xslt file icons 582634b25f9b58d5b151b486

XSLT-tiedostotunniste on Extensible Stylesheet Language Transformations -tiedosto. Se on kieli, joka käyttää XSL-ohjeita XML-tiedoston muuntamiseen ja muotoiluun.

Miten niitä käytetään

XSLT-tiedosto on tekstitiedosto ja sisältää sääntöjä, joita XML-tiedoston on noudatettava. Sitä voidaan käyttää muun muassa XML-tiedoston eri osien lajitteluun ja järjestämiseen sekä joidenkin elementtien piilottamiseen niin, ettei niitä näytetä ollenkaan. W3Schools.com tarjoaa joitain XSLT-näytteitä, joita voit tarkistaa. Kun näitä tiedostoja käytetään XML-tiedostojen kanssa, alkuperäistä XML-tiedostoa ei muuteta millään tavalla. Sen sijaan luodaan uusi XML-tiedosto. Itse asiassa XSLT-tiedostoja voidaan käyttää «muuntamaan» ei vain XML-tiedostoja, vaan myös monia muita strukturoituja asiakirjoja.

Paljon lisätietoja näiden tiedostojen rakenteesta sekä esimerkkejä ja opetusohjelmia niiden käytöstä löytyy W3Schoolsista ja virallisesta XSLT-määrittelydokumentaatiosta.

Kuinka avata XSLT-tiedosto

Voit avata XSLT-tiedoston missä tahansa tekstieditorissa, koska se on tekstitiedosto. Windows Muistio on Windowsin sisäänrakennettu tekstieditori, joka voi olla hyödyllinen, jos haluat tehdä nopean muutoksen, mutta se ei todennäköisesti ole paras ohjelma raskaaseen muokkaukseen. Käytä yhtä parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelostamme avataksesi ja muokataksesi XSLT-tiedostoa. Se jäsentää tiedoston tavalla, joka tekee sen paljon helpompi muokata ja lukea kuin yksinkertaisimmilla tekstieditoreilla, kuten Notepad. Microsoftin Visual Studio on toinen XSLT-avaaja ja -editori, joka yksinkertaistaa koko muokkausprosessia. Kun teet muutoksia tiedostoon, voit nähdä, miltä muunnokset näyttävät tuloksena olevassa tiedostossa XML valikosta. Vaikka ne eivät ole ilmaisia, XMLSpy XSLT Editor ja Liquid Studio ovat joitain muita hyviä vaihtoehtoja. Voit ehkä myös avata tiedoston verkkoselaimessa nähdäksesi koodin, mutta jos avaat sen, et voi tehdä muutoksia.

Kuinka muuntaa XSLT-tiedosto

Jos avaat XSLT-tiedoston editorissa, kuten Visual Studiossa, voit tallentaa tiedoston useissa muissa muodoissa, kuten XSL, XSD, XML, DTD, CONFIG ja muissa. Se, mitä saatat etsiä XSLT-tiedoston muuntamisen sijaan, on tapa käyttää sitä aiottuun tarkoitukseen eli XML-tiedostojen muuntamiseen. XSLT-tiedostot rakentavat dokumentteja yhdistämällä XSL-tiedoston ohjeet ja XML-tiedoston koodin. Voit käyttää tätä varten FreeFormatter.com-sivuston XSL Transformeria. Se tukee XML- ja XSL-arvojen liittämistä verkkosivustoon ja näiden tiedostojen lataamista tietokoneeltasi.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos et voi avata tiedostoa yllä linkitetyillä ohjelmilla, sekoitat todennäköisesti toisen tiedostotunnisteen tälle tiedostotunnisteelle. Jotkut ovat niin samankaltaisia, että on helppo lukea ne väärin kuvitellen, että kyseessä on XSLT-tiedosto. Esimerkiksi XLSX, XSPF ja XSLIC (XenServer-lisenssi) näyttävät liittyvän jollain tavalla XSLT-tiedostoihin. Mutta jos yrität avata nämä tiedostot missä tahansa yllä olevista ohjelmista, saat todennäköisesti virheilmoituksen.

Por Markus