Lenovo IdeaCentre 310S 009 HERO SQ 5e681a5cff634458824447a748928fdd
Mitä me pidämme?

 • Ohut profiili
 • kevyt
 • Edullinen
 • Mukana optisella levyllä

Mistä emme pidä

 • Halpoja oheislaitteita
 • Alhainen rakennuslaatu
 • Keskinkertaiset käsittelynopeudet
 • Minimi RAM

Lenovo IdeaCentre 310S saattaa olla sopiva PC kevyeen käyttöön, mutta siitä puuttuu rakennuslaatu ja prosessointiteho palvelemaan raskaan käyttäjän pitkällä aikavälillä.

2.7

Lenovo IdeaCentre 310S (2019-malli)

Lenovo IdeaCentre 310S

tässä artikkelissa

Ostimme Lenovon IdeaCentre 310S:n, jotta asiantuntija-arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Lenovo IdeaCentre 310S on pienikokoinen ja edullinen pöytätietokone, joka on suunniteltu perhe-, koulu- tai työkäyttöön. Se sisältää melkein kaiken, mitä tarvitset aloittaaksesi – tuo vain oma näyttösi. Testasin Lenovo IdeaCentre 310s -laitetta viikon ajan nähdäkseni, kuinka se vertaa samanlaisia ​​​​vaihtoehtoja markkinoilla.

Suunnittelu: näyttää sivuttaissuuntaiselta DVD-soittimelta

Lenovo IdeaCentre 310S on paljon ohuempi profiili kuin perinteisellä pöytätietokoneella, sillä se on vain 3,5 tuumaa leveä, 13,5 tuumaa korkea ja 11,7 tuumaa edestä taaksepäin. Se ei ole läheskään yhtä kompakti kuin minitietokone, kuten ChromeBox tai Mac Mini, mutta se mahtuu mukavasti pöydän tai pöydän alle. Voit jopa laittaa 310S:n työpöydällesi, ja sen vaatimaton ulkonäkö ja yksitoikkoinen värimaailma sopivat hyvin yhteen muiden oheislaitteiden kanssa.

310S on retro-ilme. Se näyttää itse asiassa hieman vanhemmalta DVD-soittimelta, joka on käännetty kyljelleen. ODD:n (optisen aseman) CD-paikka on vasemmassa yläkulmassa, kun taas virtapainike, neljä USB-porttia (kaksi USB 3.0 ja kaksi USB 2.0), mikrofoniliitäntä, kuulokeliitäntä ja multimediakortinlukija sijaitsevat Yläoikea. Takapuolelta löydät HDMI-portin, VGA-portin, Ethernet-portin ja analogiset ääniportit. Löydät myös kaksi ylimääräistä USB 2.0 -porttia, sillä IdeaCentressa on yhteensä kuusi USB-porttia.

Tietokone on helppo avata. Sivupaneeli pysyy paikallaan kahdella pienellä ruuvilla 310S:n takana. Kun olet irrottanut nämä ruuvit, liu’uta sivupaneeli pois päästäksesi käsiksi sisälle. Sisällä komponentit näyttävät ja tuntuvat perustavanlaatuisilta, eikä komponenttien sijoittelussa ole kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Pieni prosessorituuletin on asennettu vinoon, mutta se ei juurikaan auta pitämään järjestelmää viileänä. 310S:n takaosassa ja sivupaneelissa on vähän ilmanvaihtoa, mutta kokonaisuutena siitä puuttuu riittävä ilmanvaihto. Se lämpenee hieman, varsinkin pitkän käytön jälkeen.

Lenovo IdeaCentre 310S

Näyttö: integroitu näytönohjain

Lenovo IdeaCenter 310S:ssä ei ole erillistä näytönohjainta, vaan AMD Radeon 5:n integroitu GPU. Voit pelata hyvin yksinkertaisia ​​pelejä, muokata valokuvia ja katsella HD-videoita, mutta et voi käyttää sitä korkeatasoiseen pelaamiseen tai graafiseen suunnitteluun. Siinä on HDMI- ja VGA-portit videoille.

Suorituskyky: hitaalla puolella

310S toimii 3,1 GHz AMD A9 -prosessorilla ja siinä on 1 Tt:n SATA HDD, joka pyörii 7 200 rpm:llä. Siinä on vain 4 Gt RAM-muistia, joka on pöytäkoneen spektrin alapäässä, mutta voit laajentaa RAM-muistia jopa 8 Gt: iin, koska siinä on toinen RAM-paikka.

Vaikka 310S on yleensä luotettava, se sai keskinkertaiset pisteet vertailutesteissä. IdeaCentre 310S:ssä ei ole ongelmia useiden sovellusten käytössä samanaikaisesti, ja se liikkuu saumattomasti edestakaisin eri avoimien ikkunoiden välillä. Voit katsoa videon, tarkistaa sähköpostisi, kirjoittaa Word-asiakirjan ja siirtyä työohjelmaan ilman suuria viiveitä. Käynnistysaika on kuitenkin hidas ja joidenkin ohjelmien avaaminen kestää hieman kauemmin kuin odotat.

Vaikka 310S on yleensä luotettava, se sai keskinkertaiset pisteet vertailutesteissä. PCMark10:ssä se saavutti näyttämättömän pistemäärän 1 790. Se sai paremmat pisteet olennaisessa (3 530) ja tuottavuudessa (3 332) ja heikommin digitaalisen sisällön luomisessa (1 324) ja muissa graafisissa osissa, kuten valokuvissa (1 579) ja videoissa (1 665). GFXBenchissä grafiikan vertailuarvot eivät olleet paljon parempia. Lenovo teki 24,95 FPS Car Chase -pelissä ja 27,63 FPS Manhattan 3.1:ssä.

