googlelens 5a0a3230beba33003729c0f6

Google Lens on sovellus, joka analysoi kuvia näyttääkseen asiaankuuluvia tietoja ja suorittaakseen muita tehtäviä. Sovellus toimii Google Kuvien, Google Assistantin ja sisäänrakennetun Android-kamerasovelluksen kanssa. Google Lens käyttää myös tekoälyä toimiakseen paremmin ja nopeammin kuin aiemmat kuvantunnistussovellukset, kuten lakkautettu Google Goggles. Google Assistantin kaltaisten sovellusten integroinnin lisäksi Google Lens on saatavana erillisenä sovelluksena, joka on yhteensopiva useiden laitteiden kanssa.

Google Lens on visuaalinen hakukone

Perustasolla Google Lens on visuaalinen hakukone. Se analysoi kuvan visuaalista dataa suorittaakseen tehtäviä kuvan sisältöön perustuen. Jos esimerkiksi otat valokuvan maamerkistä ja napautat sitten Google Lens -suljinta, Google Lens tunnistaa maamerkin ja hakee tarvittavat tiedot verkosta. Maamerkistä riippuen nämä tiedot voivat sisältää kuvauksen, arvostelut ja yhteystiedot, jos kyseessä on yritys.

Miten Google Lens toimii?

Google Lens on integroitu Google Kuviin ja Google Assistantiin, joten voit käyttää sitä kyseisistä sovelluksista. Jos puhelimesi voi käyttää Google Lensiä, näet kuvakkeen Google Kuvat -sovelluksessasi. Napauttamalla tätä kuvaketta aktivoi Lens.

Kun käytät Google Lensiä, kuva puhelimestasi ladataan Googlen palvelimille, ja siitä taika alkaa. Keinotekoisten hermoverkkojen avulla Google Lens analysoi kuvan määrittääkseen, mitä se sisältää. Kun Google Lens on määrittänyt kuvan sisällön ja kontekstin, sovellus antaa sinulle tietoja tai antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa asiayhteyteen sopiva toiminto. Jos esimerkiksi näet kirjan ystäväsi sohvapöydällä, ota valokuva ja napauta Google Lens Shutter kuvake. Google Lens määrittää automaattisesti kirjan tekijän ja nimen sekä antaa sinulle arvosteluja ja muita tietoja.

Google Lensin käyttäminen sähköpostiosoitteiden ja muiden tietojen tallentamiseen

Google Lens voi myös kaapata tekstiä suorittaakseen tehtäviä, kuten sähköpostien lähettämistä, tekstin kopioimista ja liittämistä sekä soittamista. Tekstifunktion käyttäminen:

 1. Siirry Google-sovelluksessa hakupalkkiin ja napauta kamera kuvake.
 2. Valitse Teksti alavalikkopalkissa ja osoita kamerasi johonkin, joka sisältää tekstiä.
 3. Lehdistö Google Lens Sulkija.Tekstin tallentaminen Google Lensillä
 4. Riippuen siitä, mistä otit kuvan, yksi tai useampi seuraavista vaihtoehdoista näkyy kuvan alla:
  • Valitse kaikki: Kopioi teksti ja liitä se muualle.
  • Kuunnella† Google Lens lukee tekstin.
  • Puhelinkeskustelu: Soita puhelinnumeroon.
  • Teksti: Lähettää tekstiviesti.
  • Verkkosivusto: Siirry verkkosivustolle.
  • Lisää yhteystieto: Lisää yhteystietoja yhteystietoluetteloosi.

  Jos et näe etsimääsi vaihtoehtoa, napauta kuvassa olevaa tekstiä (esimerkiksi sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) nähdäksesi liittyvät vaihtoehdot.

  Valitse sähköpostin, puhelun jne. lähettäminen Google Lensissä.

 

Ostoksia Google Lensillä

Google Lens tekee ostoksista paljon helpompaa. Joten jos näet farkut, joita todella haluat, tai jos ystäväsi kodin sisustus antaa sinulle hienoja ideoita, osoita Lens kiinnostavaa kohdetta.

Kun osoitat Lensillä esineitä, kuten vaatteita tai koristeita, Lens tunnistaa kyseiset tuotteet tai visuaalisesti samankaltaiset tuotteet ja tarjoaa tietoja, kuten arvosteluja ja ostolinkkejä.

