GettyImages 963732344 3c36b0048c8b49dcae7951f7da81b014 scaled

Yleisin Microsoft Security Alert -huijauksen muoto tulee haittaohjelmien ponnahdusikkunoista jokapäiväisillä verkkosivustoilla, joilla saatat käydä vahingossa. Jos satut lataamaan sovelluksen tai pelaamaan verkkopeliä väärältä sivustolta, saatat tuoda tietokoneellesi ei-toivottuja ohjelmia (PUP). Sen lisäksi, että ohjelmat ohjaavat selaimesi vaarallisille sivustoille, ne tallentavat tietoja sinusta ja järjestelmistäsi ja lähettävät sinulle roskapostia haitallisilla ponnahdusikkunoilla.

Mikä on Microsoft Security Alert -huijaus?

Digirikolliset ovat luoneet tästä ohjelmasta useita muunnelmia, mutta huijauksen perusversiossa on muutamia erottavia piirteitä. Ensin saat väärennetyn ponnahdusikkunan, joka muistuttaa läheisesti laillista Microsoft Security Alert -virustorjuntavaroitusta. Ponnahdusikkuna ilmoittaa, että virus on vaikuttanut järjestelmääsi. Sinun on ladattava ja asennettava tarvittava virustorjuntaohjelmisto ja soitettava annettuun numeroon ottaaksesi yhteyttä tekniseen tukeen. Ikkunan sulkemisyritys estää etätietokoneesi käytön. Jos otat yhteyttä numeroon, sinua pyydetään lataamaan ohjelmisto, joka ei ratkaise ongelmaasi, mutta asentaa lähes varmasti lisää haittaohjelmia järjestelmääsi. Sinua voidaan myös pyytää maksamaan useiden satojen dollarien kertamaksu, jotta pääset takaisin tietokoneeseesi, tai sinua saatetaan rohkaista hankkimaan vilpillinen tilauspalvelu. Kun soitat väärennettyyn numeroon ja annat huijarin käyttää tietokonettasi, he voivat vapaasti manipuloida tietojasi saadakseen normaalit järjestelmätiedot näyttämään merkkeinä merkittävästä ongelmasta. Sinun tulee olla tietoinen siitä, että vaikka lunnaat maksettaisiin, haittaohjelma jää tietokoneeseen ja toimii huomaamattomasti. Ainoa todellinen tapa päästä eroon Microsoft Security Alert ransomwaresta on hakea ammattiapua.

Älä anna väärien turvavaroitusten pettää

Tämä huijaus on täydellinen fiktio, jonka tarkoituksena on saada sinut asentamaan haittaohjelmia tietokoneellesi samalla, kun luulet noudattavasi Microsoftin ohjeita. Koko idea tämän huijauksen takana ja syy siihen, miksi se niin usein osoittautuu tehokkaaksi, on se, että se luo väärän paniikin tunteen. Tämä paniikki antaa huijauksen toimia kohdistamalla pelkomme ja luottamuksemme laillisiin yrityksiin. Vakuuttamalla sinut, että tietokoneesi on hyökkäyksen kohteena ja että henkilökohtaiset ja taloudelliset tietosi ovat vaarassa, huijarit luovat hyödynnettävän mahdollisuuden tehdä juuri niin. Onneksi nämä huijaukset voidaan helposti välttää ja korjata, kun tiedät vähän, mitä pitää ottaa huomioon. Voit käyttää useita strategioita, mukaan lukien verkkoselaimen nollaus, virus- ja haittaohjelmien torjuntaohjelmien suorittaminen tietokoneesi suojaamiseksi uusilta hyökkäyksiltä ja yhteyden ottaminen aitoon tekniseen tukeen.

Esimerkkejä Microsoftin tietoturvavaroitushuijauksista, joita saatat saada

Nämä virukset ovat tunnettuja henkilökohtaisten ja taloudellisten tietojen varastamisesta. Lisätoimet tietokoneellesi tai muulle tämän verkon laitteelle voivat paljastaa yksityisiä tietojasi ja aiheuttaa vakavia riskejä. Sinun tulee myös ehdottomasti välttää yhteydenottoa annettuihin puhelinnumeroihin hinnalla millä hyvänsä.

 • Pornografia/haittaohjelmat Microsoft Security Alert
 • Haitalliset vakoiluohjelmat/haittaohjelmat havaittu!
 • Internet Security Alert – tietokoneesi voi olla haitallisten viruksien saastuttama!
 • Tietokoneesi on lukittu.
 • Verkkokäyttöäsi on rajoitettu.
 • Tietokoneesi rekisteröintiavain on estetty.
 • Älä yritä sulkea tätä ikkunaa tai käynnistää tietokonettasi uudelleen.
 • Tietokoneesi on varoittanut, että se on vakoilu- ja riskiohjelmien saastuttama.
 • Seuraavat tiedot varastetaan: Facebook-kirjautumiset, luottokorttitiedot, taloustiedot, tietokoneellesi tallennetut valokuvat, sähköpostitilin kirjautumiset.
 • Soita numeroon 1-872-387-3724 saadaksesi pätevän teknikon seuraavan 5 minuutin kuluessa ennen kuin muu verkkosi saa tartunnan!

