SDC18 Keynote OneUI 5be8d33f46e0fb002d108acf scaled

Samsung One UI on yrityksen yksinkertaistettu ja selkeä mukautettu käyttöliittymä Androidille. One UI -käyttökokemus on hyödyllinen suuremmille näytöille ja yhden käden käyttöön, mikä on järkevää, kun otetaan huomioon, että yritys teki phabletin suosituksi Note-sarjallaan. Yksi käyttöliittymä otettiin käyttöön Galaxy-älypuhelimissa vuoden 2019 alussa. Se korvasi Samsung Experiencen.

Samsung One UI -versiot

Samsung päivittää säännöllisesti One UI -käyttöjärjestelmäänsä. Uusin versio on 4.1, joka julkaistiin helmikuussa 2022. Yksi käyttöliittymä 5 julkaistaan ​​todennäköisesti Android 13:n rinnalla.

Yksi käyttöliittymä 4.0 ja 4.1

Yksi käyttöliittymä 4.0 on lisännyt useita käytettävyyden parannuksia, mukaan lukien haptinen palaute ja pyöristetyt widgetit. Se lisäsi myös parannettuja yksityisyysominaisuuksia sijaintitietoihin liittyen. Samsung seurasi tätä pienillä päivityksillä versiossa 4.1. Käytettävyyden teeman pohjalta se lisäsi widget-pinoja, nyökkäyksenä suositulle iPhone-ominaisuudesta. Samsung Pay voi nyt tallentaa lisenssisi muiden henkilötietojen ja henkilöllisyyteen liittyvien kohteiden, kuten maihinnousukorttien, kanssa. Kalenteri-sovellus tuli älykkäämmäksi ja integroitui paremmin puhelimen käyttöjärjestelmään ja sovelluksiin. Se esimerkiksi poimii päivämäärän ja kellonajan viesteihin, joten voit lisätä nopeasti ja helposti tapahtumia kalenteriin. Kamerassa Yötila-toiminto tuli saataville muotokuvasuunnassa.

Yksi käyttöliittymä 3 ja 3.1

Samsung aloitti One UI 3:n julkaisun joulukuussa 2020. Uusi käyttöliittymä sisälsi useita suunnittelupäivityksiä, mukaan lukien virtaviivaistettu ilmoitusnäyttö, yksinkertaisemmat hälytykset, uudelleensuunnitellut aloitusnäytön widgetit, uusi kokoojanäyttö nimeltä Samsung Free ja joitain muutoksia lukitusnäyttöön. . One UI 3.1 -päivitys on lisännyt kameraan uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden tallentaa kuvia useissa muodoissa kerralla, objektin pyyhekumi ja parannettu automaattitarkennus. Muita uusia ominaisuuksia ovat usean mikrofonin tallennus ja Auto Switch, joka synkronoi musiikkisi automaattisesti, kun vaihdat Galaxy-laitteita.

Yksi käyttöliittymä 2 ja 2.5

Helmikuussa 2020 Samsung julkaisi One UI 2:n, joka lisäsi useita ominaisuuksia, kuten parannetun pimeän tilan, näytön tallentimen ja muutaman käyttöliittymämuutoksen. One UI 2 hyötyi myös monista Android 10:n parannuksista. Seuraavana syyskuussa Samsung julkaisi One UI 2.5:n. Näytön tallennin tallentaa mitä näytöllä tapahtuu. Se tallentaa myös mikrofonin tallentamat äänet ja puhelimessa toistetun äänen. On mahdollisuus lisätä videoselfie-syöte ja piirtää näytölle tallennuksen aikana. Samsung on lisännyt kaksi vaihtoehtoa saapuvien puhelujen ilmoitusten näyttämiseen: koko näytön ilmoituksen (kuten varastossa Androidissa) tai kelluvan ponnahdusikkunan, joten sinua ei häiritä pelatessasi peliä tai katsoessasi videota .

Ergonomia ja käytettävyys

Älypuhelimilla on monia sivuvaikutuksia, mukaan lukien ergonomiset ongelmat, kuten peukalon tekstiviestit ja toistuva stressi. Samsung suunnitteli One UI -käyttöliittymän lievittämään toistuvaa stressiä, koska monet ihmiset käyttävät (tai yrittävät käyttää) puhelimiaan yhdellä kädellä, mikä voi olla hankalaa.

Jaetun näytön sovellukset

Samsung jakaa näytön moniin sovelluksiinsa, kuten Viestit, sijoittamalla sisällön yläosaan ja painikkeet helposti peukalosi ulottuville. Näin et venytä peukaloitasi epämukavaksi tai ravista puhelinta kädessäsi, mikä voi aiheuttaa sen, että pudotat sen ja särkyisit näytön. Esimerkiksi Kello-sovellus näyttää, kuinka kauan seuraavan hälytyksen soiminen kestää, kun taas voit hallita hälytyksiä alareunassa olevilla painikkeilla. Yläosan näyttöalueella näkyy myös suurempi teksti. Suurissa puhelimissa, kuten Galaxy Note 9, tämä asettelu on helpompi pitää. Tämä jaetun näytön lähestymistapa toimii hyvin myös yrityksen taitettavilla puhelimilla, joiden toisella puolella on käyttökelpoisia kohteita ja toisella vain luku -sisältöä.

Lievittää silmien väsymystä

Yksi käyttöliittymä on myös miellyttävämpi silmille, sillä siinä on elävät värit ja pyöristetty muotoilu sovelluskuvakkeille ja muille elementeille.

Tuottavuus ja keskittyminen

Toinen Samsungin tavoite oli vähentää häiriötekijöitä, mikä on toinen sivuvaikutus pidemmästä näyttöajasta. Joten Samsung piti tuottavuutta mielessään One UI:n suunnittelussa. Yksi elementti on nimeltään Focus Blocks, joka ryhmittelee toisiinsa liittyvät asetukset yhteen esimerkiksi navigoinnin helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Galleria-sovelluksessa tämä tarkoittaa suurempia albumien pikkukuvia.

Web-sivu, jossa lukee "Keskity käsillä olevaan tehtävään" ja näytepuhelinnäytöt

Yhdessä käyttöliittymässä on myös tumma tila, joka on yhtenäinen kaikissa sovelluksissa, joten puhelimen kirkkaasti valaistu näyttö ei pysy hereillä. Samsungin Älä häiritse -tila on toinen tapa pysyä keskittyneenä.

Web-sivu tekstillä

Por Markus