompakkosi menettäminen ja kadonneen iPhonesi varastajalla on nyt pääsy ajokorttiisi», sanoi Christopher Budd, uhkauksista vastaava vanhempi viestintäpäällikkö. kyberturvallisuusyritys Avast sanoi sähköpostihaastattelussa. «Toinen riski on, että Apple Walletia käyttävät haittaohjelmat voivat päästä käsiksi myös sinne tallennettuun ajokorttiin.»

Tulossa iPhonellesi tänä syksynä

Apple sanoo, että uusi ID-ominaisuus auttaa sinua pääsemään lentokenttien turvallisuuden ja muiden paikkojen läpi nopeammin. Yhtiö työskentelee valtion viranomaisten ja Transportation Security Administrationin kanssa suunnitelman parissa, ja sen odotetaan julkaistavan tänä syksynä iOS 15:n kanssa. Tämä tekniikka on kuitenkin niin uusi, että hyöty on tällä hetkellä enimmäkseen teoreettinen, Budd sanoi. On epäselvää, hyväksyvätkö valtion virastot, kuten TSA, Apple Walletiin tallennetun kopion ajokortistasi kelvollisena virallisena henkilöllisyystodistuksena.

Ajokortti valmis käytettäväksi iOS 15:ssä

«Todennäköisesti tulee uusia palveluita, jotka voivat käyttää henkilötodistustasi, mukaan lukien valtion palvelut, apuohjelmat, vakuutukset, pelit ja paljon muuta», Carnegie Mellonin CyLab Security & Privacy Instituten tutkija Jason Hong sanoi sähköpostihaastattelussa. «Tätä voi käyttää kaikki, mikä vaatii tunnistautumisen, iän vahvistamisen tai osoitteesi täyttämisen.» Sinun on myös vähemmän huolissasi lompakon menettämisestä, ja tietosi voidaan varmuuskopioida helpommin, Hong sanoi. «Pitkällä aikavälillä digitalisoidut henkilötodistukset auttavat myös vähentämään tiettyjä identiteettivarkauksia ja petoksia», hän lisäsi. «Esimerkiksi IRS voisi vähentää vääriä veronpalautuksia ja luottokorttiyhtiöt voivat vähentää varastettujen luottokorttien käyttöä.» «Mukavuudella on melkein aina hintansa, ja on olemassa vaara, että se voi luoda mahdollisuuksia suuremmalle valvonnalle.» Applen siirto voisi luoda turvallisemman version ajokorteista, koska se vaikeuttaa väärennettyjen henkilötunnusten luomista, Brad Ree, kyberturvallisuusorganisaation ioXt Alliancen tekninen johtaja, sanoi sähköpostihaastattelussa. «Lisäksi henkilöllisyystodistusten käyttäminen iPhonessa auttaa vähentämään lompakoissa kuljetettavien erittäin tärkeiden tavaroiden varastamista, koska lompakot jätetään yleensä autoihin tai kuntosalien pukuhuoneisiin», hän lisäsi. «Koska useimmat kuluttajat kantavat puhelimiaan mukanaan musiikin, maksumahdollisuuksien ja jopa kuntoseurantaa varten, kuluttajilla on harvoin lompakkonsa käsillä – ja kun he tekevät, se tapahtuu yleensä silloin, kun he saavat lipun kuntosalille. ajaa. kuntosalille.»

Tietosuoja- ja turvallisuusriskejä yllin kyllin

Mutta tunnuksen pitäminen puhelimessa aiheuttaa tietosuojariskejä, Hong varoitti. Herää esimerkiksi kysymys, miten Apple ja muut yritykset käyttävät näitä digitaalisia tunnuksia. «Sovellukset ovat jo erittäin aggressiivisia sen suhteen, millaista älypuhelindataa he yrittävät käyttää, ja tunnukset pahentavat sitä», hän sanoi.

Nainen älypuhelimella ja passilla lentokentällä

On myös kysymys tasa-arvosta. «Kaikilla ei ole esimerkiksi ajokorttia», Hong huomautti. «Palveluiden tulee myös olla yhteensopivia monenlaisten laitteiden kanssa, ei vain iOS-älypuhelimien kanssa, joten olisi parempi, jos kyseessä olisi avoin standardi.» On olemassa vaara, että laillisten digitoitujen henkilötunnusten käyttöönotto antaa viranomaisille mahdollisuuden vaatia tunnuksia useammissa julkisissa paikoissa, tietosuojaasiantuntija Ray Walsh sanoi sähköpostihaastattelussa. Tämä voi lisätä huomattavasti valvontaa ja varmistaa, että ihmisiä seurataan jatkuvasti. «Mukavuudella on melkein aina hintansa, ja on olemassa vaara, että tämä luo mahdollisuuksia valvonnan lisäämiseen», hän lisäsi.

Por Markus