business woman reading text message on mobile phone 1173954417 019857ba417f4f298862cb92e6f3ce95

Mitä tietää

  • Käytä iPhonen Kumoa ravistamalla -ominaisuutta: Ravista ja napauta Kumoa peruuttaaksesi viimeisimmän kirjoittamisen. Ravista vielä kerran Kirjoita uudelleen valinta.
  • Poistetun muistiinpanon palauttaminen: Ravista iPhonea ja napauta sitten Kumoa alla Huomautus Roskakori. Tai napauta Äskettäin poistettu pääkansiovalikosta.
  • iPadin näppäimistövaihtoehto: napauta Kumoa ja Toista nuolet numeronäppäinten yläpuolella. Ulkoinen näppäimistö: Paina Tehtävä+z.

Tässä artikkelissa selitetään useita vaihtoehtoja kirjoitusvirheen, virheen tai poistetun huomautuksen kumoamiseksi iPhonen tai iPadin Notes-sovelluksessa.

Kumoa poistettu muistiinpano

Kun poistat muistiinpanon, voit myös kumota sen. Apple tarjoaa kaksi tapaa palauttaa poistettu muistiinpano.

Jos juuri poistit muistiinpanon, kumoaa ravistamalla Huomautus Roskakori valinta. Napauta Kumoa palauttaaksesi muistiinpanosi. Muussa tapauksessa siirry Notes-sovelluksen Kansiot-päävalikkoon. Napauta Äskettäin poistettu päästäksesi käsiksi poistettuihin muistiinpanoihin. Apple sijoittaa poistetut muistiinpanot Äskettäin poistetut -kansioon 30 päiväksi, minkä jälkeen järjestelmä poistaa muistiinpanot pysyvästi. Jos yrität muokata Viimeksi poistetut -kansiossa olevaa muistiinpanoa, näyttöön tulee kehote. Napauta Elpyä ja sovellus siirtää muistiinpanon «Äskettäin poistetut» -kansiosta ja antaa sinun muokata sitä. Jos haluat siirtää useita muistiinpanoja Äskettäin poistetut -kansiosta, napauta muokata (kansion nimen yläpuolella ja oikealla puolella Äskettäin poistettu), napauta sitten ympyrää (kunkin palautettavan muistiinpanon vasemmalla puolella) valitaksesi muistiinpanot ja napauta sitten Muuttaa ja napauta kansiota, johon haluat palauttaa muistiinpanot.

Kumoa tai tee uudelleen ravistamalla

Voit kumota viimeaikaiset toiminnot ravistamalla iPhonea tai iPadia. Kun ravistat laitettasi kirjoittamisen jälkeen, järjestelmä näyttää «Kumoa kirjoittaminen» -kehotteen ja näyttää vaihtoehdon napauttaa Peruuttaa tai Kumoa. Ravistamalla voit myös kumota äskettäin tehdyn leikkaus- tai liittämistoiminnon.

Kaksi iPhone-kuvakaappausta: (vasemmalla) näyttää "Kumoa kirjoittaminen" peruutus- ja kumoamisvaihtoehdoilla, (oikealla) näyttää "Kumoa kirjoittaminen" kumoa-, uudelleenkirjoitus- ja peruutusvaihtoehdoilla.

Järjestelmä arvaa, mitä aiot kumota. Jos esimerkiksi kirjoitat lauseen ja ravistat sitten laitettasi, lause poistetaan, jos kumoat sen. Ravistamalla iPhonea tai iPadia saat hieman erilaisia ​​kumoamisvaihtoehtoja napautettaviksi, mukaan lukien: Kumoa, Kirjoita uudelleenja Peruuttaa. Pohjimmiltaan minkä tahansa tärinän avulla voit kumota tai tehdä uudelleen seuraavan viimeisimmän toiminnon. Oletuksena Apple ottaa käyttöön Kumoa ravistamalla -asetuksen. Pääset käyttämään vaihtoehtoa avaamalla asetukset > Kenraali > Esteettömyys > Kumoa ravistamalla. Poista ominaisuus käytöstä siirtämällä liukusäädintä vasemmalle Pois-asentoon. Useimmissa tapauksissa haluat jättää ominaisuuden käyttöön, ellei sinulla ole erityistä syytä poistaa sitä käytöstä.

iPad-näppäimistön kumoamiskuvake

Kun käytät iPadin näyttönäppäimistöä, kumoamis- ja toista-nuolet näkyvät numeronäppäinten vasemmassa yläkulmassa. Napauta vasempaan alakulmaan osoittavaa keulanuolta päästäksesi kumoamisvaihtoehtoihin, kuten leikkaamiseen, kopioimiseen ja liittämiseen. (Nämä näytöllä näkyvät valintanuolet eivät ole käytettävissä iPhonen näyttönäppäimistön kanssa.)

iPad-kuvakaappaus: Huomaa peruutuskuvake vasemmassa yläkulmassa, suoraan numerorivin yläpuolella

Kumoa näppäimistön säätimillä

Jos käytät Notesia iPhonessa tai iPadissa ulkoisen Bluetooth-näppäimistön, kuten Apple Magic Keyboardin, kanssa, käytä pikanäppäimiä viimeaikaisten toimien kumoamiseen tai toistamiseen. Lehdistö Tehtävä+z kumoa ja Siirtää+Tehtävä+z tee uudelleen. Voit kumota (tai tehdä uudelleen) useita viimeaikaisia ​​toimintoja kirjoittamalla näitä näppäinyhdistelmiä toistuvasti. Muuten, jos käytät Smart Connectoriin yhdistettyä Smart Keyboardia iPadissa, kumoamis- ja toista-nuolet pysyvät käytettävissä vasemmassa alakulmassa olevassa palkissa. Voit joko napauttaa näytöllä olevaa kumoa-kuvaketta tai painaa Tehtävä+z Kumoa. Tee uudelleen napauttamalla Toista-kuvaketta näytöllä tai painamalla Siirtää+Tehtävä+z älykkäällä näppäimistöllä.

iPad-kuvakaappaus: Kun Smart Keyboard on yhdistetty, kumoamiskuvake jää näkyviin Notes-sivulle vasemmassa alakulmassa

Poista tai Valitse ja poista

Jos kirjoitat tekstiä valitsematta ensin mitään kirjoitettavaa, voit yksinkertaisesti käyttää näytön poistonäppäintä tai ulkoisen näppäimistön näppäintä «kumoa». Näytön poistonäppäin on edelleen paras tapa poistaa yksi merkki nopeasti millä tahansa iOS-laitteella. Jos haluat poistaa pidemmän valikoiman tekstiä, valitse teksti kaksoisnapauttamalla (ja valinnaisesti vedä viiva, jossa on piste, joka näkyy valitun tekstin molemmissa päissä), napauta sitten lumi.

Kaksi kuvakaappausta Notes-sovelluksesta: (vasemmalla) iPhonen poistonäppäin yläpuolella paluu, (oikealla) iPadissa poistonäppäin oikealla (sama rivi kuin numeronäppäimet)

FAQ

  • Kuinka kumota Macin Notes-sovelluksessa?

    Kumoa viimeinen toiminto Notes-sovelluksessa tai melkein missä tahansa macOS-sovelluksessa kirjoittamalla Komento+Z.

  • Kuinka tehdä «uudelleen» Notes-sovelluksessa Macissa?

    Jos muutit mielesi ja haluat tehdä uudelleen viimeksi tekemäsi asian, kirjoita Komento+Vaihto+Z. Komentonäppäin näyttää neliöltä, jonka kulmissa on silmukoita.

Por Markus