Mercari 6962b75765fc40f086894d80062115fd scaled

eBay, Craigslist ja muut verkkokauppasivustot ovat erittäin suosittuja, koska niiden avulla ihmiset voivat ostaa tai myydä kaikenlaisia ​​tuotteita, yleensä suurilla alennuksilla. Muilla sivustoilla on mobiilisovellus nimeltä Mercari. Jos mietit, onko Mercari laillinen yritys, vastaus on kyllä.

Ihmiset löytävät usein tavan muuttaa jopa vaaraton myynti tällaisilla sivustoilla huijaukseksi. On olemassa useita tapoja suojella itseäsi, jopa teknisesti suojatulla sivustolla, kuten Mercari.

Mikä on Mercarin huijaus?

Mercariin ei liity yhtään huijausta. Sivustoa käyttäviltä myyjiltä ja ostajilta on kuitenkin monia erilaisia ​​valituksia, osittain siksi, että Mercari pidättää rahaa myyjiltä, ​​kunnes ostajat ovat tyytyväisiä ostokseensa. Myös myytäville tuotteille on asetettu tiukkoja rajoituksia, joita myyjät voivat joskus tietämättään rikkoa. Jos näin on, koko tapahtuma voidaan peruuttaa tai myyjän tili voidaan jäädyttää tai peruuttaa. Lisäksi on olemassa useita sääntöjä ja maksuja, jotka näyttävät turhauttavan ostajia ja myyjiä, mukaan lukien eBayn kaltainen luokitusjärjestelmä. Häikäilemättömät myyjät käyvät sivustolla aivan kuten häikäilemättömät ostajat. Mercari on mobiilisovellus iOS- ja Android-käyttäjille. Japanilainen yritys perustettiin ajatuksella luoda mobiilimarkkinapaikka ostajille ja myyjille. Sivustolla myydään kaikki uusia, käytettyjä ja käsintehtyjä tuotteita. Näiden tekijöiden yhdistelmä on johtanut useisiin valituksiin yhteisön foorumeilla verkossa, ja jotkut ihmiset pitävät sivustoa yleisesti huijauksena. Toiset väittävät, että heidän erityistilanteensa on osa huijausta. Vaikka kaikki valitukset voivat olla aitoja, sana huijaus viittaa petolliseen suunnitelmaan, jonka epärehellinen henkilö, ryhmä tai yritys toteuttaa yrittääkseen saada rahaa tai jotain muuta arvokasta. Tämä yleinen kuvaus ei näytä kuvaavan Mercaria itseään, vaikka se voi kuvata monia toimintoja, joita käyttäjät väittävät sivustolla ostajien ja myyjien välillä.

Miten Mercarin huijaus toimii?

Mercarin tapauksessa huijaukset tulevat yleensä myyjän yrittäessä myydä väärennettyjä tai vahingoittuneita tuotteita. tai houkutella ostajia, joilla ei ole aikomusta maksaa ostamistaan ​​tuotteista, joten he vaativat vääriä vahinkoja tai muita ongelmia saadakseen tuotteita ilmaiseksi. Rahaa ei luovuteta myyjille ennen kuin ostaja vahvistaa, että tuote on saapunut kuvatulla tavalla ja suorittaa ostoksen tarkistamalla myyjän. Kun tämä toimenpide on suoritettu, myyjä voi arvioida ostajan.

Miten huijarit löytävät Mercarin uhrit?

Huijarit tarjoavat väärennettyjä tai petollisia tuotteita myyntiin. He löytävät sinut helposti listaamalla nämä myytävät tuotteet hinnoilla, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta, tai kirjoittamalla tuotekuvauksia, jotka saavat nämä tuotteet näyttämään aidolta ja siksi jokaisen sentin arvoisia erittäin korkeasta hinnasta. Koska niitä ei makseta ennen kuin ostaja hyväksyy oston, myyjien ei ole helppoa huijata ostajia. Huijarit ostavat tavaroita ja yrittävät käyttää maksutapoja, joita Mercarit eivät ole hyväksyneet, tarjoavat itkutarinoita huijatakseen myyjiä alentaakseen hintoja, väittävät, että tuotteet saapuivat vahingoittuneena, palauttavat tuotteet vahingoittuneena, kun myyjät toimittivat vahingoittumattomia tuotteita jne. Huijauksia on yhtä loputtomasti kuin ihmisiäkin, vaikka Mercarilla on erilaiset myynti- ja palautussäännöt.

Kuinka vältän sekaantumisen Mercari-huijaukseen?

Kaikilla verkkokauppasivustoilla on tärkeää tutkia huolellisesti paitsi mitä ostat, myös keneltä ostat sen. Myyjillä on vähemmän vaihtoehtoja, koska he eivät voi kieltäytyä myymästä kenellekään. myyjiä

  • Ota useita kuvia kaikista lähettämistäsi tuotteista.
  • Muista noudattaa myyntisääntöjä.
  • Pidä palautepisteesi mahdollisimman korkealla.

Ostajat:

  • Tee tutkimus varmistaaksesi, että tuotteet ovat laillisia.
  • Tarkista myyjän palaute ja muiden ostajien pisteet.
  • Esitä kysymyksiä yksityisviestijärjestelmän kautta.

Olen jo uhri. Mitä minun pitäisi tehdä?

Mercarin huijauksen uhrin vakiomenettely on tehdä valitus Mercarin asiakaspalvelun kautta. Jos uskot, että sivusto itsessään on jotenkin ikuistanut ongelman, lopeta sivuston käyttö. Muita toimia voivat olla poliisiilmoituksen tekeminen ja olosuhteista riippuen jopa petoksen uhrilausunnon tekeminen kolmelle suurelle luottotoimistolle.

Kuinka vältän joutumasta Mercari-huijauksen kohteeksi?

On parasta olla ennakoiva ja pysyä valppaana. Vaikka Mercarin sivusto itsessään on todellinen bisnes, monet verkkosivustot ovat väärennettyjä alusta alkaen. Voit havaita huijaussivustot, jos kiinnität siihen tarkkaan, mutta tärkeä pohdittava vihje on, miten pääsit sivustolle: Ohjasiko verkkoselaimesi sinut yhtäkkiä tuntemattomalle sivustolle vai etsitkö sitä tarkoituksella? Huijaussivustot voivat usein olla osa tietokonevirusta, joten on tärkeää pitää virustorjuntaohjelmistosi aina ajan tasalla. Nämä ohjelmat on suunniteltu havaitsemaan vilpilliset sivustot tai havaitsemaan epäilyttävä toiminta tietokoneessasi. Tiedä myös, miltä tietojenkalasteluhuijaukset ja muut sähköpostihuijaukset näyttävät, jotta et vahingossa päädy huijaussivustolle. Pharming-huijaukset ovat myös erityinen huijaustyyppi, joka ohjaa käyttäjät väärennetyille verkkosivustoille varastaakseen henkilökohtaisia ​​ja taloudellisia tietoja.

Por Markus