Lenovo LaptopsUnder200 Ideapad14 HeroSquare e242c81fff2b44a7b12e8f5108c1691d

Lenovo Ideapad 14

Mitä me pidämme?

 • Erittäin edullinen hinta
 • Vankka, ensiluokkainen rakenne
 • Moderni I/O ja paljon portteja

Mistä emme pidä

 • Hidas ja alhainen prosessointiteho
 • Hieman haalistunut näyttö
 • Kameran/ääniosaston puute

Lenovo Ideapad 14 ei ole tarkoitettu työkoneeksi, mutta jos haluat hyvän tuntuisen ja edullisen kannettavan opiskelijalle tai matkailijalle, tämä voi olla hyvä ostos.

2.5

Lenovo Ideapad 14 81A5001UUS

Lenovo Ideapad 14

tässä artikkelissa

Ostimme Lenovo Ideapad 14:n, jotta asiantuntija-arvioijamme voisi testata ja tarkistaa sen perusteellisesti. Jatka lukemista saadaksesi koko tuotearviomme.

Tässä Lenovo Ideapad -sarjan 14-tuumaisessa mallissa on enemmän kuin muutama ongelma, jotka kummittelevat sen muuten premium-ulkoasussa. Toisaalta näyttö näyttää kirkkaalta ja kunnolliselta, ja rakennuslaatu on selvästi hintaluokan yläpuolella. Toisaalta pienemmän sisäisen RAM-muistin ja täyden Windows 10 Home -käyttöjärjestelmän yhdistelmän vuoksi tämä kannettava tietokone pyrkii tukehtumaan hieman suorituskykyosastolla. Kokeilin konetta noin viikon. Lue, mitä mieltä olen tästä edullisesta kannettavasta tietokoneesta.

Lenovo Ideapad 14

Muotoilu: yksinkertainen ja tyylikäs

Lenovo osaa suunnitella kannettavan tietokoneen. Ideapad-mallisto loistaa todella alhaisimmallakin hinnalla tukevan tuntuisella muovilla, puhtailla, terävillä reunoilla ja erittäin ohuella rungolla. 14 tuuman vaihtoehto teki minuun vaikutuksen heti laatikosta otettuna, varsinkin kun se on vain 0,7 tuumaa paksu ja painaa vain 3,17 kiloa. Ottaen huomioon, että 14 tuuman näyttö on kääritty tähän, olin todella iloinen nähdessäni Lenovon pitäneen asiat niin ohuina. Lisäksi matta hopeanvärinen ulkopinta ja hieman puolisuunnikkaan muotoinen sarana yhdistettynä Lenovon logoon oikeassa yläkulmassa rungon keskellä, tekevät Ideapadista todella houkuttelevan tarjouksen. Toisin sanoen näyttää siltä, ​​​​että se maksaa paljon enemmän kuin se todellisuudessa on.

Asennusprosessi: vakio, mutta hieman hidas

Jokainen, joka on asentanut Windows-tietokoneen, tietää tämän harjoituksen: Käynnistettäessä saat Cortanan ohjaama asennusprosessi, joka sisältää rekisteröitymisen alueellesi ja Windows-tilillesi kirjautumisen. Kuitenkin, kun olet tehnyt kaikki valinnat, vaihtuva prosessi kaiken sujumiseksi tuntui huomattavasti hitaammalta kuin joissakin muissa testaamissani edullisissa kannettavissa tietokoneissa. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että se käynnistää täyden Windows 10 Home -käyttöjärjestelmän kevyemmän S-ohjelmiston sijaan. Tämä on mielestäni virhe, johon palaan myöhemmin, mutta se on tärkeä huomautus asennusvaiheessa.

Näyttö: Lenovon historian mukainen

Olen erittäin vaikuttunut Lenovon näytöistä kautta linjan. Hintaluokan alimmasta päästä löydät tekniset tiedot, jotka vastaavat budjettitrendejä. 16:9-näytössä on sama halpa LED-paneeli, jonka resoluutio on 1366×768, jonka näet useimmissa tämän alueen kaikkien valmistajien edullisissa kannettavissa tietokoneissa. Mutta Lenovon näytöille valitseman mattapinnan ja kunnollisen dynaamisen alueen ansiosta pidän näytöstä paljon paremmin kuin esimerkiksi HP:n näytöstä. Ollakseni rehellinen, värivasteessa on edelleen paljon vahaa ja näyttö kallistuu siniseksi, joten sinun on lämmitettävä se Windowsin yövalotilassa. Mutta kaiken kaikkiaan hintaan odotin jotain paljon pehmeämpää ja vähemmän määriteltyä. Tämä menee varmasti läpi tavallisten videoiden katseluun.

