GettyImages 1125692321 b5846dbd67fc4ab6b85bd54b83e2da05

Mitä tietää

 • Syntymätodistusten etsijä: Alkuperäisiä asiakirjoja varten käy osavaltiosi elintärkeiden verkkosivustolla tai pyydä VitalChekiltä kopio syntymätodistuksesta.
 • Esivanhemmat: Geneologiasivustot sisältävät usein sukulaisten lähettämiä syntymätietoja. Joissakin on syntymätodistuksen hakutoiminto.
 • Siirry offline-tilaan: Muita vaihtoehtoja ovat laskentatiedot, vanhat sanomalehtiartikkelit, kirkot, joissa on kastekirjat, perheen raamatut ja hautausmaat.

Tämä artikkeli kattaa useita tapoja löytää syntymätodistus sekä verkossa että offline-tilassa.

Käytä syntymätodistusten etsijää

Luotettavimmat syntymätodistusten lähteet ovat ensisijaiset lähteet: asiakirjat käsitelleet alkuperäiset tahot. Syntymätodistukset ja asiakirjat ovat valtion ja sairaalan organisaatioiden todentamaa materiaalia. Tämän toimintatapa vaihtelee osavaltioittain, joten on parasta löytää osavaltiosi elintärkeitä tietoja käsittelevä verkkosivu Kansallisen terveystilastokeskuksen kautta ja siirtyä sieltä, tai voit käyttää VitalChekin verkkosivustoa saadaksesi kopion syntymätodistuksestasi. Jos et ole Yhdysvalloissa, voit ehkä etsiä syntymätodistuksia tai sukuhistoriatietoja virallisilta hallituksen verkkosivustoilta, kuten Birth Registries in Australia tai Library and Archives Canada. Voit myös hyödyntää ilmaista palvelua, kuten Family Tree Now.

Pohjois-Dakotan Vital Records -osasto.

Voit myös tehdä yleisen verkkohaun: syntymätodistukset *.govKuten syntymätodistukset california *.gov. Sieltä löydät virallisen verkkosivuston, josta saat tärkeitä tietoja, kuten syntymätietosi (esimerkiksi Kalifornian kansanterveysministeriön tärkeät tiedot -sivu). Toinen laaja hakusivusto julkisille tietueille on State Records. Tarvitset vain nimen ja sijainnin, mutta pääsy täydellisiin syntymätietoihin maksaa muutaman dollarin kuukaudessa, muuten näet vain henkilön nykyisen ikänsä ja sukulaiset.

Osavaltion ennätystulokset kohteelle Scott D Cole

Osavaltio kirjaa tulokset.

Arkistojen elintärkeät asiakirjat ovat toinen esimerkki, jossa sinun on maksettava syntymätodistusten katsomisesta. Kaikki syntymätodistukset eivät sisällä samoja tietoja; tämä vaihtelee maittain ja osavaltioittain. Esimerkiksi syntymäaika voi olla saatavilla vain «pitkän lomakkeen» syntymätodistuksessa tai se voidaan jättää kokonaan pois todella vanhoista asiakirjoista tai syntymäpäiväkirjoista, jos joku on syntynyt suhteellisen pienessä kaupungissa.

Esivanhempien palvelun käyttö

Seuraavaksi paras vaihtoehto on käyttää esi-isien verkkosivustoa. Jos joku on sisällyttänyt tietosi sukututkimusraporttiin, voit löytää tietoa syntymätiedoista, kuten syntymäaikasi ja -paikkasi, keitä sukulaisiasi ovat ja ehkä muutakin. Joillakin esi-isien sivustoilla on jopa hakuvaihtoehtoja syntymätodistusten etsimiseen. Voit kokeilla FamilySearchin historiallisia tietueita tai Findmypastia, sukututkimuspalvelua, joka voi luetella henkilön syntymäajan ja yleisen sijainnin. se toimii Yhdysvalloissa, Irlannissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa ja muissa paikoissa.

Siirry offline-tilaan

Jotkut osavaltion, läänin tai kirkon asiakirjat eivät ole eivätkä todennäköisesti koskaan tule olemaan verkossa. Esimerkiksi kirkolla, jolla on kastekirjat – joka sinua kiinnostavasta ajanjaksosta riippuen saattaa olla ainoa saatavilla oleva syntymätodistus – 200 tai 300 vuoden takaa, ei juurikaan ole syytä maksaa noiden asiakirjojen digitalisoimisesta ja nostamisesta esiin. . Väestönlaskennan tiedoista, vanhoista sanomalehtiartikkeleista ja niihin liittyvistä sukuhistoriasta saatujen vihjeiden käyttäminen voi usein saada sinut oikealle alueelle. Jos olet esimerkiksi kastettu ja tiedät missä, ota yhteyttä oppilaitokseen ja kysy, voitko etsiä tietojasi heidän tietueistaan. Tai jos sinulla on käsitys syntymäpaikastasi, voit ottaa yhteyttä kyseiseen sairaalaan ja pyytää hallintoosastoa kaivaamaan arkistosi esiin, edellyttäen, että annat heille tarpeeksi henkilökohtaisia ​​tietoja todistaaksesi niiden aitouden. sinun etsimäsi tiedot. Jos mikään muu epäonnistuu, on olemassa muita offline-paikkoja, joista voit etsiä syntymäaikaasi (ja muita syntymään liittyviä tietoja), kuten vauvakirjoja, syntymäilmoituksia (näitä löytyy joskus myös sanomalehdistä) ja raamattuja. Vaikka se on työlästä, jos sinulla ei ole paljon tietoa aloittaaksesi, saatat olla onnekas löytää jonkun syntymäaika ja mahdollisesti muita hautausmaan tietoja. Jos sinulla ei ole aavistustakaan, mistä aloittaa, BillionGravesin kaltainen haudanetsintä on hyvä lähtökohta ja voi jopa säästää matkan fyysiseen hautaan. Vaikka löytäisit vain henkilön kuolleen sukulaisen, sitä voidaan käyttää hyödyllisenä tietona sukututkimushaussa.

FAQ

 • Miten syntymäaika määritetään?

  Henkilön syntymäaika ilmoitetaan, kun koko vauva (päästä varpaisiin) on poistettu vanhemman kehosta.

 • Mitä syntymäaikani merkitsee minulle?

  Monet astrologian seuraajat uskovat, että syntymäaikasi voi vaikuttaa siihen, miten näet maailman ja miten muut näkevät sinut nousevan merkkisi vuoksi. Astrologian ulkopuolella syntymäaikasi on vain lisätietopiste – sitä ei tarvita viralliseen rekisteröintiin tai dokumentaatioon.

 • Mistä saan selville, mihin aikaan synnyin ilman syntymätodistusta?

  Paras tapa saada selville, milloin synnyit ilman virallisia asiakirjoja, on kysyä suoraan vanhemmiltasi tai joltakulta, joka oli syntymässäsi. Yksittäiset tilit eivät ole yhtä tarkkoja, mutta jos et halua pyytää viranomaiskopiota tai etsiä tietueita, on parasta tehdä niin.

 • Mistä SnapChat tietää, mihin aikaan synnyin?

  Snapchatin astrologiset ominaisuudet edellyttävät tarkat ajat ja päivämäärät käyttäjän syntymästä toimiakseen. Sovellus ei pysty tunnistamaan tietoja itse. Käyttäjien on syötettävä tiedot manuaalisesti.

Por Markus