 

Google Lens ja Google Maps

Yksi Lensin tyylikkäimmistä ja hyödyllisimmistä toteutuksista on sen integrointi Google Mapsiin. Tämä integraatio luo futuristisen lisätyn todellisuuden kokemuksen, joka voi tarjota reaaliaikaisia ​​Google Street View -reittiohjeita ja hakea tietoja paikallisista yrityksistä.

Tämän tyyppistä lisättyä todellisuutta ei ole tarkoitettu käytettäväksi ajon aikana, mutta siitä voi olla hyötyä, jos kävelet vieraassa kaupungissa.

 

Google Lens ja Google Assistant

Google Assistant on Googlen virtuaalinen avustaja, joka on sisäänrakennettu Android-puhelimiin, Google Homeen ja muihin Android-laitteisiin. Se on saatavana myös sovelluksena iPhonelle. Assistant on tapa olla vuorovaikutuksessa puhelimesi kanssa puhumalla sen kanssa, mutta siinä on myös tekstivaihtoehto, jonka avulla voit kirjoittaa pyyntöjä. Google Lensin ja Assistantin integroinnin ansiosta voit käyttää Lensiä suoraan Assistantista. Kun napautat kuvan osaa, Google Lens analysoi sen ja Assistant antaa tietoja tai suorittaa asiayhteyteen liittyvän tehtävän.

Google Assistantin käyttäminen Google Lensin kanssa.

 

Mitä muuta Lens voi tehdä?

Riippuen siitä, mihin Lensiin keskittyy, se voi usein olla muutakin kuin hakutulosten ja perustietojen palauttaminen. Jos esimerkiksi osoitat hänet konserttijulisteeseen, Lens tunnistaa bändin ja toistaa asiaankuuluvan musiikkivideon.

 

Kuinka saada Google Lens Android-puhelimeesi

Jos näet Google Lens -kuvakkeen Kuvat-, Assistant- tai sisäänrakennetussa kamerasovelluksessa, se on puhelimessasi. Jos et näe kuvaketta missään näistä sovelluksista, voit silti kokea visuaalisen haun iloa asentamalla Google Lens -sovelluksen Android-laitteeseesi. Google Lens -sovellus ei integroidu Google Assistantin tai muiden sovellusten kanssa, jos puhelimesi ei ole yhteensopiva. Voit kuitenkin tehdä visuaalisia hakuja Lens-sovelluksesta.

Google Lens -sovelluksen lataussivu Google Playssa.

Lens-sovellus ei toimi kaikissa Android-puhelimissa. Jos sinulla on useita laitteita, käy Google Lens -sovellussivulla Google Play Kaupassa ja kirjaudu sisään Google-tiliisi. Jos sivun yläreunassa oleva viesti sanoo «Tämä sovellus on yhteensopiva laitteesi kanssa» tai «Tämä sovellus on yhteensopiva joidenkin laitteidesi kanssa», voit käyttää Google Lensiä yhdessä tai useammassa puhelimessasi.

 

Google Lensin hankkiminen iPhonellesi

iOS-laitteille ei ole Google Lens -sovellusta, mutta voit käyttää Google Lensiä Google-sovelluksen kautta:

 1. Lataa Google-sovellus App Storesta.
 2. Avaa Google sovellus ja valitse kamera -kuvaketta Google-hakupalkissa.
 3. Osoita Google Lens -kohdetta etsiäksesi ja napauta Hae kuvaketta ottaaksesi kuvan. Hakutulokset näkyvät kuvan alla.Haun käyttäminen Google Lensissä iPhonessa

Kun käytät Google Lensiä ensimmäisen kerran, sinun on annettava Googlelle lupa käyttää iPhonesi kameraa. Sitten otat hakukuvat Google Lensissä.

 

FAQ

 • Kuinka poistat Google Lensin käytöstä?Tällä hetkellä Google ei tarjoa sinulle tapaa poistaa käytöstä tai poistaa Google Lensiä.
 • Kuinka käytät Google Lensiä verkkoselaimessa?Kun käytät Chrome-selainta (versio 92 ja uudempi) mobiililaitteella, paina kuvaa pitkään ja valitse Kuvahaku Google Lensillä† Google Lens ei ole saatavilla tietokoneen verkkoselaimella, mutta voit käyttää Hae Googlesta kuva vaihtoehto sen sijaan.

Por Markus