Suorituskyky: Suuri pettymys suurempiin tehtäviin

Tarkasteltaessa kaksiytimistä Intel Celeron N3350 -prosessoria (oletuskellotaajuus 1,1 GHz) odotin samanlaista suorituskykyä kuin muutkin testaamani Celeron-kannettavat. Näin ei kuitenkaan vain ollut. Perusverkkosivujen lataaminen ja sovellusten vaihtaminen kesti helposti 50 prosenttia kauemmin kuin jopa aiemmin tänä vuonna testaamani 11 tuuman Ideapad. Miksi niin? Syitä on kaksi: aluksi ostin kokoonpanon, jossa on vain 2 Gt DDR3-RAM-muistia, koska halusin nähdä, mitä kevyempi kannettava voisi tehdä. Tämä olisi voinut olla hyvä, jos Lenovo olisi valinnut ladata Windows 10 S:n Homen sijaan, mutta Homen (mukaan lukien jotkin Lenovon bloatware-ohjelmat) ja kolmannen osapuolen tietoturva- ja salausvaatimusten vuoksi tämä ei onnistu. Älä leikkaa sitä kenellekään, joka tarvitsee raskaan koneen.

14 tuuman vaihtoehto teki minuun vaikutuksen heti laatikosta otettuna, varsinkin kun se on vain 0,7 tuumaa paksu ja painaa vain 3,17 kiloa. Niin kauan kuin käytät Microsoft Edgeä (Windowsin oletusselain), sinun pitäisi pystyä selaamaan verkkoa ja suorittamaan perustyötehtäviä helposti. Älä odota avaavasi yli puoli tusinaa välilehteä kerralla, äläkä todellakaan odota pelaavasi tai suoratoistavasi mediaa. Tämän seurauksena sisäänrakennettu Intel HD 500 -grafiikkaprosessori ei todellakaan saa mahdollisuutta näyttää minulle, mihin se pystyy, koska prosessori tukehtuu ennen kuin raskaammat pelit ehtivät latautua.

Tuottavuus ja komponenttien laatu: kiinteät komponentit, mutta rajallinen moniajo

Alhaisen suorituskyvyn vuoksi et todellakaan voi odottaa, että laskentataulukoita ja selaimen välilehtiä on auki, joten en suosittelisi tätä konetta tavalliselle kannettavalle tietokoneelle. Kuitenkin, kuten lähes muiden Lenovon kannettavien tietokoneiden kohdalla, näppäimistö ja ohjauslevy ovat mielestäni erittäin vaikuttavia. Ohut näppäimet eivät itse asiassa tunnu niin ohuilta, ja ne tarjoavat sinulle tyydyttävän määrän toimintaa. Ne tuntuvat hieman pehmeämmiltä kuin perinteisempi näppäimistö, mutta jos pystyt käsittelemään sitä, näiden näppäinten muovi ja rakenne tuntuvat hyvältä. Jopa ohjauslevy, jossa oli huomattava napsautus- ja eletuki, antoi minulle aavistuksen paljon premium-laitteesta.

Ääni: Tinny and Misdirected

Yksi haittapuoli, jonka olen havainnut useimmista halvemmista Lenovon koneista, on se, että sisäänrakennetut kaiuttimet eivät yksinkertaisesti ole sopivia, vaikka luulet tämän olevan kannettava tietokone. Suoraan sanottuna en edes osannut sanoa, mistä kaiuttimet tulivat – välillä ääni tuntui tulevan koneen alapuolelta syliin ja toisinaan se tuntui tulevan näppäimistön alta. Kiinteällä alustalla ääni voi kulkea hieman paremmin ja antaa täyden vastauksen, mutta jos se on sylissäsi, voit odottaa vaimeaa, tinaista ääntä.

Verkko ja liitettävyys: kiinteä joukko, sekä langallinen että langaton

Lenovo on siirtänyt suuren osan tämän edullisen kannettavan tietokoneen yleiskustannuksista nykyaikaisiin I/O-ominaisuuksiin. Ensinnäkin sisäänrakennettu langaton kortti käyttää nykyaikaisempaa 802.11ac-protokollaa n-järjestelmän sijaan, mikä tarkoittaa, että hyödyt melko nopeista nopeuksista, ja Bluetooth-yhteys toimii hyvin heti.

Lenovo Ideapad 14

Siinä on 2 täysikokoista USB 3.0 -porttia ja yksi USB Type-C -portti, mikä tarkoittaa, että tiedonsiirtonopeuden tulee olla riittävä oheislaitteiden kanssa. Lenovo on myös asentanut täysikokoisen HDMI-portin lisänäyttöä ja microSD-korttipaikkaa varten. Jälkimmäinen on tärkeä, koska tässä kokoonpanossa on vain 32 Gt flash-kaltaista tallennustilaa, joten sinun on väistämättä laajennettava sitä lopulta.

Kamera: ei mitään videopuhelua kotiin

Kuten useimmat kannettavat tietokoneet, budjetti tai muut, kamera ei todellakaan ole mikään erikoinen. Lenovo ei ole selvillä teknisistä tiedoista, mutta ohjelmistokeskeinen tarkkuus ja huono suorituskyky heikossa valaistuksessa tekevät tästä selvän negatiivisen kannettavan tietokoneen kannalta. Videopuhelut ovat kunnossa, mutta sinulla on enemmän ongelmia suorituskyvyn kuin verkkokameran resoluution kanssa. Kaiken kaikkiaan en voi moittia kannettavaa tietokonetta liikaa, koska vielä kalliimpia vaihtoehtoja puuttuu tästä kategoriasta.

