man woman laptop phone turnbull ikon images getty images 57c76ba03df78c71b65a7405

Yhdistetty asema on vain pikakuvake asemaan, joka sijaitsee fyysisesti a eri tietokone. Tietokoneen pikakuvake näyttää samalta kuin paikalliselle kiintolevylle (kuten C-asemalle), jolle on määritetty oma kirjain, ja se avautuu ikään kuin avautuisi, mutta kaikki yhdistetyn aseman tiedostot ovat itse asiassa fyysisesti tallennettuna toiselle tietokoneelle. Se on samanlainen kuin työpöydälläsi mahdollisesti oleva pikakuvake, kuten pikakuvake, jota käytetään kuvatiedoston avaamiseen Kuvat-kansiossasi, mutta sitä käytetään sen sijaan johonkin eri tietokone.

Yhdistettyjen asemia voidaan käyttää paikallisverkon toisen tietokoneen resurssien sekä verkkosivuston tai FTP-palvelimen tiedostojen käyttämiseen.

Paikalliset levyt vs. omistetut levyt

Paikallisesti tietokoneellesi tallennettu tiedosto saattaa näyttää tältä, kun DOCX-tiedosto on tallennettu C-aseman kansioon:

C:Project_Filestemplate.docx

Jos haluat sallia muiden verkossasi olevien ihmisten käyttää tätä tiedostoa, sinun tulee jakaa se, jolloin se on käytettävissä seuraavan polun kautta (jossa Tiedosto palvelin on tietokoneesi nimi):

\FileServerSharedProject_Filestemplate.docx

Jaetun resurssin käytön helpottamiseksi voit antaa muiden luoda yhdistetyn aseman tietokoneellesi käyttämällä yllä olevaa polkua, kuten P:Project_Files, jolloin se näyttää samalta kuin paikallinen kiintolevy tai USB-laite toisessa tietokoneessa. Tässä esimerkissä toisen tietokoneen käyttäjä voi vain avata P:Project_Files päästäkseen käsiksi kaikkiin kansion tiedostoihin sen sijaan, että joutuisit selaamaan suurta kokoelmaa jaettuja kansioita löytääkseen etsimänsä.

Kartoitettujen asemien käytön edut

Koska yhdistetyt asemat luovat illuusion, että tiedot tallennetaan paikallisesti tietokoneellesi, se on täydellinen suurten tiedostojen tai tiedostokokoelmien tallentamiseen muualle, jossa on enemmän kiintolevytilaa. Jos sinulla on esimerkiksi pieni taulutietokone, jota käytät paljon, mutta kotiverkossasi on pöytätietokone, jossa on paljon suurempi kiintolevy, tallenna tiedostot pöytätietokoneen jaettuun kansioon ja määritä tämä jaettu sijainti asemakirjain tabletillasi, sinulla on pääsy paljon enemmän tilaa kuin muuten. Jotkut online-varmuuskopiointipalvelut tukevat tiedostojen varmuuskopiointia yhdistetyistä asemista, mikä tarkoittaa, että voit varmuuskopioida paikallisen tietokoneesi tietojen lisäksi myös kaikki yhdistetyltä asemalta avaamasi tiedostot. Samoin jotkin paikalliset varmuuskopiointiohjelmat antavat sinun käyttää yhdistettyä asemaa ikään kuin se olisi ulkoinen kiintolevy tai muu fyysisesti liitetty asema. Voit varmuuskopioida tiedostoja verkon kautta toisen tietokoneen tallennuslaitteeseen. Toinen etu on, että useat ihmiset voivat jakaa pääsyn samoihin tiedostoihin. Tämä tarkoittaa, että tietoja voidaan jakaa työtovereiden tai perheenjäsenten kanssa ilman, että sinun tarvitsee lähettää sähköpostiviestejä edestakaisin, kun niitä päivitetään tai muutetaan.

Kartoitettujen asemien rajoitukset

Yhdistetyt asemat ovat täysin riippuvaisia ​​toimivasta verkosta. Jos verkko ei ole käytettävissä tai jos yhteytesi jaettuja tiedostoja palvelevaan tietokoneeseen ei toimi kunnolla, et voi käyttää yhdistetylle asemalle tallennettuja tietoja.

Yhdistettyjen asemien käyttö Windowsissa

Windows-tietokoneissa Explorerin avulla voit tarkastella tällä hetkellä yhdistettyjä asemia sekä luoda ja poistaa yhdistettyjä asemia. Nopein tapa avata File Explorer on WIN+E pikakuvake. Jos tämä tietokone on esimerkiksi auki Windows 11-, Windows 10- ja Windows 8 -käyttöjärjestelmissä, voit tarkastella ja poistaa yhdistettyjä asemia ja Verkkoasemakortti -painikkeella voit muodostaa yhteyden uuteen ulkoiseen lähteeseen verkossa. Vaiheet vaihtelevat hieman eri Windows-versioiden välillä. Opi yhdistämään verkkoasema Windows 10:ssä, miten yhdistämään verkkoasema Windows 8/7:ssä tai miten yhdistämään verkkoasema Windows XP:ssä. Voit myös kartoittaa verkkoaseman Macissa.

Kartoita verkkolevypainike Windows 10:ssä tässä PC-ikkunassa

Kartoita verkkolevy -painike Windows 10:ssä.
Edistynyt tapa työskennellä yhdistettyjen asemien kanssa Windowsissa on net use -komento. Seuraa tätä linkkiä saadaksesi lisätietoja yhdistettyjen asemien käsittelemisestä Windowsin komentokehotteella. Se voidaan jopa luovuttaa komentosarjoina, jotta voit luoda ja poistaa yhdistettyjä asemia BAT-tiedoston avulla.

Kartta vs. kiinnitys

Vaikka ne saattavat näyttää samanlaisilta, kartoitus- ja liitostiedostot eivät ole samoja. Karttatiedostojen avulla voit avata etätiedostoja ikään kuin ne olisi tallennettu paikallisesti, kun taas tiedoston linkittäminen mahdollistaa tiedoston avaamisen ikään kuin se olisi kansio. On yleistä yhdistää kuvatiedostomuotoja, kuten ISO tai tiedostojen varmuuskopioarkistot. Jos esimerkiksi latasit Microsoft Officen ISO-muodossa, et voi vain avata ISO-tiedostoa ja antaa tietokoneesi ymmärtää, kuinka ohjelma asennetaan. Sen sijaan voit asentaa ISO-tiedoston ja huijata tietokoneesi luulemaan, että se on levyasemaan laitettu levy. Voit sitten avata liitetyn ISO-tiedoston kuten minkä tahansa levyn ja selata, kopioida tai asentaa tiedostoja, koska asennusprosessi avasi arkiston ja näytti sen kansiona.

FAQ

  • Kuinka poistan yhdistetyn aseman?

    Avaa File Explorer ja valitse Tämä PC vasemmasta paneelista. Sitten alle Verkon sijainnitnapsauta hiiren kakkospainikkeella yhdistettyä asemaa, jonka haluat poistaa, ja valitse Katkaista.

  • Miten löydän yhdistetyn verkkoaseman IP-osoitteen?

    Voit etsiä yhdistetyn verkkoaseman kohdetietokoneen IP-osoitteen avaamalla komentokehotteen ja kirjoittamalla ping [computer name] -4 uuteen ikkunaan. Näet verkkoaseman IP-osoitteen.

Por Markus