NRP FCS Header 3c5b13183ea346ca828b234ec4f783a1

Facebook on julkistanut joitakin uusia ominaisuuksia Ryhmille, jotka yhtiön mukaan parantavat ryhmän kulttuuria. Sosiaalinen verkosto ilmoitti tulevista ryhmäpäivityksistään Facebook Community Summitissa torstaina. Uudet ominaisuudet on suunnattu ensisijaisesti ryhmän ylläpitäjille, mutta myös ryhmien jäsenet huomaavat erot.

Uudet ominaisuudet sisältävät muokattavat värit, taustat ja fontit, yhteisön palkinnot, joita jäsenet voivat jakaa muille, yhteisön varainkeruutapahtumat, jotka elävät ryhmässä kerätäkseen rahaa hyvään tarkoitukseen, yhteisön chatit Messengerissä, toistuvat tapahtumat ja paljon muuta. Facebook ilmoitti myös, että ollaan ottamassa käyttöön uutta testiä, joka luo alaryhmiä pääryhmään. Tämän ominaisuuden avulla järjestelmänvalvojat voivat muodostaa pienempiä ryhmiä ryhmän sisällä tietyille aiheille tai tietyn alueen jäsenille. Järjestelmänvalvojat voivat myös kerätä rahaa ryhmässä useilla tavoilla. Esimerkiksi maksullisten alaryhmien avulla järjestelmänvalvojat voivat tarjota yksinoikeudella pääsyn enemmän sisältöön tai ainutlaatuisiin kokemuksiin, kuten valmennukseen ja verkostoitumiseen. Toinen tapa ansaita rahaa Facebook-ryhmässä on kauppa, jonka avulla järjestelmänvalvojat voivat luoda ja myydä ryhmätuotteita. Lisäksi Facebook kertoi testaavansa uutta kuluttajakokemusta, joka kokoaisi sivut ja ryhmät yhteen paikkaan seuraavan vuoden aikana.

Kolme Facebookin ryhmätyökalujen näyttöä

«Facebook-ryhmien ylläpitäjät voivat uuden kokemuksen avulla käyttää virallista ääntä vuorovaikutuksessa yhteisönsä kanssa», kirjoitti Facebook-sovelluksen johtaja Tom Alison torstain ilmoituksessa. «Facebook-sivujen järjestelmänvalvojille uusi kokemus auttaa heitä rakentamaan yhteisön yhteen paikkaan, johon jäsenet voivat liittyä ja osallistua. Sivujen järjestelmänvalvojat voivat myös hyödyntää ryhmien nykyisiä moderointityökaluja.» Sprout Socialin mukaan yli 1,4 miljardia ihmistä käyttää Facebook-ryhmiä kuukausittain ja 26 % ensisijaisesta käyttäjäkunnasta on rakennettu harrastuksen ympärille. Nämä tilastot voivat osoittaa, miksi Facebook keskittyy ryhmiinsä, varsinkin kun toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi, että se uusi Meta brändi «rakentaa teknologioita, jotka auttavat ihmisiä muodostamaan yhteyden, löytämään yhteisöjä ja kasvattamaan yrityksiä.»

Por Markus