Akun kesto: todella vaikuttava, jopa isommalla näytöllä

Mukana toimitettu kaksikennoinen litiumioniakku on vakiovaruste useimpiin tämän luokan kannettaviin tietokoneisiin, ja Lenovo ilmoittaa, että saat noin 8 tuntia yhdellä latauksella. Luku on vaikuttava, kun otetaan huomioon suurempi 14 tuuman näyttö (enemmän pikseleitä = enemmän virrankulutusta) ja se, että tämä kone yrittää parhaansa suorittaakseen täyden Windows 10 Homen koontiversion. Normaalikäytössä tämä kannettava tietokone antoi minulle melkein 8 tuntia, jos olet mukava käyttää sitä pienemmillä prosenttimäärillä. Normaalikäytössä se kannattaa kuitenkin ladata kerran päivässä, joten älä ota sitä mukaasi usean päivän työmatkoille lataamatta sitä.

Tässä kannettavassa Windows 10 Homen koko koontiversio on aivan liikaa 2 Gt:n RAM-muistille. Kaikki asennuksesta perusselailuun tuntui tämän seurauksena hitaammalta.

Ohjelmisto: Liian kunnianhimoinen laitteiston tietoihin nähden

Mitä enemmän tarkastelen edullisia kannettavia tietokoneita, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että nämä halvemmat koneet eivät yksinkertaisesti kestä Windows 10 Homen täyttä versiota. Monet halvemmat koneet latautuvat kevyempään Windows 10 S -käyttöjärjestelmään, mikä antaa sinulle kontrolloidumman ympäristön ja rajoitetun bloatwaren. Lisäksi voit hankkia sovelluksia vain suoraan Windows Storesta. Tämä rajoittaa vaihtoehtojasi, mutta kuten olen nähnyt täällä 14 tuuman Ideapadissa, se poimii myös löysää muuten halvemman luokan konetta. Tässä kannettavassa Windows 10 Homen koko koontiversio on aivan liikaa 2 Gt:n RAM-muistille. Kaikki asennuksesta perusselailuun tuntui tämän seurauksena hitaammalta. Jos sinulla on kuitenkin hieman kärsivällisyyttä, voit ladata helposti kolmannen osapuolen sovelluksia ja saada Microsoft 365:n vuoden ilmaiseksi, mikä on bonus. Kaiken kaikkiaan tämä kone olisi saanut paljon korkeammat arvosanat Windows 10 S:llä.

Hinta: Yleensä erittäin edullinen

Mielestäni tämä on enimmäkseen hyvä ostos, jos löydät sen oikeaan hintaan. Kirjoitushetkellä kone maksaa Amazonissa 170 dollaria, mikä on todella hyvä tarjous täydelle Windows-kannettavalle. Olen nähnyt sen maksavan lähes 200 dollaria, enkä voi olla ajattelematta, että rahasi tällä tasolla voitaisiin käyttää paljon paremmin johonkin Windows 10 S:n kanssa. Mutta jos löydät tämän Ideapadin hintaan 150–170 dollaria, se saattaa olla sen arvoista opiskelijalle tai jollekin, joka etsii vähemmän arvokasta, alhaisemman riskin konetta.

Lenovo Ideapad 14 vs Asus X441 14″

Olen testannut kahta 14 tuuman kannettavaa tietokonetta ja pidän niitä mielenkiintoisena vertailuna, sillä jokainen tekee omat asiansa hyvin. Ideapad näyttää ja tuntuu paljon paremmalta rakenteen näkökulmasta, jossa Asus X441 tuntuu paksulta, kömpelöltä ja vanhentuneelta. Ideapadissa on flash-tallennustila ja Asusissa hitaampi, äänekkäämpi kiintolevy. Mutta Asus toimii vain hieman paremmin, kun on enemmän RAM-muistia, ja se tarjoaa silti täyden Windows Home -koontiversion. Se on heitto, joka todella riippuu prioriteeteistasi.


Lopullinen tuomio

Virta puuttuu, mutta riittävän edullinen kevyeen selaamiseen.Tämä ei ole millään tavalla tehokas kannettava tietokone, mutta ei myöskään mitään tässä hintaluokan päässä. Lenovo Ideapad 14 pärjäisi paljon paremmin enemmän RAM-muistia ja kevyemmällä käyttöjärjestelmällä, mutta rakennuslaatu ja kohtuullinen näyttö yhdistettynä nykyaikaiseen I/O:hen ja tarkkaan yksityiskohtiin tekevät siitä loistavan, jos löydät sen oikea hinta.

Tekniset tiedot:

 • tuotteen nimi

  Ideapad 14 81A5001UUS

 • Tuotteen merkki:

  Lenovo

 • Hinta

  250,00 dollaria

 • Julkaisupäivämäärä

  tammikuuta 2019

 • Tuotteen mitat

  13,1 x 9,3 x 0,7 tuumaa.

 • Väri

  Hopea

 • Prosessori

  Intel Celeron N3350, 1,1 GHz

 • RAM

  2GB

 • Varastointi

  32GB

Por Markus