Mistä tiedät, onko Microsoftin viesti laillinen?

On huomattava, että Microsoft ei koskaan ota sinuun yhteyttä ja anna sinulle puhelinnumeroa, jolla voit soittaa takaisin. Ota yhteyttä Microsoftiin vain suoraan heidän verkkosivustonsa ja Ota yhteyttä -sivun kautta. Onneksi on monia tapoja tarkistaa, onko näytölläsi oleva varoitus väärennös vai todellinen:

 • Sinun on aloitettava kaikki yhteydenotot Microsoftin kanssa ennen kuin he ottaa sinuun yhteyttä.
 • Microsoftin käytäntönä ei ole soittaa sinulle kylmäpuheluja, eivätkä he tarjoa spontaanisti teknistä tukea
 • Microsoftin tekninen tuki ei pyydä sinulta henkilökohtaisia ​​tai taloudellisia tietoja.
 • Microsoft ei koskaan pyydä sinua maksamaan palveluista lahjakortilla tai kryptovaluutalla, kuten Bitcoinilla.

Tapoja estää Microsoft Warning Alert -huijaus

On olemassa muutamia tapoja välttää huijauksia ennen kuin siitä tulee ongelma:

 • Lataa vain virallisista lähteistä: Lataa ohjelmistoja vain Microsoft Storesta tai Microsoftin virallisista kumppanisivustoista. Kolmannen osapuolen ohjelmistotoimittajat ovat saattaneet tietämättään muokata sivujaan verkkorikollisilta saavuttaakseen tavoitteensa.
 • Virustorjuntaohjelmiston käyttö: Varmista, että tietokoneessasi on Windows Security -virustorjuntaohjelmisto, joka voi havaita haittaohjelmat reaaliajassa ja estää niitä vaikuttamasta järjestelmääsi.
 • Ponnahdusikkunoiden esto: Asenna ponnahdusikkunoiden esto lisäsuojaa varten. Et voi napsauttaa jotain estettyä ennen kuin näet sen.
 • Älä soita puhelinnumeroon: Jos saat varoitusviestin, jossa on puhelinnumero, älä koskaan soita. Aidot Microsoftin varoitukset ja virheilmoitukset eivät sisällä puhelinnumeroita.

Strategiat väärennettyjen Microsoftin tietoturvavaroitusten käsittelemiseksi

Yksi helpoimmista tavoista selvittää, onko Microsoftin varoitustarra väärennös, on tarkistaa, näkyykö viesti selaimessasi. Selaimen nollaus on yksi nopeimmista ja helpoimmista tavoista välttää tietokoneesi tartuttaminen. Jos näet varoituksen tai jos näet selaimesi työkalurivillä lisäyksiä, joita et muista asentaneensa, harkitse nollauksen yrittämistä. Haluat ehkä viedä kirjanmerkkisi etukäteen varmuuden vuoksi, mutta ne ovat useimmiten koskemattomia. On melko helppoa suorittaa selaimen nollaus Mozilla Firefoxissa ja nollata Google Chrome.

Mitä tehdä, jos huijari saa tietosi

Valitettavasti varovaisimmatkin meistä voivat joutua huijatuksi erityisen vakuuttavalla huijauksella. Jos näin tapahtuu, sinun on ryhdyttävä kaikkiin mahdollisiin toimenpiteisiin rajoittaaksesi taloutesi tai henkilöllisyytesi vahinkoa. Jos annat huijareille pääsyn tietokoneeseesi ja henkilökohtaisiin tai luottokorttitietoihisi, voit ratkaista ongelman seuraavilla tavoilla:

 • Soita luottokorttiyhtiöillesi ja rahoituslaitoksillesi: Tarkista laskusi ja kuukausittaiset tiliotteet ja ole valmis haastamaan kaikki maksamasi maksut tai huijarit, jotka ovat ostaneet.
 • Poista sovelluksia: Poista ja poista kaikki sovellukset, joita olet pyytänyt asentamaan.
 • Skannaa järjestelmäsi: Suorita täydellinen tarkistus virus- ja haittaohjelmien torjuntaohjelmillasi sekä todellisella Windowsin suojauksella poistaaksesi kaikki haittaohjelmat.
 • ilmoittaa Microsoftille: Voit myös auttaa estämään uusia huijauksia kertomalla Microsoftille kokemuksistasi huijauksesta. Jos haluat ilmoittaa Microsoftille väärennetystä varoitusviestistä tai väärennetystä verkkosivustosta, voit täyttää vaarallisen sivuston ilmoituslomakkeen Microsoftin virallisella verkkosivustolla.
 • Ota yhteyttä Microsoftin tukeen: Jos tarvitset kiireellistä apua tai teknistä tukea, ota yhteyttä Microsoftin tukeen tai Microsoftin maailmanlaajuiseen asiakaspalveluun.

Por Markus