what is bitly 3486046 4a40cfc3520a495f928019d208a461e3

Bitly tunnetaan parhaiten suosittuna URL-linkkien lyhentäjänä, mutta siinä ei vielä kaikki. Sen lisäksi, että Bitly käsittelee miljardeja napsautuksia verkkolinkeillä kuukaudessa, se on myös tehokas verkkomarkkinointityökalu, jota käytetään napsautusten seuraamiseen, sivuston viittausten tarkastelemiseen ja käsityksen saamiseksi siitä, mistä maantieteellisistä paikoista useimmat klikkaukset tulevat.

Bitlyn käyttäminen yksinkertaisena URL-linkin lyhentäjänä

Kun siirryt Bitly-verkkosivustolle, voit liittää linkin näytön keskellä olevaan laatikkoon, jolloin se lyhenee automaattisesti. Kentässä näkyy automaattisesti juuri lyhennetty linkkisi, painike, jolla se on helppo kopioida, yhteenveto linkin sisällöstä, sen saamien napsautusten määrä ja mahdollisuus liittyä Bitlyyn, jotta voit tallentaa kaikki lyhennetyt tallennus- ja tarkistuslinkit. Jos haluat vain käyttää Bitlyä linkin lyhentämiseen, jotta se on helpompi jakaa, voit tehdä sen ilman rekisteröitymistä käyttäjäksi. Mutta jos haluat pitää lyhennetyt linkit järjestyksessä, avata linkit uudelleen tulevaisuudessa ja seurata näiden linkkien napsautuksia, on luultavasti hyvä luoda ilmainen käyttäjätili.

 

Bitlyn käyttäminen ilmaisella tilillä

Ilmaisella käyttäjätilillä pääset vain käyttämään Omat bittilinkit -välilehti. Jotta voit käyttää Dashboard-, Custom Bitlinks- ja OneView -välilehtiä, sinun on päivitettävä premium-tili. Omat bittilinkit -välilehdellä näet pylväskaavion, jossa näkyy viime viikolla tekemiesi bittilinkkien määrä (tai suurempi/pienempi ajanjakso, jos muokkaat sitä oikeassa yläkulmassa olevilla päivämäärillä) sekä lyhyen yleiskatsauksen. napsautusten kokonaismäärästä, suosituimmista viittauksista ja erinomaisesta sijainnista näytön vasemmassa yläkulmassa. Sen alapuolella vasemmalla näet Bitlinks-syötteesi. Valitse Bitlink nähdäksesi yhteenvedon oikealla olevista tiedoista.

 

Luo Bitlinkit Bitlyssä

Luo uusi Bitlink viemällä osoitin oranssin päälle Luoda -painiketta ja valitse bitti linkki avattavasta valikosta. Näytön oikeaan reunaan tulee kenttä, johon voit liittää pitkän linkin ja nähdä automaattisesti, että linkistäsi tulee Bitlink.

Kuvakaappaus osoitteesta Bitly.com.

Jos haluat, voit muokata Bitlinkin viimeisiä merkkejä. Kun olet valmis käyttämään Bitlinkiä, valitse Kopioida kopioida ja liittää se jonnekin tai Osa jakaaksesi sen Twitterissä tai Facebookissa.

 

Hallitse bittilinkkejäsi

Aina kun luot uuden Bitlinkin, se julkaistaan ​​Bitlinks-syötteessäsi (viimeisin ylhäällä ja vanhin alareunassa), joten voit aina palata siihen myöhemmin. Voit napsauttaa mitä tahansa linkkiä vasemman alakulman sarakkeessa nähdäksesi tiedot oikealla, mukaan lukien sen sivun otsikko, johon se linkittää, kopiointi-/jakamis-/muokkauspainikkeet, liikennetilastot, viittaukset ja sijainnit.

Kuvakaappaus osoitteesta Bitly.com.

Jos haluat pitää Bitlinkit järjestyksessä, kun lisäät lisää, voit merkitä tai piilottaa syötteen jokaisen Bitlinkin vieressä olevan valintaruudun. Voit etsiä tiettyjä bittilinkkejä avainsanan tai tunnisteen avulla yläreunan hakupalkin avulla.

 

Bitlyn julkinen API

Olet ehkä huomannut muita suosittuja online-sivustoja ja -työkaluja, jotka sisältävät automaattisesti bittilinkkejä ominaisuuksiinsa. Tämä johtuu siitä, että Bitly tarjoaa avoimen julkisen API:n, jotta kolmannen osapuolen palvelut voivat hyödyntää sitä.

 

Bitly-työkalut

Muista tutustua Bitlyn työkaluihin, jos luot ja jaat paljon bittilinkkejä. Sinä pystyt:

  • Lisää selainlaajennus haluamaasi verkkoselaimeen (Safari, Chrome tai Firefox)
  • Vedä kirjanmerkki kirjanmerkkipalkkiin.
  • Lataa iPhone- tai Android-sovellus.
  • Lisää WordPress-laajennus WordPress-sivustollesi.

 

Käytä omaa lyhyttä tuotemerkkiäsi

Ei aivan tyytyväinen bit.ly URL-osoite? Ei ongelmaa! Bitly on niin monipuolinen, että se tukee lyhyitä tuotemerkkien verkkotunnuksia, jotka ostat verkkotunnusten rekisteröijältä. Esimerkiksi ennen kuin About.comista tuli DotDash.com, sillä oli lyhyt brändiverkkotunnus, abt.com† Bitly opastaa sinut lyhyen tuotemerkin verkkotunnuksen määrittämisprosessin läpi toimimaan alustan kanssa, jotta voit seurata napsautuksiasi ja tilastojasi aivan kuten tavallisessa Bitlinkissä. Aina kun luot uuden Bitlinkin Bitlyssä, valitse vain bit.ly pitkän URL-kentän yläpuolella vaihtaaksesi oman tuotemerkkisi verkkotunnuksen käyttöön.

 

FAQ

  • Kuinka poistat Bitly-linkin?Kun olet luonut Bitly-linkin, sitä ei voi poistaa tai arkistoida, mutta se voidaan piilottaa tai ohjata uudelleen. Piilota Bitly-linkki siirtymällä omaan Kaikki linkit sivu > valitse linkki > muokata piilota linkkiVahvistaa† Jos haluat ohjata linkin uudelleen, siirry osoitteeseen Kaikki linkit > valitse linkki > uudelleenohjaus > astu sisään uusi URL-osoiteuudelleenohjaus
  • Kuinka kauan Bitly-linkit kestävät?Bitly-linkit eivät vanhene koskaan. Linkkien pitäisi toimia niin kauan kuin DNS osoittaa Bitlyyn ja on liitetty Bitly-tiliin, vaikka se olisi mukautettu verkkotunnus.

Por Markus