GettyImages 709136883 5912840d3df78c928355340c

Voit käyttää laskentataulukkokaavoja perusmatematiikan, kuten yhteen- tai vähennyslaskujen, sekä monimutkaisempien laskelmien, kuten palkan vähennysten tai opiskelijan koetulosten keskiarvon laskemiseen. Jos muutat tietoja, MS Works laskee vastauksen automaattisesti uudelleen ilman, että sinun tarvitsee syöttää kaavaa uudelleen. MS Works lopetettiin vuonna 2007, eikä Microsoft enää tue sitä. Saat ajan tasalla olevia toimintoja vaihtamalla Microsoft Excelin tai Google Sheetsin nykyiseen versioon.

Kaavan kirjoittaminen

MS Worksin laskentataulukkokaavat.

Kaavojen kirjoittaminen MS Works -laskentataulukkoon on hieman erilaista kuin matematiikan tunnilla. MS Worksin kaava alkaa yhtäläisyysmerkillä ( = ) sen sijaan, että se päättyisi siihen. Yhtäysmerkki tulee aina siihen soluun, jossa haluat kaavan vastauksen näkyvän. Yhtäysmerkki ilmoittaa MS Worksille, että seuraava on osa kaavaa, ei vain nimeä tai numeroa. MS Worksin kaava näyttää tältä:
= 3 + 2

Mielummin kuin:
3 + 2 =

 

Soluviittaukset kaavoissa

MS Worksin laskentataulukkokaavat.

Vaikka edellisen vaiheen kaava toimii, sillä on yksi haittapuoli. Jos haluat muuttaa laskettuja tietoja, sinun on muokattava tai kirjoitettava uudelleen kaava. Parempi tapa olisi kirjoittaa kaava niin, että voit muuttaa tietoja ilman, että sinun tarvitsee muuttaa itse kaavaa. Kirjoita tiedot soluihin ja kerro sitten kaavassa MS Worksille, mitkä laskentataulukon solut sisältävät tiedot. Solun sijaintia laskentataulukossa kutsutaan soluviittaukseksi. Löydät soluviittauksen katsomalla sarakeotsikoita, missä sarakkeessa solu on ja millä rivillä se on. Soluviittaus on sarakkeen kirjaimen ja rivin numeron yhdistelmä – kuten A1B3tai Z345† Soluviittauksia kirjoitettaessa sarakkeen kirjain tulee aina ensin. Joten sen sijaan, että kirjoitat tämän kaavan soluun C1:

= 3 + 2

Kirjoita sen sijaan tämä:

= A1+ A2

Kun napsautat MS Worksissa kaavan sisältävää solua (katso yllä oleva kuva), kaava tulee aina näkyviin sarakekirjainten yläpuolella olevaan kaavapalkkiin.

MS Works -laskentataulukoiden kaavojen päivittäminen

MS Worksin laskentataulukkokaavat.

Kun käytät soluviittauksia MS Works -laskentataulukkokaavassa, kaava päivitetään automaattisesti, kun laskentataulukon olennaiset tiedot muuttuvat. Jos esimerkiksi ymmärrät, että solun A1 tietojen olisi pitänyt olla 8 3:n sijaan, sinun tarvitsee vain muuttaa solun A1 sisältö. MS Works päivittää vastauksen soluun C1. Itse kaavaa ei tarvitse muuttaa, koska se kirjoitetaan soluviittauksilla. Voit helposti muuttaa tietoja.

 1. Valitse solu A1
 2. Kirjoita 8
 3. paina TULLA SISÄÄN näppäimistön näppäintä

Vastaus solussa C1, jossa kaava sijaitsee, muuttuu välittömästi 5:stä 10:een, mutta itse kaava pysyy muuttumattomana.

 

Matemaattiset operaattorit kaavoissa

Matemaattiset operaattoriavaimet, joita käytetään MS Works Spreadsheets -kaavojen luomiseen.

Kaavojen luominen MS Works Spreadsheetsissä ei ole vaikeaa. Yhdistä vain tietojesi soluviittaukset sopivaan matemaattiseen operaattoriin. MS Worksin laskentataulukoiden kaavoissa käytetyt matemaattiset operaattorit ovat samanlaisia ​​kuin matematiikan luokassa.

 • Vähennä – miinusmerkki (
 • Lisäys – plusmerkki (
 • Jako – kauttaviiva (
 • Kerto – tähti (
 • Eksponentointi – caret (

 

Toiminnan järjestys

Jos kaavassa käytetään useampaa kuin yhtä operaattoria, MS Works noudattaa tiettyä järjestystä suorittaakseen nämä matemaattiset toiminnot. Tätä toimintojen järjestystä voidaan muuttaa lisäämällä yhtälöön sulkeita. Helppo tapa muistaa toimintojen järjestys on käyttää lyhennettä:

BEDMA

Työjärjestys on:

Bmailat
Eeksponentit
dvisio
mpäällekkäisyyttä
Apainos
svähennä Kaikki suluissa olevat toiminnot suoritetaan ensin. Eksponentit suoritetaan toiseksi. MS Works pitää jako- tai kertolaskuoperaatioita yhtä tärkeinä ja suorittaa nämä operaatiot siinä järjestyksessä, jossa ne esiintyvät yhtälössä vasemmalta oikealle. MS Works pitää myös yhteen- ja vähennyslaskua yhtä tärkeänä. Kumpi näistä kahdesta esiintyy ensin yhtälössä, yhteen- tai vähennyslasku, suoritetaan ensin operaatio.

 

MS Works Spreadsheets Formula Tutorial: Vaihe 1/3 – Syötä tiedot

MS Worksin laskentataulukkokaavat.

Kokeillaan vaihe vaiheelta esimerkkiä. Kirjoitamme yksinkertaisen kaavan MS Works -laskentataulukkoon numeroiden 3 + 2 lisäämiseksi. On parasta syöttää kaikki tietosi laskentataulukkoon ennen kaavojen luomista. Näin tiedät, onko asetteluongelmia, ja epätodennäköisempää, että joudut korjaamaan kaavaasi myöhemmin.

 1. Kirjoita 3 soluun A1 ja paina TULLA SISÄÄN näppäimistön näppäintä.
 2. Kirjoita 2 soluun A2 ja paina TULLA SISÄÄN näppäimistön näppäintä.

  MS Worksin laskentataulukkokaavat.

Kun luot kaavoja MS Works Spreadsheetsissä, KOKO AJAN alkaa kirjoittaa yhtäläisyysmerkkiä. Kirjoitat sen soluun, johon haluat vastauksen näkyvän.

 1. Valitse solu C1(kuvassa mustalla rajattu) hiiren osoittimella.
 2. Kirjoita soluun yhtäsuuruusmerkki C1
  • Voit kirjoittaa ne tai
  • Voit käyttää MS Works -ominaisuutta, jota kutsutaan osoittamiseksi. osoittaa voit napsauttaa hiirellä tietosi sisältävää solua lisätäksesi soluviittauksen kaavaan.Kun olet kirjoittanut yhtäläisyysmerkin vaiheessa 2, sinulla on kaksi vaihtoehtoa lisätä soluviittauksia laskentataulukkokaavaan.
 3. Valitse solu A1 hiiren osoittimella
 4. Kirjoita plusmerkki (+)
 5. Napsauta solua A2 hiiren osoittimella
 6. paina TULLA SISÄÄN näppäimistön näppäintä
 7. Vastauksen 5 pitäisi näkyä solussa C1.

Por Markus