twittervoting 409465b858954e97a8a4b443fa3c10a1
  • Twitter testaa uutta järjestelmää, jonka avulla käyttäjät voivat miinus- (ja plusäänestys) -äänestysten antaa.
  • Twitter sanoo haluavansa käyttää ominaisuutta kertoakseen paremmin, minkä tyyppisiä vastauksia käyttäjät pitävät keskusteluun tai viestiketjuun liittyvinä.
  • Vaikka ominaisuus voi antaa käyttäjille mahdollisuuden huomauttaa haitallisesta sisällöstä, asiantuntijat pelkäävät, että se voi edistää yleistä negatiivista ja myrkyllistä ympäristöä, joka jatkaa kasvuaan Twitterissä.
Asiantuntijat sanovat, että uusi Twitter-äänestysjärjestelmä, jota testataan, voi avata oven negatiivisuudelle ja myrkyllisyydelle leviämään koko sosiaalisen median sivustolle. Twitter testaa parhaillaan iOS-sovelluksensa plus- ja miinusääniä tietyille käyttäjille. Vaikka yritys sanoo, että testiä tehdään tutkimusta varten, monet asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että sosiaalisen median sivusto voi pian antaa käyttäjille mahdollisuuden hylätä sisältöä. Vaikka kaikki käyttäjät eivät osallistu negatiivisuuteen, Twitter on viime vuosina joutunut arvostelun kohteeksi joidenkin yhteisön jäsenten myrkyllisyyden vuoksi, mikä on usein sosiaalisen median sivustoilla havaittu ongelma. Asiantuntijat ovat huolissaan siitä, että miinusäänet vain vahvistaisivat alustan negatiivisuutta ja myrkyllisyyttä. «Tämä voisi olla tapa Twitterin käyttäjille paremmin hallita Twitter-syötteitään, mutta on vaikea olla ihmettelemättä, mitä tahattomia seurauksia ominaisuudella voi olla», sanoi Bridget Meyers, The Cyphers Agencyn digitaalisen markkinoinnin johtaja Lifewirelle sähköpostissa. «Koordinoidut ponnistelut tietyn käyttäjän tai ryhmän miinusääntämiseksi voivat johtaa siihen, että hänet vaiennetaan tai poistetaan tärkeästä kulttuurikeskustelusta.»

Kaivaa roskien läpi

Vaikka muilla foorumeilla ja jopa joillakin subredditeillä on myrkyllisyyttä, Twitteristä on tullut tuttu nimi sosiaalisessa mediassa, joten sen yleinen negatiivisuus voi olla kauaskantoisempaa kuin pienemmät sivustot. Tätä silmällä pitäen Twitter on tehnyt joitain asioita aiemmin puhdistaakseen itsensä, mikä näyttää olevan osa suurta syytä, miksi se yrittää miinus- ja plusääniä. Itse asiassa twiitissä että Twitter-tuki jaettu ilmoittaakseen, että ominaisuutta testattiin, tiimi kirjoittaa selvästi, että tätä testataan nähdäkseen, mitkä vastaukset ovat merkityksellisempiä keskustelussa. Se ei kuulosta ollenkaan pahalta. Loppujen lopuksi, kukapa ei olisi lukenut pitkää Twitter-ketjua vain löytääkseen itsensä selaavansa useita yksilinjaisia ​​vastauksia, jotka eivät oikeastaan ​​lisää keskusteluun paljon. Ongelmana on kuitenkin se, että käyttäjille annetaan mahdollisuus määrittää, mikä sisältö on oleellisin, jotta he voivat määrittää kyseisen keskustelun tarinan. Sellaisenaan se voi olla tapa joillekin käyttäjille kokoontua yhteen ja vaientaa muiden käyttäjien mielipiteet. ”Ei-tykkäyksen tai miinusäänen lisääminen ei johda vähempään trollaukseen tai vieraanvaraisempaan kokemukseen. Se johtaa vain siihen, että yhä useammat ihmiset eivät pidä ja alentavat sisältöä, josta he ovat eri mieltä, ei sen ansioiden tai todisteiden perusteella, vaan koska he ovat eri mieltä sen takana olevasta poliittisesta viestistä”, selittää Andrew Selepak, sosiaalisen median professori Floridan yliopistosta. sähköposti.

Äänestyksen taustalla oleva merkitys

Facebook otti ryhmille käyttöön ylös/miinusäänestyksen vuonna 2018 ja on jatkanut sen testaamista siitä lähtien. Sekä Twitter että Facebook sanoivat ilmoituksissaan, että miinusäänestys on tapa määrittää, onko sisältö hyvä vai huono. Mutta jokaisen äänen takana oleva merkitys on myös tärkeä. Viesti r/TheoryofRedditissä tutkii mahdollista merkitystä miinus- ja plusäänien takana. Jotkut käyttävät järjestelmää suunnitellusti, kun taas toiset äänestävät tunnereaktion perusteella. Jotkut jopa myöntävät äänestäneensä viestejä sympatiasta. Tämä tarkoittaa, että tulokset voivat olla erittäin vääristyneitä, elleivät Twitter ja Facebook pysty määrittämään kunkin miinusäänen merkitystä.

Taistelemme lisää käyttäjiä

Twitterin lausunto uudesta järjestelmästä on yhdenmukainen yhtiön pyrkimyksen kanssa saada lisää käyttäjiä sosiaalisen median sivustoon. Viime vuoden Fleets oli yritys siihen, mutta Twitter ilmoitti hiljattain, että ominaisuus suljetaan elokuun alussa. Tarkoituksena oli lievittää twiittauksen pelkoa ja saada lisää käyttäjiä aktiivisiksi sosiaalisessa verkostossa, mitä ei ilmeisesti ole tapahtunut. Ylös/alas, tykkää/ei tykkää -ominaisuus voisi olla vielä yksi tapa kerätä tietoja saadakseen enemmän ihmisiä twiittaamaan. Tietenkin, jos asiantuntijoiden huolenaiheet toteutuvat, testistä kerätyt tiedot voivat lopulta osoittautua hedelmättömäksi ja Twitteristä tulee enemmän ongelma kuin ratkaisu.

Por Markus