Lenovo IdeaCentre 310S

Tuottavuus: optinen asema DVD-polttimelle

IdeaCentre 310S:n mukana tulee hiiri ja näppäimistö, mutta oheislaitteet (etenkin hiiri) ovat heikkolaatuisia. Langallinen hiiri on halvalla rakennettu, eikä siinä ole ergonomista muotoilua, minkäänlaista pitoa tai mukavaa tuntumaa. Täysikokoinen langallinen näppäimistö on laadukkaampi kuin hiiri, hyvä korkeus ja näppäimet. Näppäimistön pohjassa on myös kumijalat, joten se istuu tukevasti pöydällä. Vaikka levyasemat ovat yhä vähemmän yleisiä tietokoneissa, 310S:ssä on ODD (optinen asema), joka toimii myös DVD-polttajana. Tästä voi olla hyötyä joillekin ihmisille, jotka haluavat toistaa tai luoda CD- ja DVD-levyjä.

Voit laajentaa työmuistia jopa 8 Gt:iin, koska siinä on toinen RAM-paikka.

Ääni: Ei sisäänrakennettuja kaiuttimia

Et löydä sisäänrakennettuja kaiuttimia 310S:stä, mutta edessä on 3,5 mm kuulokeliitäntä ja mikrofoniliitäntä. Takaosassa on myös vaaleanpunaiset, vihreät ja siniset analogiset audioportit mikrofonille, linjaulostulolle ja etukaiuttimille. Voit myös liittää vain näytön ja käyttää kaiuttimia. Sinulla on useita vaihtoehtoja äänilähteen liittämiseen, vaikkakin perusvaihtoehtoja. Itse tietokone on joskus äänekäs, mutta tämä johtuu luultavasti pienestä suorittimen tuulettimesta. IdeaCentresta puuttuu myös SSD, ja siinä on vain 1 Tt:n SATA-kiintolevy.

Lenovo IdeaCentre 310S

Verkko: vakaa yhteys

Langallisen internetin Ethernet-portin lisäksi Lenovo 310S:ssä on langaton 802.11 AC. Sen mukana tulee myös antenni Wi-Fi-alueen laajentamiseksi, vaikka antenni onkin hieman ohut. Yhteys on kuitenkin luotettava, enkä ole havainnut yhteysongelmia. 310S on Bluetooth 4.0 -yhteensopiva, joten voit yhdistää laitteita, kuten langattomia Bluetooth-näppäimistöjä ja kuulokkeita.

Kamera: ota mukaan oma web-kamera

Lenovo IdeaCentre 310S ei sisällä verkkokameraa, mutta voit helposti lisätä edullisen pöytätietokoneen verkkokameran. Voit yleensä ostaa sellaisen vain 20–30 dollarilla etsimäsi laadusta ja ominaisuuksista riippuen.

Ohjelmisto: Windows 10 Home

310S toimii Windows 10 Home -käyttöjärjestelmällä, joka on tehokas käyttöjärjestelmä, joka on ihanteellinen tämän tyyppisille tietokoneille. Lenovon mukana tulee myös Microsoft Office 365:n 30 päivän kokeiluversio sekä 30 päivän McAfee LiveSafen kokeiluversio. Mukana on joitain muita bloatware-ohjelmia, ja saatat haluta käydä läpi «aloita uudesta» -asennuksesta, joka asentaa Windows 10:n uudelleen ilman joitain nippuohjelmia.

Lenovo IdeaCentre 310S

Hinta: halpa vaihtoehto

Lenovo IdeaCentre 310S:n vähittäismyyntihinta on 275–400 dollaria, ja se on saatavana muutamassa eri kokoonpanossa eri käsittelyvaihtoehdoilla ja tallennuskapasiteetilla. Testaamani mallin hinta on yleensä 300–400 dollaria.

Lenovo IdeaCentre 310S vs Lenovo ThinkCentre M720

Lenovo ThinkCentre M720 (katso verkossa) on tehokkaampi, 3,7 GHz Intel Pentium Gold -prosessori, 500 Gt HDD-tallennustila ja 4 Gt DDR4 RAM (mutta tukee jopa 64 Gt). ThinkCentresta puuttuu joitain ominaisuuksia, joita haluaisit nähdä kotitietokoneessa viihdettä varten, kuten HDMI ja sisäänrakennettu Wi-Fi-yhteys, mutta se on sopiva vaihtoehto yrityksille. IdeaCentre 310S:ssä on vähemmän prosessointitehoa, mutta se on parempi perheelle, sillä siinä on ominaisuuksia, kuten optinen asema, Wi-Fi sekä Bluetooth- ja HDMI-yhteys.


Lopullinen tuomio

Paljas luusto PC, joka kattaa perustarpeet, mutta ei todellakaan loista millään alueella.Lenovo IdeaCentre 310S toimii käynnistystietokoneena tai lyhytaikaisena ratkaisuna, kun tarvitset tietokoneen, mutta siellä on parempia vaihtoehtoja.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  IdeaCentre 310S (2019 malli)

 • Tuotteen merkki:

  Lenovo

 • Artikkelinumero

  6291839

 • Hinta

  280,00 dollaria

 • Paino

  9,5 kiloa.

 • Tuotteen mitat

  11,7 x 3,5 x 13,5 tuumaa.

 • Takuu

  1 vuosi

 • Portit

  USB 3.0 x 2, USB 2.0 x 4, HDMI x 1, VGA x 1

 • Käyttöjärjestelmä

  Windows 10 Home Prosessori: AMD A9

 • Prosessorin nopeus (perus)

  3,1 GHz

 • Varastointi

  1TB SATA HDD

 • Mitä sisältyy

  Lenovo IdeaCentre 310s, hiiri, näppäimistö, Wi-Fi-antenni, virtalähde

Por Markus