GettyImages 1205659474 6b8ccc23dc3f4139aa3d8ab6893d1f44

Jos olet koskaan ollut lentokoneessa, tiedät jokaisella lennolla ennen lentoonlähtöä tulevan ilmoituksen asettaa mobiililaitteesi ja matkapuhelimesi lentokonetilaan. Tämä tila poistaa periaatteessa kaiken puhelimesi verkkoyhteyden, joten se ei häiritse lentokoneen kojetauluja. Mutta tässä tilassa on muutakin, joka sinun on luultavasti tiedettävä.

Mikä on lentokonetila matkapuhelimessa?

Matkapuhelimen lentokonetila katkaisee kaiken verkkoviestinnän, mukaan lukien matkapuhelinyhteydet, Wi-Fi-yhteyden ja Bluetoothin. Jotkut puhelimet jopa poistavat puhelimen GPS-toiminnon käytöstä. Alun perin lentokonetila suunniteltiin käytettäväksi lennon aikana, joten voit pitää puhelimen päällä, mutta sammuttaa kaikki langattomat viestintäsignaalit, jotka voisivat häiritä lentokoneen kojetaulua. Nykyään useimmissa lentokoneissa on kuitenkin Wi-Fi, ja pian monilla koneilla on matkapuhelinyhteys, joten mitä järkeä on käyttää lentokonetilaa näinä päivinä?

Mitä lentokonetila tekee?

Koska lentokonetila poistaa langattomat viestintäsignaalit käytöstä, sillä on myös joitain lisäetuja. Koska lentokonetila poistaa laitteistosignaalit käytöstä, se voi myös pidentää akun käyttöikää. Jotkut ominaisuudet, jotka ovat pois käytöstä lentokonetilassa, ovat:

  • Mobiiliverkot: Tämä on palveluntarjoajasi verkko (tai verkot). Jos tämä ei ole käytössä, et voi lähettää tai vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä.
  • Wi-Fi Internet-yhteydet: «Toinen» verkkoyhteytesi on Wi-Fi-internetyhteytesi. Jos tämä ei ole käytössä, et voi muodostaa yhteyttä Internetiin.
  • Bluetooth-yhteydet: Bluetoothia käytetään yhdistämään kaikenlaisia ​​laitteita, mukaan lukien kuulokkeet, kellot ja muut puettavat laitteet. Kun Bluetooth on kytketty pois päältä, näiden laitteiden yhteys katkeaa.
  • GPS-seuranta: Lentokonetila ei välttämättä poista GPS-seurantaa käytöstä kaikissa laitteissa, mutta niille, jotka tekevät sen, sijaintisi ei ole enää saatavilla GPS-verkossa, ennen kuin poistat lentokonetilan käytöstä.

Nämä ominaisuudet voivat kaikki olla energiansyöjiä, joten sen lisäksi, että käytät lentokonetilaa lenntäessäsi, se on myös hyvä vaihtoehto, kun puhelimesi akku on vähissä ja haluat vähentää laitteen virrankulutusta. Tietenkään lentokonetilan ollessa päällä et voi lähettää ja vastaanottaa puheluita, joten puhelimen käyttötavasta riippuen tämä ominaisuus saattaa auttaa vähentämään laitteesi virrankulutusta tai ei. Lentokonetila voi pelastaa hengen, jos olet pienten lasten vanhempi. Koska lentokonetila sammuttaa kaikki viestintäsignaalit, puhelimen vaihtaminen lentokonetilaan ennen sen antamista lapselle voi säästää vaivaa, koska hän soittaa vahingossa puheluita tai muodostaa yhteyden verkkosivustoihin tai sovelluksiin, jotka kuluttavat paljon mobiilidataa.

Voitko käyttää wifiä lentokonetilassa?

Vaikka Wi-Fi sisältyy lentokonetilaominaisuuteen ja sammuu automaattisesti, kun otat lentokonetilan käyttöön, on mahdollista ottaa se takaisin käyttöön muiden ominaisuuksien lentotilan säätimistä riippumatta. Koska monet lennot tarjoavat nyt Wi-Fi-yhteyden lennon aikana, voit harkita sen tekemistä, kun sinun on laitettava puhelin lentokonetilaan. Wi-Fi-yhteyden käyttö lennon aikana on yleensä erittäin kallista, joten ellet ole pitkällä lennolla tai sinulla ei ole kiireellisiä asioita, jotka täytyy hoitaa Internetin kautta, harkitse lentokoneen laskeutumisen odottamista Wi-Fi-ominaisuuksien palauttamiseksi. laitteesta. Vastaavasti Bluetooth voidaan myös ottaa uudelleen käyttöön erillään muista lentokonetilan ominaisuuksista, joten jos sinulla on Bluetooth-kuulokkeet tai muu Bluetooth-laite, jonka haluat yhdistää puhelimeesi, kun se on asetettu lentokonetilaan, voit siirtyä asetuksiin ja ota tämä ominaisuus uudelleen käyttöön ottamatta laitteen mobiiliverkkoa uudelleen käyttöön. Kaikki lentoyhtiöt eivät salli Bluetoothin käyttöä lennon aikana. Ennen kuin otat lentokonetilan käytöstä poistamia ominaisuuksia uudelleen käyttöön, varmista, että tunnet matkustamasi lentoyhtiön käytännöt.

Por Markus