GettyImages 473176382 5b30f29b04d1cf003699124b 5be61022c9e77c005248b2da

Mitä tietää

  • Perus: Laita lainausmerkit ihmisten/paikkojen koko nimien ympärille (esim. «John Joseph Smith» tai «Los Angeles 1991»).
  • Lisäasetukset: lisää tietyt päivämäärät (esim. «Nobel-palkitut» 1965…1985).
  • Tai: sulje pois tulokset miinusmerkillä (esim. «nobel-palkinnon saajien» teknologiasivusto: wikipedia.org)

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka lainausmerkkejä käytetään hakukoneiden kyselyissä.

Etsi nimiä lainausmerkeillä

Yksi hyödyllisimmistä syistä on nimen etsiminen. Voit esimerkiksi kirjoittaa:

John Joseph Smith

Haasteena tässä on se, että hakukone näyttää Johnin nimet, mutta myös Josephin ja Smithin nimet ja luultavasti jopa muita nimiä, jotka sisältävät sellaisia ​​kuin esim. kestää nimet. Saatat löytää satoja miljoonia tuloksia; kaukana siitä, mitä todella haluat. Pikakorjaus paljon parempiin tuloksiin (ja satoja miljoonia vähemmän selattavia verkkosivuja) olisi kirjoittaa seuraava, jotta kaikki tulokset sisältävät kaikki kolme nimen osaa peräkkäin:

"John Joseph Smith"

Etsi paikkoja lainausten avulla

Lainausmerkkien käyttäminen sijainnin ympärillä on tärkeää, jos kyseessä on epäselvä paikka tai jos lisäät hakuun muita kohteita. Tässä on yksinkertainen esimerkki:

Los Angeles 1991

Tämä haku palauttaa erilaisia ​​tuloksia vuoden 1992 Los Angelesin mellakoista. Saattaa tuntua oudolta, että nämä tulokset ovat hausta vuodelta 1991, mutta näin tapahtuu, koska osa sisällöstä sisältää päivämäärän 1991, vaikka pääaihe koskee vuotta myöhemmin tapahtuvaa tapahtumaa. . Muokkaa hakua kuitenkin hieman lisäämällä sen ympärille lainausmerkkejä, niin tulokset ovat hyvin erilaisia.

"Los Angeles 1991"

Los Angeles 1991 Google-haku

Tämä haku on nyt lähes täysin täynnä tuloksia vuoden 2015 elokuvasta nimeltä Los Angeles 1991. Syy tähän on ilmeinen: lainaukset vaativat, että kaikki tulokset sisältävät kaikki kolme kohdetta tässä järjestyksessä.

Tarkennettu haku lainausmerkeillä

Tarkkojen lauseiden etsiminen on hyödyllistä, mutta voit tehdä paljon muutakin lainatun haun lisäksi saadaksesi entistä parempia tuloksia.

Hae tuloksia tietyillä päivämäärillä

Käytä lainausmerkkejä tavalliseen tapaan, mutta sisällytä myös päivämäärät rajoittaaksesi tulokset sisältöön, jossa luetellaan vain kyseiset vuodet.

"nobel prize winners" 1965..1985

Sitaatit Google-haussa Nobel-palkinnon saajille

Sulje pois tietyt kohteet tuloksista

Jos et pidä näkemistäsi tuloksista, käytä miinusmerkkiä ilmoittaaksesi hakukoneelle, että et nimenomaan ole kiinnostunut näkemään kyseiset kohteet tuloksissa. Tämä strategia toimii sanoille, päivämäärille, muille lauseille ja jopa kokonaisille verkkotunnuksille.

"nobel prize winners" -technology -site:wikipedia.org

Google-haussa site-komennon kanssa käytetyt lainausmerkit

Etsi tulokset jostain erityisestä

Jotkut hakukoneet, kuten Google, antavat sinun määrittää, mistä lainausmerkeissä olevaa lausetta etsitään. Jos esimerkiksi haluat näyttää vain sivut, jotka sisältävät artikkelisi otsikossa:

allintitle:"nobel prize winners" 

Se toimii myös lauseen löytämisessä tulosten URL-osoitteesta:

allinurl:"nobel ​prize winners"

Lainausmerkkien käyttäminen tiedostojen etsimiseen

Viimeinen mielenkiintoinen hakuyhdistelmä, josta keskustelemme, on lainausmerkkien käyttäminen tiedostojen etsimiseen. Löydät kaikenlaisia ​​tiedostotyyppejä, etenkin Googlen kautta. Tämä esimerkki näyttää, kuinka voit etsiä lauseita lainausmerkeillä ja rajoittaa samalla kaikki tulokset vain PDF-tiedostoihin.

"nobel prize winners" filetype:pdf

Lainattu Google-haku Nobel-palkittujen ja PDF-tiedostojen perusteella

Lainaukset vs. Ei lainauksia

Ennen kuin käsittelemme yksityiskohtia siitä, milloin sinun tulee tietää, pitäisikö haussa käyttää lainausmerkkejä, katsotaanpa, mitä tapahtuu, jos et käytä sitä. Harkitse tätä esimerkkinä:

nobel prize winners 1987

Jos haet näitä sanoja Googlessa, saatat saada huipputuloksen Nobelista Rauha Palkinnon voittajat, koska periaatteessa käsket hakukonetta etsimään näihin sanoihin liittyvää sisältöä, mutta et tarvitse näitä sanoja tarkasti.

Tulokset voivat myös tuoda esiin sivuja, jotka sisältävät: Nobel-palkinnon saajat, 1987 palkinnon voittajat, 1 987 palkinnon voittajaa… lista jatkuu. Tässä kohtaa lainausmerkit tulevat esiin. Osa lainausmerkeistä tehdystä hausta, erityisesti se osa, jonka haluat ryhmitellä, antaa tarkempia tuloksia.

"nobel prize winners" 1987

Yllä oleva esimerkki varmistaa, että kaikki tulokset, jotka sisältävät kolme sanaa lainausmerkeissä. Ei vain Nobel, palkinto tai voittajat, mutta kaikki kolme, ja täsmälleen tässä järjestyksessä.

Milloin lainausmerkkejä käytetään?

Käytä lainausmerkkejä hakukoneessa, kun haluat sana- tai numeroryhmän näkyvän täsmälleen samalla tavalla kuin kirjoitat ne. Monet verkkosivustot ja sovellukset tukevat tämäntyyppistä hakua, mukaan lukien verkkohakukoneet ja sosiaalisen median sivustot, kuten Twitter. Mutta jos olet epävarma, käytä lainausmerkkejä nähdäksesi, toimiiko se.

Por Markus