xltm files ab9e491e1455470ba58a7bfddbc4a7fb

Mitä tietää

  • XLTM-tiedosto on Excel-mallitiedosto, joka sisältää makroja.
  • Avaa yksi Excelillä tai ilmaiseksi Google Sheetsillä tai WPS Officella.
  • Muunna XLSX:ksi, PDF:ksi ja muihin samoilla ohjelmilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä XLTM-tiedosto on, kuinka se avataan tietokoneellasi ja miten tiedosto muunnetaan toiseen tiedostomuotoon, kuten XLSX, XLSM, XLS, CSV, PDF ja muihin.

Mikä on XLTM-tiedosto?

XLTM-tiedostotunniste on Microsoft Excelin luoma Excel-makropohjainen mallitiedosto. Niitä käytetään luomaan samassa muodossa olevia XLSM-tiedostoja. Tiedosto on samanlainen kuin Excelin XLTX-muoto siinä mielessä, että ne sisältävät dataa ja muotoilua, paitsi että niitä käytetään myös laskentataulukoiden luomiseen, jotka voivat suorittaa makroja, kun taas XLTX-tiedostoja käytetään muiden kuin makrojen XLSX-laskentataulukkotiedostojen luomiseen.

Kuinka avata XLTM-tiedosto

XLTM-tiedostoja voidaan avata, muokata ja tallentaa takaisin samassa muodossa Microsoft Excelillä, mutta vain, jos se on versio 2007 tai uudempi. Jos käytät vanhempaa versiota, voit silti käsitellä tiedostoa, mutta sinun on asennettava ilmainen Microsoft Office Compatibility Pack. Kun sinun tarvitsee vain Avata laskentataulukkoa etkä muokkaa tai suorita makroja, käytä Microsoftin ilmaista Excel Viewer -työkalua. Joitakin ilmaisia ​​Excel-vaihtoehtoja, jotka voivat avata tämän tiedoston, ovat WPS Office Spreadsheets, LibreOffice Calc, OpenOffice Calc ja SoftMaker Officen PlanMaker. Voit myös muokata tiedostoa näillä ohjelmilla, mutta tallentaessasi sinun on ehkä valittava toinen tiedostotyyppi, jos ne eivät tue tallentamista XLTM:ään. Google Sheetsin avulla voit lähettää XLTM-tiedostoja tarkastellaksesi soluja ja jopa tehdäksesi muutoksia, kaikki verkkoselaimessa. Voit myös ladata sen, kun olet valmis, mutta et takaisin samaan muotoon. XLSX, ODS, PDF, HTML, CSV ja TSV ovat tuettuja vientimuotoja. Jos huomaat, että tietokoneessasi oleva sovellus yrittää avata tiedostoa, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan sen, vaihda XLTM-tiedostojen oletusarvoinen «avoin» -ohjelma Windowsissa.

Kuinka muuntaa XLTM-tiedosto

Jos sinulla on Excel asennettuna, voit muuntaa tiedoston muotoon: paljon muotoja avaamalla se ja sitten de Tiedosto > Tallenna nimellä valikosta. Sen avulla voit tallentaa XLSX-, XLSM-, XLS-, CSV-, PDF-muotoon jne. Muut yllä mainitut tiedostonavaajat voivat myös muuntaa tiedoston, todennäköisimmin samaan tai samankaltaiseen muotoon.

Etkö vieläkään voi avata sitä?

Kuten olet ehkä huomannut, on olemassa useita tiedostomuotoja, joita Excel käyttää eri tarkoituksiin (esim. XLA, XLB, XLC, XLL, XLK). Jos tiedostosi ei näytä avautuvan oikein, tarkista, että luet laajennusta oikein etkä sekoita sitä toisentyyppiseen tiedostoon. Samanlaisia ​​ovat tiedostot, jotka sisältävät Katso liittyvät Exceliin, mutta eivät laskentataulukoita, kuten XLMV-, XTL-, XTG-, XTM- ja XLF-tiedostoja.

Por Markus