001 what is an mmo 82e8c9dc63bf4f509076e944f63cdb3f

Videopelien kansankielellä MMO tarkoittaa massiivista moninpeliä verkossa. MMO-pelit tai yksinkertaisesti MMO-pelit ovat nykyajan suosituin genre. Opi mitä MMO on, miten ne toimivat ja mitä tarvitset niiden pelaamiseen.

Mikä on MMO-peli?

Kuten nimestä voi päätellä, MMO-pelejä ei ole suunniteltu pelattavaksi yksin. Vaikka joitakin tällaisia ​​pelejä on mahdollista pelata offline-tilassa, MMO:t rohkaisevat pelaajien välistä yhteistyötä ja kilpailua. Tästä syystä monet MMO:t toimivat sosiaalisina verkostoina, joissa pelaajat voivat keskustella muiden pelaajien kanssa kaikkialta maailmasta.

Vaikka et ole koskaan törmännyt termiin, olet todennäköisesti pelannut tai ainakin kuullut MMO-pelistä. FortniteFarmville, World of Warcraftja Minecraft kaikki kuuluvat MMO-sateenvarjon alle. Siellä on MMO:ita urheilu-, kilpa- ja taisteluaiheilla.

MMO-pelien historia

Ennen MMO:ita oli MUDeja tai monen käyttäjän luolastoja. 1970-luvulla nämä primitiiviset tekstipohjaiset moninpelit pelasivat varhaisilla Internet-palvelimilla. Useimmat MUDit olivat roolipelejä (RPG:itä), joiden mekaniikka oli samanlainen kuin pöytäpeli Dungeons and Dragons, joten ei ole yllätys, että ensimmäiset MMO:t olivat myös roolipelejä. MMORPG on massiivisen monen pelaajan online-roolipeli. Raja MMO:iden ja MMORPG:iden välillä voi hämärtyä, mutta jälkimmäinen keskittyy yleensä tarinankerrontaan, maailman rakentamiseen, monimutkaisiin strategioihin ja esineiden hallintaan. Tietenkin useimmat MMO:t sisältävät useita näitä ominaisuuksia, jotka kaikki tulevat MUDista.

MMO-genre oli yksinomainen tietokonepelaamiseen 2000-luvun puoliväliin saakka, jolloin konsoleihin alettiin sisällyttää Wi-Fi-ominaisuudet. MMO:iden suosio kasvoi älypuhelimien ja sosiaalisen median lisääntyessä, mikä kumpikin alensi merkittävästi uusien pelikehittäjien pääsyn esteitä.

MMO:n ominaisuudet

Ollakseen MMO, pelissä on oltava «pysyvä maailma», joka sijaitsee etäpalvelimilla. Pelaajat muodostavat yhteyden lähimpään palvelimeen, jotta he voivat olla vuorovaikutuksessa muiden pelaajien kanssa reaaliajassa. Vaikka pelaaja sammuttaisi pelin, peli jatkuu loputtomiin. Siksi MMO:t eivät koskaan «lope», vaikka jotkut sisältävät tarinatiloja, jotka voidaan täydentää.

Useimmissa MMO:issa on myös virtuaalitalouksia, joissa pelaajat vaihtavat pelin sisäistä valuuttaa esineisiin. On usein mahdollista vaihtaa oikeaa rahaa virtuaalirahaksi. Pelaajat voivat myös yleensä vaihtaa tavaroita keskenään. MMO:t ovat samanlaisia ​​kuin moninpelin online-taisteluareenat (MOBA:t), jotka sisältävät pelejä, kuten: League of Legends ja doTA2† Suuri ero on, että MOBA:lla ei ole jatkuvaa maailmaa. Vaikka pelit kuten Mortal Kombat 11 sisältävät erilaisia ​​MMO-elementtejä, niitä ei pidetä osana genreä, koska moninpelin ominaisuudet ovat toissijaisia ​​ydinpelin kannalta.

Mitä tarvitset MMO-pelien pelaamiseen

MMO-pelien pelaamiseen tarvitset vain luotettavan internetyhteyden. Monet MMO:t ovat ilmaisia ​​pelata, kun taas toiset vaativat kiinteän maksun tai maksullisen tilauksen.

Lisää esimerkkejä MMO-peleistä

Seuraavissa peleissä on ollut tuhansia ja joissakin tapauksissa miljoonia samanaikaisia ​​pelaajia yhdessä vaiheessa:

 • Club Penguin
 • DC Universe verkossa
 • EverQuest
 • Final Fantasy XII
 • Final Fantasy XIV
 • RuneScape
 • Toinen elämä
 • Tähtien sota Vanha tasavalta
 • Sims verkossa
 • The Elder Scrolls verkossa
 • Ultima verkossa
 • Tankkien maailma
 • Toisen maailmansodan netissä

Por Markus